679 094 530 · 924 254 639

Olej migdałowy nierafinowany z 1. tłoczenia BIO

  • BIO
  • COSMOS-certified
  • DE-ÖKO-007
  • Ecocert
  • Kosher

Olej migdałowy nierafinowany z 1. tłoczenia BIO

100% nierafinowanego oleju migdałowego BIO

  • Doskonały emolient, który koi skórę.
  • Zmiękcza i regeneruje suche, zniszczone włosy.
  • Bardzo odżywczy i regenerujący.
  • 1. tłoczenie na zimno
  • Rolnictwo ekologiczne
  • Virgin
  • Aktualna partia: ONAMV0228
  • Najkrótszy termin ważności: luty / 2028

Wybierz opcję:

  • 60ml 4,85 €
  • 125ml 8,65 €
  • 250ml 13,90 €
  • 500ml 24,95 €
  • 1l 39,65 €
  • 5l 174,00 €

    Niedostępny

  • 23Kg 595,00 €

    Niedostępny

Podaj ilość i dodaj do koszyka:

Informacje o produkcie

  • INCI: Prunus amygdalus dulcus
  • Ekstrakcja: 1. tłoczenie na zimno
  • Rodzaj oleju: Virgin
  • Wykorzystana część rośliny: owoce
  • Główny składnik: Oleinowy
  • Wrażliwy na światło: Nie
  • OV0452
  • Nr CAS: 8007-69-0
  • Nr EINECS: 291-063-5
  • Kraj pochodzenia: Hiszpania
  • Jakość oleju:
  • Gęstość (25ºC): 0,917
  • Maks. zalecane: 35%
  • Informacje do produkcji mydła:
  • Liczba zmydlania SAP: 135 NaOH / 190 KOH
  • Liczba jodowa: 92 – 106

Ilustracja

Ilustracja: Olej migdałowy nierafinowany z 1. tłoczenia BIO

Amédée Masclef, via Wikimedia Commons

Zakres cen Olej migdałowy nierafinowany z 1. tłoczenia BIO w Mi Cosmética Casera od 4,85 € do 595,00 € w 7 wariantach.
Ceny zawsze zawierają VAT.

Opis

Olej migdałowy jest prawdopodobnie jednym z najbardziej znanych i najczęściej stosowanych olejów roślinnych w pielęgnacji skóry wrażliwej, suchej i delikatnej. Polecany do zapobiegania rozstępom, szczególnie w czasie ciąży, oraz do pielęgnacji skóry najmłodszych, jest cennym sprzymierzeńcem skóry, którego nie powinno zabraknąć w domu.

Jest doskonałym emolientem, dogłębnie odżywia skórę i zapobiega utracie wody.
To jeden z olejów roślinnych najbardziej polecanych do skóry suchej. Zmiękcza, regeneruje, łagodzi swędzenie i zaczerwienienia.

Najlepiej przechowywać go w chłodnym i ciemnym miejscu. Zalecamy dodanie witaminy E, aby zapewnić mu optymalne warunki przechowywania.

Dla uzyskania lepszych efektów można łączyć go z następującymi olejkami eterycznymi:

Rozstępy: petitgrain z gorzkiej pomarańczy, słodka pomarańcza, lawenda, geranium.
Swędzenie lub stan zapalny skóry: rumianek niebieski, krwawnik, lawenda
Skóra sucha: palmarosa, drzewo różane, lawenda

Środki ostrożności

Nie stosować w przypadku uczulenia na owoc, z którego pozyskuje się ten olej roślinny. Jest to produkt naturalny.

Postać produktu

Opakowanie tego oleju: Szkło

Taksonomia

Nazwa botaniczna: Prunus amygdalus dulcis - Rodzina: Rosaceae - Rodzaj: Prunus

Może osiągać od 3 do 5 m wysokości. Młody pień jest gładki, zielony, a czasem żółty; z wiekiem staje się spękany, łuszczący się, kremowy i szarawy. Drzewo zrzuca liście, które są pojedyncze, lancetowate, długie, wąskie i zaostrzone, mają od 7,5 do 12,5 cm długości, intensywnie zieloną barwę oraz ząbkowane lub karbowane brzegi.

Kwiaty, pojedyncze lub w grupach po 2 albo 4, są pięciokrotne: mają pięć działek kielicha i pięć płatków o barwie od białej do różowej, zależnie od gatunku, oraz średnicę około 3 do 5 cm. Owoce o długości około 3 do 6 cm są pestkowcami o skórzastym egzokarpie i mezokarpie oraz twardym endokarpie; są podłużne, elipsoidalne, o suchym miąższu, filcowato owłosione, zielone i pękające. Dojrzewają przez 5 do 6 miesięcy od zawiązania.

Owocem migdałowca jest migdał. Olej z tego owocu jest stosowany jako emolient, a esencja gorzkich migdałów w perfumerii ze względu na swój aromat.

Fragment informacji z https://es.wikipedia.org/wiki/Prunus_dulcis

Opinie

Opinie klientów 39 szt.

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Bardzo dobry olej
El A.  - opublikowano 07.04.2024
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Olej bardzo dobry, działanie opinii żałosne
Zobacz oryginał
Muy buen aceite

Sobre el aceite muy bueno , como funciona las reseñas de pena

Zalety (oryginał): Todas

Wady (oryginał): Sobre el producto buenísimo, sobre las reseñas funciona muy mal

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Jeśli chodzi o olej, bardzo dobrze, ale opinie działają fatalnie
Me G.  - opublikowano 07.04.2024
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Na 10
Zobacz oryginał
Sobre el aceite muy bien , para las reseñas va fatal

Un 10

Zalety (oryginał): Muy bueno

Wady (oryginał): El aceite muy bien pero para hacer reseñad fatal

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Bardzo dobry
Excelente .  - opublikowano 07.04.2024
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Bardzo dobry olej
Zobacz oryginał
Muy bueno

Muy buen aceite

Zalety (oryginał): Suave y nutritivo

Wady (oryginał): De momento ninguna

  - opublikowano 29.11.2023
Potwierdzony zakup
Ocena Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka
Przetłumaczona opinia. Uwielbiam go! Kupię ponownie!
Zobacz oryginał

Me encanta! Lo volveré a comprar!

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Doskonały
Ainara A.  - opublikowano 14.10.2023
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Doskonały
Zobacz oryginał
Perfecto

Perfecto

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Doskonały produkt
Almudena E.  - opublikowano 08.06.2023
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Kupuję go już kolejny raz i jest bardzo dobrej jakości.
Zobacz oryginał
Excelente producto

Lo he comprado ya varias veces y es de muy buena calidad.

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Pusta gwiazdka Fantastyczny
R.Monroy  - opublikowano 27.04.2023
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Używam go do oczyszczania twarzy i wielu innych rzeczy, jest bardzo wszechstronny jako środek nawilżający i do włosów. Uwielbiam go, bardzo dobry olej
Zobacz oryginał
Fantastico

Lo utilizó como limpiador facial para muchas más cosas es muy versátil como hidratante ,y para el pelo. Me encanta muy buen aceite

Zalety (oryginał): Todasninguna

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka uwielbiam!
Randi  - opublikowano 24.04.2023
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. olej bardzo dobrej jakości, który kupuję już kolejny raz.
Zobacz oryginał
me encanta!

un aceite de muy buena calidad que lo he comprado varias veces.

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka najlepszy ze wszystkich wypróbowanych
ELENA .  - opublikowano 21.02.2023
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. bardzo dobra jakość i świetne opakowanie do przechowywania
Zobacz oryginał
el mejor que he probado

muy buena calidad y envase estupendo para conservación

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Pusta gwiazdka Pusta gwiazdka Dobra
Yani  - opublikowano 19.01.2023
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Dobra
Zobacz oryginał
Buena

Buena

Zalety (oryginał): Buena

Wady (oryginał): El envase de 250 ml