679 094 530 · 924 254 639

Olej awokado nierafinowany z 1. tłoczenia

Olej awokado nierafinowany z 1. tłoczenia

100% nierafinowanego oleju awokado

  • Bogaty w omega 9, wspomaga prawidłowe nawilżenie
  • Zapobiega przedwczesnemu starzeniu się skóry
  • Wzmacnia włosy, równoważąc pH
  • 1. tłoczenie na zimno
  • Virgin
  • Aktualna partia: ONAGV0228
  • Najkrótszy termin ważności: luty / 2028

Wybierz opcję:

  • 60ml 3,85 €
  • 125ml 5,35 €
  • 250ml 9,90 €
  • 500ml 16,90 €
  • l 26,90 €

Podaj ilość i dodaj do koszyka:

Informacje o produkcie

  • INCI: Persea americana
  • Ekstrakcja: 1. tłoczenie na zimno
  • Rodzaj oleju: Virgin
  • Wykorzystana część rośliny: nasiono
  • Główny składnik: Oleinowy (66%)
  • Wrażliwy na światło: Nie
  • AN000V
  • Nr CAS: 8024-32-6
  • Nr EINECS: 232-428-0
  • Kraj pochodzenia: Hiszpania
  • Jakość oleju:
  • Współczynnik załamania światła (40ºC): 1,458 - 1,465
  • Gęstość (25ºC): 0,918
  • Maksymalna kwasowość: 1º
  • Nadtlenki: 2,98
  • Substancje niezmydlające się: 0,99
  • Wolne kwasy tłuszczowe: 0,85
  • Maks. zalecane: 25%
  • Informacje do produkcji mydła:
  • Liczba zmydlania SAP: 132 NaOH / 186 KOH
  • Liczba jodowa: 85

Ilustracja

Ilustracja: Olej awokado nierafinowany z 1. tłoczenia

By LadyofHats derivative work: philmarin, via Wikimedia Commons

Zakres cen Olej awokado nierafinowany z 1. tłoczenia w Mi Cosmética Casera od 3,85 € do 26,90 € w 5 wariantach.
Ceny zawsze zawierają VAT.

Opis

Olej z awokado otrzymuje się z miąższu owocu. Jest bogaty w kwasy omega 9; zawiera także kwasy omega 3 i 6, choć w mniejszych ilościach.

Zmiękcza i chroni skórę, przywraca jej elastyczność i koi skórę delikatną.
Idealnie nadaje się do regeneracji i odbudowy skóry dojrzałej.
Jest bardzo odżywczy i szczególnie dobrze sprawdza się w pielęgnacji okolic oczu. Dla optymalnego efektu można go połączyć z olejkiem eterycznym z kocanki (maks. 0,5%).

Jest mało podatny na utlenianie, jednak tak jak wszystkie oleje roślinne najlepiej przechowywać go w chłodnym i ciemnym miejscu.

Profil kwasów tłuszczowych

Poniższe informacje są generowane automatycznie na podstawie analizy aktualnej partii. Dotyczą więc olejów kupowanych w naszym sklepie i są udostępniane przez nasz autorski system.

Właściwości, które nadaje Olej awokado nierafinowany z 1. tłoczenia mydłu: kondycjonowanie.

KondycjonowanieTwardośćPianaTrwałość pianyOczyszczanie5

Kwasy tłuszczowe

  • Oleinowy: 66%

Środki ostrożności

Nie stosować w przypadku uczulenia na owoc, z którego pozyskuje się ten olej roślinny. Jest to produkt naturalny.

Postać produktu

Opakowanie tego oleju: Szkło

Taksonomia

Nazwa botaniczna: Persea americana - Rodzina: Lauraceae - Rodzaj: Persea

Pień ma szarozieloną korę z podłużnymi spękaniami. Liście są skrętoległe, z ogonkiem długości 2–5 cm i blaszką zwykle sinawą od spodu, wąsko eliptyczną, jajowatą lub odwrotnie jajowatą, o wymiarach 8–20 na 5–12 cm, skórzastą, zieloną i skąpo owłosioną z wierzchu, natomiast bardzo gęsto owłosioną od spodu, który ma żółtawobrązową barwę i wyraźny nerw główny; nasada jest klinowata, wierzchołek ostry, a brzegi całe i mniej lub bardziej faliste.

Kwiatostany to wiechy długości 8–4 cm z kwiatami o wielkości 5–6 mm, o gęsto owłosionym okwiecie, bardzo krótkiej rurce i sześciu podłużnych listkach okwiatu długości pół centymetra, z których 3 zewnętrzne są krótsze. Mają dziewięć płodnych pręcików o długości około 4 mm, z owłosionymi nitkami, ułożonych w trzech koncentrycznych okółkach. Zalążnia jest jajowata, ma około 1,5 mm i jest gęsto owłosiona; również owłosiona szyjka słupka ma 2,5 mm i kończy się lekko rozszerzonym, tarczowatym znamieniem.

Owoc to duży pestkowiec o barwie żółtozielonej lub czerwonobrązowej, zwykle gruszkowaty, czasem jajowaty lub kulisty, o wielkości 8–18 cm, z korkowatą, mniej lub bardziej guzkowatą skórką i mięsistym, jadalnym mezokarpem. Ten ostatni ściśle otacza kuliste nasiono o papierzastej łupinie, bez bielma, o wielkości około 5–6 cm.3

Fragment informacji z https://es.wikipedia.org/wiki/Persea_americana

Opinie

Opinie klientów 55 szt.

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka To znakomity olej
Muy N.  - opublikowano 20.03.2026
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Używam go, gdy chcę wzbogacić moje kosmetyki
Zobacz oryginał
Es un aceite buenísimo

Lo uso cuando quiero dar un plus a mis cosmeticos

Zalety (oryginał): Todas

Wady (oryginał): Ninguna

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Doskonały produkt
Magda C.  - opublikowano 10.07.2024
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Kupuję go po raz trzeci i kupię ponownie, intensywny kolor, używam do nawilżania włosów i skóry
Zobacz oryginał
Excelente producto

Es la tercera vez que lo compro y volveré a comprar, color intenso lo uso como hidratante para el pelo y la piel

Zalety (oryginał): Todas que se puede encontrar en un aceite de aguacate

Wady (oryginał): No tiene

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Doskonała jakość.
María L.  - opublikowano 24.05.2024
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Przygotowany krem do twarzy ma wspaniałą konsystencję.
Zobacz oryginał
Excelente calidad.

He preparado una crema facial y ha quedado una textura maravillosa.

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Bardzo dobry
Vanesa E.  - opublikowano 20.06.2023
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Idealny do robienia odżywczych kremów!
Zobacz oryginał
Muy bueno

Perfecto para hacer cremas nutritivas!

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka bardzo dobry
Randi  - opublikowano 24.04.2023
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. doskonała jakość. Sprawdził się u mnie do robienia kremów i bardzo dobrze nawilża.
Zobacz oryginał
muy bueno

exelente calidad. Lo he usado para hacer cremas y hidrata muy bien.

Przetłumaczona opinia. Naprawdę bardzo zaskoczył mnie ten intensywny zielony odcień, teraz czekam na rezultat w mydłach
Zobacz oryginał
Estupendo! De la tarjeta maycar con la que puedes hablar de los mejores aceites que he probado últimamente

La verdad es que me ha sorprendido muchísimo ese tono verde intenso y a esperar el resultado en los jabones

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka doskonały
Elena .  - opublikowano 12.01.2023
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. idealna, szybka wysyłka i rewelacyjny olej
Zobacz oryginał
excelente

envío perfecto y rápido y un aceite espectacular

  - opublikowano 04.11.2022
Potwierdzony zakup
Ocena Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka
Przetłumaczona opinia. Doskonały produkt
Zobacz oryginał

Producto excelente

Zalety (oryginał): Envío muy rápido. Atención disponible con el proveedor. Muy bien embalado

Wady (oryginał): Ninguna

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Bardzo dobry
Cristina T.  - opublikowano 04.11.2022
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Bardzo dobry produkt
Zobacz oryginał
Buenisimo

Producto muy bueno

Zalety (oryginał): Envío rápido. Muy bien embalado y protegido

Wady (oryginał): Ninguna

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Bardzo, bardzo dobrze
Cristina .  - opublikowano 28.10.2022
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Olej niezbędny do mydła
Zobacz oryginał
Muy muy bien

Un aceite indispensable para el jabon

Zalety (oryginał): Todas las que puedes encontrar en un aceite de aguacate

Wady (oryginał): No tiene