679 094 530 · 924 254 639

Olej sezamowy nierafinowany z 1. tłoczenia BIO

  • BIO
  • COSMOS-certified
  • DE-ÖKO-007
  • Ecocert
  • Kosher

Olej sezamowy virgin z 1. tłoczenia na zimno BIO

Dostarcza dużą ilość witaminy E

  • Regeneruje i ujędrnia
  • Świetny do skóry pozbawionej witalności
  • Przedłuża trwałość opalenizny
  • Bogaty w witaminę E (α-tokoferol).
  • Nawilża nawet bardzo suchą skórę.

Dostępny jest już ekologiczny dezodoryzowany olej sezamowy (bez zapachu i smaku), z niemal nienaruszonym profilem witaminowym. Dezodoryzowany bez rozpuszczalników, metodami mechanicznymi — wspaniały produkt! Znajdziesz go pod tym linkiem: https://www.micosmeticacasera.es/aceite-de-sesamo-desodorizado-bio/

  • 1. tłoczenie na zimno
  • Rolnictwo ekologiczne
  • Virgin
  • Aktualna partia: ONSEB0228
  • Najkrótszy termin ważności: luty / 2028

Wybierz opcję:

  • 50ml 3,80 €
  • 100ml 5,75 €
  • 250ml 11,45 €
  • 500ml 19,35 €
  • l 29,89 €
  • 5l 133,45 €

Podaj ilość i dodaj do koszyka:

Informacje o produkcie

  • INCI: Sesamum indicum
  • Ekstrakcja: 1. tłoczenie na zimno
  • Rodzaj oleju: Virgin
  • Wykorzystana część rośliny: nasiono
  • Główny składnik: Linoleico: 43,67%
  • Wrażliwy na światło: Nie
  • AN019VB
  • Nr CAS: 8008-74-0
  • Nr EINECS: 232-370-6
  • Kraj pochodzenia: Niemcy
  • Jakość oleju:
  • Współczynnik załamania światła (40ºC): 1,4733
  • Gęstość (25ºC): 0,922
  • Maksymalna kwasowość: 2,7º
  • Informacje do produkcji mydła:
  • Liczba zmydlania SAP: 138 NaOH / 193 KOH
  • Liczba jodowa: 111
Zakres cen Olej sezamowy virgin z 1. tłoczenia na zimno BIO w Mi Cosmética Casera od 3,80 € do 133,45 € w 6 wariantach.
Ceny zawsze zawierają VAT.

Opis

Jednym z najbardziej cenionych składników oleju sezamowego jest magnez. Pomaga zwalczać wyczerpanie fizyczne i psychiczne, dbać o kości oraz wzmacniać układ nerwowy. Może nawet pomóc zwalczać fizyczne skutki depresji.
Dostarcza również dużej ilości witaminy E, a także fosfolipidów i lecytyny.

Olej sezamowy od starożytności stosuje się w krajach azjatyckich w celu wspierania krążenia krwi, co pomaga zapobiegać pajączkom naczyniowym. Zawdzięcza to dwóm substancjom charakterystycznym dla sezamu: sezaminie i sezamolinie. Olej ten jest również bardzo odpowiedni dla osób z chorobą zwyrodnieniową stawów lub zapaleniem stawów.
Dzięki zawartej w nim miedzi oraz kwasom tłuszczowym linolowemu i oleinowemu pomaga także przy zespole cieśni nadgarstka, zwykłych skurczach mięśni, skręceniach i zapaleniu ścięgien.

Aby skorzystać z właściwości oleju sezamowego, można masować nim miejsca objęte stanem zapalnym przez około 15 minut. Zaleca się wcześniej zwilżyć to miejsce wodą.

Bardzo bogaty w przeciwutleniacze olej sezamowy z 1. tłoczenia zapewnia:
  • witaminę E, niezbędną do zwalczania przedwczesnego starzenia.
  • Nawilżenie skóry bardzo suchej lub zniszczonej.
  • Ożywienie, odżywienie i regenerację skóry.
  • Ujędrnienie skóry, zmniejszenie rozstępów, a nawet usunięcie typowych przebarwień potrądzikowych.

Dobry po opalaniu: pomaga nawilżyć skórę i ewentualne oparzenia, a także sprzyja piękniejszej, trwalszej opaleniźnie.



Zmiany kosztu surowca trend · bez wartości liczbowych
20182026
Pokazuje, jak zmieniał się koszt surowca w ostatnich latach.

Profil kwasów tłuszczowych

Poniższe informacje są generowane automatycznie na podstawie analizy aktualnej partii. Dotyczą więc olejów kupowanych w naszym sklepie i są udostępniane przez nasz autorski system.

Właściwości, które nadaje Olej sezamowy virgin z 1. tłoczenia na zimno BIO mydłu: kondycjonowanie, trwałość piany.

KondycjonowanieTwardośćPianaTrwałość pianyOczyszczanie5

Kwasy tłuszczowe

  • Pamítico: 8,95%
  • Palmitoleico: 0,12%
  • Esteárico: 5,59%
  • Oleinowy: 39,22%
  • Linoleico: 43,67%
  • Linolenico: 0,32%
  • Araquídico: 0,61%
  • Eicosenoico: 0,19%
  • Behénico: 0,12%

Środki ostrożności

Nie stosować w przypadku uczulenia na owoc, z którego pozyskuje się ten olej roślinny. Jest to produkt naturalny.

Postać produktu

Opakowanie tego oleju: Szkło

Taksonomia

Nazwa botaniczna: Sesamum indicum - Rodzina: Pedaliaceae - Rodzaj: Sesamum

Fragment informacji z

Opinie

Opinie klientów 13 szt.

  - opublikowano 08.02.2026
Potwierdzony zakup
Ocena Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka
Przetłumaczona opinia. Zaskakujący. Doskonała jakość.
Zobacz oryginał

Sorprendente. Excelente calidad.

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wysoka jakość
Maria C.  - opublikowano 10.12.2022
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. To jeden z moich najważniejszych olejów, odkąd praktykuję ajurwedę, a ten jest wysokiej jakości. Uwielbiam go.
Zobacz oryginał
Mucha calidad

Es uno de los aceites estrella desde que práctico ayurveda y este tiene mucha calidad . Me encanta .

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Dobra jakość
LARA P.  - opublikowano 09.03.2021
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Idealny olej do wielu preparatów. Bardzo dobrze nawilża i ma dobrą jakość.
Zobacz oryginał
Buena calidad

Un aceite perfecto para multitud de preparados. Muy hidratante y una buena calidad.

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Ujędrniający
Verónica .  - opublikowano 29.12.2020
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Po raz pierwszy dodaję go do mojego kremu na dzień i efekt bardzo mi się spodobał. Pomaga ujędrnić i odżywić skórę
Zobacz oryginał
Reafirmante

Esta primera vez que lo incorporo a mi crema de día y me ha gustado mucho es resultado. Te ayuda a reafirmar y nutrir la piel

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Bardzo dobry
Rosa M.  - opublikowano 25.11.2020
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Zachwycił mnie, jako dodatek do kremu przeciw starzeniu się skóry jest idealny.
Zobacz oryginał
Buenisimo

Me ha encantado, incorporado a crema antiedad es perfecto.

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Jest świetny, bardzo dobry produkt
Julia G.  - opublikowano 07.07.2020
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Jest świetny, bardzo dobry produkt
Zobacz oryginał
Es genial, muy buen producto

Es genial, muy buen producto

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Dobrze się zapowiada
Elsa N.  - opublikowano 29.06.2020
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Maceruje się w nim u mnie kilka roślin przeciwzapalnych i zaczyna nabierać kolorku.....
Zobacz oryginał
Tiene buena pinta

Lo tengo macerando varias plantas antiinflamatorias y va cogiendo un colorcillo.....

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Doskonały
Silvina  - opublikowano 19.04.2020
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Doskonały
Zobacz oryginał
Excelente

Excelente

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Dobry stosunek jakości do ceny
Cati R.  - opublikowano 18.01.2020
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Bardzo dobry olej. Idealny do mojego kremu do skóry dojrzałej.
Zobacz oryginał
Buena relación calidad precio

Muy buen aceite. Ideal para mí crema para pieles maduras.

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Świetny!
Clara P.  - opublikowano 13.09.2019
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Świetny do moich ajurwedyjskich masaży na ciepło. Można używać do każdego rodzaju masażu, kosmetyków, płukania ust, do włosów... cudo. Idealny zapach i ilość. Podoba mi się też, że pojemnik, choć plastikowy, jest przyciemniony. Świetny do ponownego wykorzystania.
Zobacz oryginał
Genial!

Estupendo para mis masajes ayurvédicos en caliente. Se puede usar para todo tipo de masajes, para cosmética, enjuagarse la boca, para el pelo... una maravilla. Olor y cantidad ideales. También me gusta que el bote, aunque de plástico, sea tintado. Genial para reutilizar.