679 094 530 · 924 254 639

Olej rycynowy rafinowany - jakość Extra

Olej rycynowy rafinowany - jakość Extra

Specjalista od paznokci, włosów i rzęs

  • Niezastąpiony we wspomaganiu wzrostu włosów i rzęs
  • Do skóry suchej lub łuszczącej się
  • Zmniejsza cienie pod oczami
  • Aktualna partia: ANRCR0328
  • Najkrótszy termin ważności: marzec / 2028

Wybierz opcję:

  • 125ml 3,30 €
  • 250ml 4,95 €
  • 500ml 7,80 €
  • 1000ml 13,70 €
  • 5l 52,47 €

Podaj ilość i dodaj do koszyka:

Informacje o produkcie

  • INCI: Ricinus communis
  • Ekstrakcja: 1. tłoczenie na zimno
  • Rodzaj oleju: Rafinowany
  • Wykorzystana część rośliny: nasiono
  • Główny składnik: Ricinoleico (87,6%)
  • Wrażliwy na światło: Nie
  • AV0473
  • Nr CAS: 8001-79-4
  • Nr EINECS: 232-293-8
  • Kraj pochodzenia: Indie
  • Jakość oleju:
  • Współczynnik załamania światła (40ºC): 1,4795
  • Gęstość (25ºC): 0,9586
  • Maksymalna kwasowość: 1,3º
  • Wolne kwasy tłuszczowe: 0,3
  • Informacje do produkcji mydła:
  • Liczba zmydlania SAP: 129 NaOH / 181 KOH
  • Liczba jodowa: 85
Zakres cen Olej rycynowy rafinowany - jakość Extra w Mi Cosmética Casera od 3,30 € do 52,47 € w 5 wariantach.
Ceny zawsze zawierają VAT.

Opis

Olej rycynowy otrzymuje się z nasion rącznika pospolitego (Ricinus communis), rośliny pochodzącej z Afryki i Indii. Jest znany ze swoich licznych właściwości leczniczych i zastosowań kosmetycznych.

Olej rycynowy jest szczególnie często stosowany w pielęgnacji włosów ze względu na właściwości nawilżające i odżywcze. Wzmacnia włosy, nadaje im blask i pomaga zapobiegać ich wypadaniu. Poleca się go w kuracjach wspomagających wzrost włosów, rzęs i brwi.

Olej rycynowy jest również bardzo korzystny dla skóry dzięki właściwościom nawilżającym i przeciwzapalnym. Zmiękcza skórę, łagodzi podrażnienia i wspomaga prawidłowe nawilżenie.

Stosuje się go do zmniejszania widoczności przebarwień skóry i cieni pod oczami.

Olej rycynowy ma cenne właściwości przeciwdrobnoustrojowe i może być przydatny w leczeniu takich problemów skórnych jak trądzik czy infekcje grzybicze.

Dodaje się go do mydeł, aby uzyskać gęstą, kremową pianę.

Profil kwasów tłuszczowych

Poniższe informacje są generowane automatycznie na podstawie analizy aktualnej partii. Dotyczą więc olejów kupowanych w naszym sklepie i są udostępniane przez nasz autorski system.

Właściwości, które nadaje Olej rycynowy rafinowany - jakość Extra mydłu: kondycjonowanie, twardość, piana, oczyszczanie.

KondycjonowanieTwardośćPianaTrwałość pianyOczyszczanie5

Kwasy tłuszczowe

  • Ricinoleico: 87,6%
  • Oleinowy: 3,8%
  • Linoleico: 5%
  • Esteárico: 1,4%
  • Palmítico: 1,3%

Środki ostrożności

Nie stosować w przypadku uczulenia na owoc, z którego pozyskuje się ten olej roślinny. Jest to produkt naturalny.

Postać produktu

Opakowanie tego oleju: Tworzywo sztuczne

Opinie

Opinie klientów 43 szt.

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Doskonały
Claudia C.  - opublikowano 21.11.2023
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Wspaniały olej, dokładnie zgodnie z oczekiwaniami!
Zobacz oryginał
Excelente

Maravilloso aceite, tal como lo esperaba!

  - opublikowano 29.04.2023
Potwierdzony zakup
Ocena Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka
Przetłumaczona opinia. Bardzo mi się spodobał, używam go z innymi składnikami jako maski do włosów.
Zobacz oryginał

Me ha gustado mucho, lo utilizo junto con otros ingredientes como mascarilla capilar.

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Dobry olej
Marisa S.  - opublikowano 28.10.2022
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Idealne szklane opakowanie
Zobacz oryginał
Buen aceite

Embase perfecto de cristal

  - opublikowano 23.09.2022
Potwierdzony zakup
Ocena Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka
Przetłumaczona opinia. Dobry produkt w świetnym opakowaniu
Zobacz oryginał

Buen producto en estupendo envase

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Doskonały
Pbuendia  - opublikowano 30.05.2022
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Niezbędny składnik mojego szamponu w kostce do wrażliwej i podrażnionej skóry głowy.
Zobacz oryginał
Excelente

Componentes imprescindible de mi champú sólido para cuero cabelludo sensible e irritado.

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Używam go w coraz większej liczbie preparatów.
Dulce C.  - opublikowano 13.05.2022
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Dodaję go do moich mydeł, które wychodzą kremowe. Także do serum do rzęs, preparatów pod oczy...
Zobacz oryginał
Lo uso cada vez en más preparaciones.

Lo incorporo en mis jabones que resultan cremosos. También en serum para pestañas, contorno de ojos...

Zalety (oryginał): Es interesante el envasado en lata.

Wady (oryginał): No encuentro ninguna.

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Superjakość
Susana B.  - opublikowano 23.06.2021
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Uwielbiam
Zobacz oryginał
Calidad super

Me encanta

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Rewelacyjny
Virginia  - opublikowano 31.05.2021
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Duże opakowanie kupione do produktów do włosów, a puszka jest bardzo wygodna
Zobacz oryginał
Fenomenal

He comprado el formato grande para los productos capilares, y la lata es muy comoda

  - opublikowano 08.03.2021
Potwierdzony zakup
Ocena Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka
Przetłumaczona opinia. Używam go do tuszu do rzęs, balsamu, mydeł...m
Zobacz oryginał

Lo utilizo para máscara de pestañas, bálsamo, jabones...m

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Doskonały
Beatriz L.  - opublikowano 04.03.2021
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Używam go do robienia mydła, a efekt jest doskonały
Zobacz oryginał
Perfecto

Lo uso para hacer jabón y el resultado es excelente