Informacje o produkcie
- INCI: Glycine soja
- Ekstrakcja: 1. tłoczenie na zimno
- Rodzaj oleju: Virgin
- Wykorzystana część rośliny: nasiono
- Wrażliwy na światło: Nie
- AN020VB
- Nr CAS: 8001-22-7
- Nr EINECS: 232-274-4
- Kraj pochodzenia: USA
- Jakość oleju:
- Współczynnik załamania światła (40ºC): 1,4741
- Gęstość (25ºC): 0,921
- Maksymalna kwasowość: 0,4º
- Informacje do produkcji mydła:
- Liczba zmydlania SAP: 136 NaOH / 192 KOH
- Liczba jodowa: 130
Ilustracja
Ceny zawsze zawierają VAT.
Opis
Olej sojowy jest bogaty w lecytynę, kwasy omega-3 i omega-6, witaminę E, fitosterole oraz witaminę K.Szczególnie zasobny w kwas linolowy (51 %), stanowi naturalne źródło kwasów omega-3 i 6. Często stosuje się go w pielęgnacji skóry pozbawionej witalności lub tracącej gęstość.
Dzięki dużej zawartości antyoksydacyjnej witaminy E przeciwdziała także skutkom utleniania w skórze. Jest płynny, łatwo się wchłania i jest bardzo łagodny. Ma silne właściwości odżywcze. Często stosowany w produktach dla niemowląt i do skóry pozbawionej witalności, jest bardzo popularnym olejem bazowym w kosmetyce naturalnej.
Profil kwasów tłuszczowych
Poniższe informacje są generowane automatycznie na podstawie analizy aktualnej partii. Dotyczą więc olejów kupowanych w naszym sklepie i są udostępniane przez nasz autorski system.
Właściwości, które nadaje Olej sojowy nierafinowany z 1. tłoczenia BIO mydłu: kondycjonowanie, trwałość piany.
Kwasy tłuszczowe
- Linoleico 50,7%%
- Oleinowy 24,1%%
- Linolénico 6,6%%
- Palmítico 9,5%%
Środki ostrożności
Nie stosować w przypadku uczulenia na owoc, z którego pozyskuje się ten olej roślinny. Jest to produkt naturalny.
Postać produktu
Opakowanie tego oleju: Szkło
Taksonomia
Nazwa botaniczna: Glycine soja - Rodzina: Fabaceae - Rodzaj: Glycine
Rodzaj Glycine dzieli się na dwa podrodzaje: Glycine i Soja. Podrodzaj Soja Moench obejmuje soję uprawną, Glycine max, oraz soję dziką: Glycine soja. Oba gatunki są jednoroczne. Soja uprawna występuje wyłącznie w uprawie, natomiast G. soja rośnie dziko w Chinach, Japonii, Korei, na Tajwanie i w Rosji.
Powiązane produkty
Opinie
Opinie klientów 5 szt.
Zobacz oryginał
Lo utilizo como aceite portador para masajes con AAEE
Zobacz oryginał
Un olor tostado fantástico. Ideal para la piel del cuerpo, no queda grasienta.
Zobacz oryginał
Muy buena calidad
Zobacz oryginał
Es un gusto comprar en la tienda.
Zalety (oryginał): Se nota la calidad der los productos.
Wady (oryginał): Aunque los envíos a Canarias suelen tardar, pero vale la pena esperar.
Zobacz oryginał
tiene un olor neutro, muy hidratante, me encanta
Aby napisać opinię, zaloguj się na swoje konto.
Zaloguj się