679 094 530 · 924 254 639

Olej kokosowy rafinowany

Olej kokosowy rafinowany

100% rafinowanego oleju kokosowego

  • Idealny do wyrobu mydeł.
  • Nawilżający, do każdego rodzaju skóry.

Drodzy Klienci: ponieważ latem olej ten jest płynny, dla Waszej wygody wysyłamy go w butelce z bursztynowego szkła lub tworzywa sztucznego (opakowania litrowe są przeznaczone do kontaktu z żywnością i nie zawierają bisfenolu). Gdy temperatura spadnie, ponownie będziemy dostarczać go w szklanych słoikach z szerokim otworem.

  • Aktualna partia: ANCRN1127
  • Najkrótszy termin ważności: listopad / 2027

Wybierz opcję:

  • 250ml 3,45 €
  • 500ml 4,95 €
  • 1l 9,55 €
  • 5l 46,55 €
  • 10l 89,90 €

Podaj ilość i dodaj do koszyka:

Informacje o produkcie

  • INCI: Cocos nucifera
  • Ekstrakcja: 1. tłoczenie na zimno
  • Rodzaj oleju: Rafinowany
  • Wykorzystana część rośliny: Owoc
  • Główny składnik: Láurico (44,07%)
  • Wrażliwy na światło: Nie
  • AN007
  • Nr CAS: 8001-31-8
  • Nr EINECS: 232-282-8
  • Kraj pochodzenia: Republika Południowej Afryki
  • Jakość oleju:
  • Maksymalna kwasowość: 0,16º
  • Nadtlenki: Negativo
  • Maks. zalecane: 50%
  • Informacje do produkcji mydła:
  • Liczba zmydlania SAP: 185 NaOH / 252 KOH
  • Liczba jodowa: 10,26

Ilustracja

Ilustracja: Olej kokosowy rafinowany

By Franz Eugen Köhler, Köhler's Medizinal-Pflanzen, via Wikimedia Commons

Zakres cen Olej kokosowy rafinowany w Mi Cosmética Casera od 3,45 € do 89,90 € w 5 wariantach.
Ceny zawsze zawierają VAT.

Opis

Liście tej rośliny są duże i osiągają do 3 m długości, a jej owoc, kokos, jest największym istniejącym nasionem. Palma kokosowa stanowi jeden gatunek o wielu odmianach, różniących się przede wszystkim kolorem owocu (żółtym lub zielonym). Same rośliny różnią się jedynie pniem. Wspólną, charakterystyczną cechą wszystkich odmian jest smak owocu: przyjemny, słodki, mięsisty i soczysty. Znaczenie gospodarcze tej rośliny sprawiło, że zaczęto uprawiać ją na tropikalnych plażach, które są dla niej idealnym miejscem.


Palma kokosowa jest rośliną poligamomonoecyjną, z kwiatami męskimi i żeńskimi w tym samym kwiatostanie. Kwitnie nieprzerwanie, a nasiona powstają z kwiatów żeńskich.

Profil kwasów tłuszczowych

Poniższe informacje są generowane automatycznie na podstawie analizy aktualnej partii. Dotyczą więc olejów kupowanych w naszym sklepie i są udostępniane przez nasz autorski system.

Właściwości, które nadaje Olej kokosowy rafinowany mydłu: twardość, piana, oczyszczanie.

KondycjonowanieTwardośćPianaTrwałość pianyOczyszczanie5

Kwasy tłuszczowe

  • Laurico: 44,07%
  • Palmítico: 11,99%
  • Mirístico: 18,00%
  • Caprílico: 5,32%
  • Cáprico: 4,76%
  • Esteárico: 2,93%
  • Oleinowy: 9,32%
  • Linoleico: 2,16%
  • Caproico: 0,32%
  • Temperatura topnienia: 25

Środki ostrożności

Nie stosować w przypadku uczulenia na owoc, z którego pozyskuje się ten olej roślinny. Jest to produkt naturalny.

Postać produktu

Opakowanie tego oleju: Słoik z szerokim otworem

Taksonomia

Nazwa botaniczna: Cocos nucifera - Rodzina: Arecaceae - Rodzaj: Cocos

Olej kokosowy to olej roślinny, znany również jako masło kokosowe. Jest substancją tłuszczową zawierającą około 90 % kwasów nasyconych, pozyskiwaną przez tłoczenie miąższu kokosów (Cocos nucifera).

Ma różne zastosowania spożywcze i kosmetyczne. Ze względu na dużą zawartość tłuszczów nasyconych utlenia się powoli, dzięki czemu jest odporny na jełczenie i może zachować trwałość do sześciu miesięcy w temperaturze 24 °C bez pogorszenia jakości.

Fragment informacji z https://es.wikipedia.org/wiki/Aceite_de_coco

Powiązane produkty

Opinie

Opinie klientów 35 szt.

  - opublikowano 16.10.2025
Potwierdzony zakup
Ocena Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Pusta gwiazdka
Przetłumaczona opinia. Jest bardzo dobrze rafinowana w porównaniu z innymi, dobra konsystencja przy mieszaniu,
Zobacz oryginał

Esta muy bien refinado a comparación con otras ,textura buena al mezclar ,

  - opublikowano 14.10.2025
Potwierdzony zakup
Ocena Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Pusta gwiazdka
Przetłumaczona opinia. Jest bardzo delikatny, nadaje szamponowi łagodność
Zobacz oryginał

Es muy suave le da suavidad al champu

  - opublikowano 05.07.2022
Potwierdzony zakup
Ocena Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Pusta gwiazdka
Przetłumaczona opinia. Teraz, latem, opakowanie w butelce jest świetne, ale później trzeba będzie je zmienić, gdy temperatura spadnie.
Zobacz oryginał

Ahora en verano el envase en botella fenomenal pero luego tendré que cambiarlo cuando baje la temperatura.

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Bardzo dobry
Àngels G.  - opublikowano 19.01.2022
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. To dobry olej kokosowy. Fantastyczna jest też forma opakowania, bardzo praktyczna.
Zobacz oryginał
Muy bueno

Es un buen aceite de coco. Lo que es fantástico, también, es el formato del envase, muy práctico.

Zalety (oryginał): Buena espuma para mis jabones.

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Superjakość
Susana B.  - opublikowano 23.06.2021
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Super jakość, a opakowanie jest super wygodne
Zobacz oryginał
Calidad super

Super calidad y el envase es súper comodo

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Pusta gwiazdka Podoba mi się
Alisa C.  - opublikowano 06.06.2021
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Polecam!
Zobacz oryginał
Me gusta

Lo recomiendo!

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Doskonały
Chus  - opublikowano 06.04.2021
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Produkt świetnej jakości
Zobacz oryginał
Perfecto

Producto de gran calidad

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Świetny
Andres H.  - opublikowano 19.03.2021
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Świetny stosunek jakości do ceny, jak w większości produktów
Zobacz oryginał
Genial

Estupenda relacion calidad precio como en l mayoría de productos

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Niezbędny,w moich mydłach
Mode L.  - opublikowano 01.03.2021
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Nigdy nie pozwalam, by go zabrakło
Zobacz oryginał
Indispensable ,en mis jabones

Nunca me quedo sin el

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka W porządku
LYDIA  - opublikowano 22.02.2021
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. W moim mydle daje dużo piany
Zobacz oryginał
Correcto

Lo he utilizado para hacer jabón. Hace mucha espuma