679 094 530 · 924 254 639

Surowy olej z wytłoczyn oliwek - nierafinowany

Skwalan z oliwek 100% naturalny

W 100% naturalny skwalan z oliwy z oliwek

  • Skwalan w 100% roślinny.
  • Działanie przeciwutleniające i fotoprotekcyjne.
  • Wyjątkowy składnik kondycjonujący włosy.
  • Wysoka zgodność z naturalnym sebum skóry.
  • Właściwości emoliencyjne i nawilżające
  • Nie działa drażniąco ani uczulająco.
  • Utrzymuje wilgoć w skórze.
  • Aktualna partia: ANEAN1127
  • Najkrótszy termin ważności: listopad / 2027

Wybierz opcję:

  • 50ml 8,35 €
  • 100ml 14,45 €
  • 250ml 30,90 €
  • 500ml 57,15 €
  • 1l 98,90 €
  • 4,5Kg 399,17 €
  • 9Kg 755,96 €

Podaj ilość i dodaj do koszyka:

Informacje o produkcie

  • INCI: Squalane
  • Wrażliwy na światło: Nie
  • AN0190
  • Nr CAS: 111-02-4
  • Nr EINECS: 203-825-6
  • Jakość oleju:
  • Maksymalna kwasowość: 1,20º
  • Informacje do produkcji mydła:
Zakres cen Skwalan z oliwek 100% naturalny w Mi Cosmética Casera od 8,35 € do 755,96 € w 7 wariantach.
Ceny zawsze zawierają VAT.

Opis

Należy podkreślić różnicę między skwalenem a skwalanem, ponieważ nie są tym samym.

W 100% roślinny skwalan z oliwek powstaje przez uwodornienie skwalenu z oliwek, co nadaje mu znacznie lepsze właściwości kosmetyczne zarówno pod względem pielęgnacji skóry, jak i trwałości samego składnika.

Skwalan jest rodzajem oleju jedwabistego w dotyku i bardzo zgodnego ze skórą, zachowującego te same korzystne właściwości co skwalen. Jest bardzo stabilny: dzięki uwodornieniu i usunięciu wiązań podwójnych jest mniej podatny na utlenianie.

Postać produktu

Opakowanie tego oleju: Szkło

Taksonomia

Nazwa botaniczna: Squalane - Rodzina: - Rodzaj:

Fragment informacji z

Powiązane produkty

Opinie

Opinie klientów 3 szt.

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Niezastąpiony
Idoia E.  - opublikowano 08.05.2026
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Mój ulubiony olej. Nawilża włosy bez obciążania i jest łagodny dla mojego łojotokowego zapalenia skóry. 10. Używam go do wszystkiego, we wszystkich kremach i szamponach. Także do usuwania łuski przy zapaleniu skóry. Jest tak łagodny, że czasem muszę nakładać go przez kilka dni, aby całkowicie zniknęła. Powiedziałabym, że to jedyny olej w 100% bezpieczny przy łojotokowym zapaleniu skóry.
Zobacz oryginał
Imprescindible

Mi aceite favorito. Hidrata el pelo sin nada de peso y respeta mi dermatitis seborreica. Un 10. Lo uso para todo, en todas las cremas y champús. también para quitar la costra de la dermatitis. Como es tan suave a veces necesito aplicarlo varios días para que desaparezca del todo. Diría que es el único aceite 100% seguro para dermatitis seborreica.

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Bardzo dobry produkt
Belén J.  - opublikowano 22.02.2026
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Wspaniały olej. Używam go do twarzy.
Zobacz oryginał
Muy buen producto

Un magnífico aceite. Lo uso para facial.

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Bardzo dobry
Maria C.  - opublikowano 19.08.2022
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Niezbędny w składzie moich kremów i serum olejowych
Zobacz oryginał
Muy bueno

Imprescindible en la composición de mis cremas y oleo serums