679 094 530 · 924 254 639

Olej ze słodkich migdałów

Olej ze słodkich migdałów

100% oleju ze słodkich migdałów

  • Doskonały emolient, który koi skórę.
  • Zmiękcza i regeneruje suche, zniszczone włosy.
  • Bardzo odżywczy i regenerujący.
  • Aktualna partia: ANAMD0328
  • Najkrótszy termin ważności: marzec / 2028

Wybierz opcję:

  • 125ml 2,95 €
  • 250ml 4,15 €
  • 500ml 6,50 €
  • 1000ml 11,20 €
  • 5l 49,50 €
  • 10l 92,70 €

    Niedostępny

Podaj ilość i dodaj do koszyka:

Informacje o produkcie

  • INCI: Prunus amygdalus dulcus
  • Ekstrakcja: 1. tłoczenie na zimno
  • Rodzaj oleju: Rafinowany
  • Wykorzystana część rośliny: owoce
  • Główny składnik: Oleinowy
  • Wrażliwy na światło: Nie
  • AN001
  • Nr CAS: 8007-69-0
  • Nr EINECS: 273-313-5
  • Kraj pochodzenia: Hiszpania
  • Jakość oleju:
  • Gęstość (25ºC): 0,94
  • Maks. zalecane: 30%
  • Informacje do produkcji mydła:
  • Liczba zmydlania SAP: 135 NaOH / 190 KOH
  • Liczba jodowa: 104,1

Ilustracja

Ilustracja: Olej ze słodkich migdałów

Amédée Masclef, via Wikimedia Commons

Zakres cen Olej ze słodkich migdałów w Mi Cosmética Casera od 2,95 € do 92,70 € w 6 wariantach.
Ceny zawsze zawierają VAT.

Opis

Olej migdałowy jest prawdopodobnie jednym z najbardziej znanych i najczęściej stosowanych olejów roślinnych w pielęgnacji skóry wrażliwej, suchej i delikatnej. Polecany do zapobiegania rozstępom, szczególnie w czasie ciąży, oraz do pielęgnacji skóry najmłodszych, jest cennym sprzymierzeńcem skóry, którego nie powinno zabraknąć w domu.

Jest doskonałym emolientem, dogłębnie odżywia skórę i zapobiega utracie wody.
To jeden z olejów roślinnych najbardziej polecanych do skóry suchej. Zmiękcza, regeneruje, łagodzi swędzenie i zaczerwienienia.

Najlepiej przechowywać go w chłodnym i ciemnym miejscu. Zalecamy dodanie witaminy E, aby zapewnić mu optymalne warunki przechowywania.

Dla uzyskania lepszych efektów można łączyć go z następującymi olejkami eterycznymi:

Rozstępy: petitgrain z gorzkiej pomarańczy, słodka pomarańcza, lawenda, geranium.
Swędzenie lub stan zapalny skóry: rumianek niebieski, krwawnik, lawenda
Skóra sucha: palmarosa, drzewo różane, lawenda

Profil kwasów tłuszczowych

Poniższe informacje są generowane automatycznie na podstawie analizy aktualnej partii. Dotyczą więc olejów kupowanych w naszym sklepie i są udostępniane przez nasz autorski system.

Właściwości, które nadaje Olej ze słodkich migdałów mydłu: kondycjonowanie.

KondycjonowanieTwardośćPianaTrwałość pianyOczyszczanie5

Kwasy tłuszczowe

  • Oleinowy: 64,79%
  • Temperatura topnienia: Nie określono

Środki ostrożności

Nie stosować w przypadku uczulenia na owoc, z którego pozyskuje się ten olej roślinny. Jest to produkt naturalny.

Postać produktu

Opakowanie tego oleju: Tworzywo sztuczne

Taksonomia

Nazwa botaniczna: Prunus amygdalus dulcis - Rodzina: Rosaceae - Rodzaj: Prunus

Może osiągać od 3 do 5 m wysokości. Młody pień jest gładki, zielony, a czasem żółty; z wiekiem staje się spękany, łuszczący się, kremowy i szarawy. Drzewo zrzuca liście, które są pojedyncze, lancetowate, długie, wąskie i zaostrzone, mają od 7,5 do 12,5 cm długości, intensywnie zieloną barwę oraz ząbkowane lub karbowane brzegi.

Kwiaty, pojedyncze lub w grupach po 2 albo 4, są pięciokrotne: mają pięć działek kielicha i pięć płatków o barwie od białej do różowej, zależnie od gatunku, oraz średnicę około 3 do 5 cm. Owoce o długości około 3 do 6 cm są pestkowcami o skórzastym egzokarpie i mezokarpie oraz twardym endokarpie; są podłużne, elipsoidalne, o suchym miąższu, filcowato owłosione, zielone i pękające. Dojrzewają przez 5 do 6 miesięcy od zawiązania.

Owocem migdałowca jest migdał. Olej z tego owocu jest stosowany jako emolient, a esencja gorzkich migdałów w perfumerii ze względu na swój aromat.

Fragment informacji z https://es.wikipedia.org/wiki/Prunus_dulcis

Opinie

Opinie klientów 81 szt.

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Doskonała jakość
Ainara S.  - opublikowano 14.08.2026
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Używam go do robienia kremu do rąk, a zwłaszcza w te letnie dni do nakładania po basenie lub plaży, gdy skóra jest bardzo sucha. Uwielbiam go, bo bardzo łatwo się nakłada, pozostawia skórę nawilżoną i podkreśla opaleniznę.
Zobacz oryginał
Excelente calidad

Lo utilizo para hacerme crema para las manos y sobre todo estos dias de verano para ponermelo despues de la piscina o playa que me queda la piel muy seca. Me encanta porque es un aceite super fácil de poner, me deja la piel hidratante y realza mi bronceado.

Zalety (oryginał): Versatilidad. Olor suave. Botella muy practica.

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Jakość, szybkość i dobra cena.
Olalla .  - opublikowano 01.05.2026
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Zamówienie dotarło wcześniej, niż się spodziewałam. Olej wygląda bardzo dobrze. Właśnie robię z nim macerat nagietkowy.
Zobacz oryginał
Calidad, rapidez y buen precio.

Recibí el pedido antes de lo esperado. El aceite tiene muy buena pinta. Ahora mismo estoy haciendo un macerado de caléndula con él.

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Olej bardzo dobrej jakości. Używam go w kremach.
Carmen V.  - opublikowano 30.09.2025
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Olej bardzo dobrej jakości. Używam go w kremach.
Zobacz oryginał
Aceite de muy buena calidad . Lo uso en mis cremas.

Aceite de muy buena calidad . Lo uso en mis cremas.

  - opublikowano 30.06.2025
Potwierdzony zakup
Ocena Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka
Przetłumaczona opinia. Doskonały do każdego typu skóry, także niemowląt
Zobacz oryginał

Optimo cualquier tipo de piel, incluido bebes

Zalety (oryginał): Excelente!! La calidad /precio inmejorable

Wady (oryginał): Ninguna

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Dobry olej
Un B.  - opublikowano 19.08.2024
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Niezbędny w wielu produktach (w oryginale: «impresnc8nd8ble»)
Zobacz oryginał
Un buen aceite

Un impresnc8nd8ble en muchos productos

Zalety (oryginał): Todas

Wady (oryginał): Ninguna

  - opublikowano 23.05.2024
Potwierdzony zakup
Ocena Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka
Przetłumaczona opinia. Uwielbiam stosunek jakości/ceny
Zobacz oryginał

Me encanta la calidad/precio

  - opublikowano 12.08.2023
Potwierdzony zakup
Ocena Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka
Przetłumaczona opinia. Dobrze zapakowany, z nakrętką z kroplomierzem.
Zobacz oryginał

Bien empaquetado y con tapón de goteo.

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Dobrej jakości i konsystencji
María V.  - opublikowano 26.07.2023
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Olej dobrej jakości, o przyjemnej konsystencji. Bardzo polecam!!!
Zobacz oryginał
De buena calidad y textura

Aceite con una textura agradable y de calidad. Muy recomendable!!!

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Idealny do każdego typu skóry
Julieta .  - opublikowano 09.06.2023
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Preparaty są lekkie, szybko się wchłaniają i pozostawiają skórę miękką
Zobacz oryginał
Perfecto todo tipo piel

Las elaboraciones son ligeras, y penetran rápido y dejan la piel suave

Zalety (oryginał): Todo tipo de piel, incluso bebes

Wady (oryginał): Ninguna

  - opublikowano 03.06.2023
Potwierdzony zakup
Ocena Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka
Przetłumaczona opinia. Zachwycił mnie!!!!
Zobacz oryginał

Me ha encantado!!!!