679 094 530 · 924 254 639

Olej rycynowy virgin z 1. tłoczenia BIO

  • BIO
  • COSMOS-certified
  • Ecocert

Olej rycynowy nierafinowany z 1. tłoczenia BIO

Wyjątkowy olej do pielęgnacji skóry i włosów

  • Niezastąpiony we wspomaganiu wzrostu włosów i rzęs
  • Do skóry suchej lub łuszczącej się
  • Zmniejsza cienie pod oczami
  • 1. tłoczenie na zimno
  • Rolnictwo ekologiczne
  • Virgin
  • Aktualna partia: ONRVB1127
  • Najkrótszy termin ważności: listopad / 2027

Wybierz opcję:

  • 50ml 3,95 €
  • 125ml 5,95 €
  • 250ml 10,90 €
  • 500ml 16,35 €
  • 1l 22,90 €
  • l 88,95 €

Podaj ilość i dodaj do koszyka:

Powiadom mnie o ponownej dostępności.

Informacje o produkcie

  • INCI: Ricinus communis
  • Ekstrakcja: 1. tłoczenie na zimno
  • Rodzaj oleju: Virgin
  • Wykorzystana część rośliny: nasiono
  • Główny składnik: Ricinoleico (87,6%)
  • Wrażliwy na światło: Nie
  • AN018VB
  • Nr CAS: 8001-79-4
  • Nr EINECS: 232-293-8
  • Kraj pochodzenia: Indie
  • Jakość oleju:
  • Współczynnik załamania światła (40ºC): 1,479
  • Gęstość (25ºC): 0,962
  • Maksymalna kwasowość: 0,26º
  • Nadtlenki: 0,4
  • Substancje niezmydlające się: 0,3
  • Informacje do produkcji mydła:
  • Liczba zmydlania SAP: 129 NaOH / 180 KOH
  • Liczba jodowa: 86
Zakres cen Olej rycynowy nierafinowany z 1. tłoczenia BIO w Mi Cosmética Casera od 3,95 € do 88,95 € w 6 wariantach.
Ceny zawsze zawierają VAT.

Opis

Olej rycynowy pozyskuje się z nasion rącznika pospolitego (Ricinus communis), rośliny pochodzącej z Afryki i Indii. Jest znany z licznych właściwości leczniczych i zastosowań kosmetycznych.

Olej rycynowy jest szczególnie często stosowany do pielęgnacji włosów dzięki właściwościom nawilżającym i odżywczym. Wzmacnia włosy, nadaje im blask i pomaga zapobiegać ich wypadaniu. Jest polecany w kuracjach wspomagających wzrost włosów, rzęs i brwi.

Olej rycynowy jest również bardzo korzystny dla skóry dzięki właściwościom nawilżającym i przeciwzapalnym. Zmiękcza skórę, łagodzi podrażnienia i wspomaga dobre nawilżenie.

Stosuje się go do zmniejszania widoczności przebarwień skóry i cieni pod oczami.

Olej rycynowy ma interesujące właściwości przeciwdrobnoustrojowe i może być przydatny w leczeniu problemów skórnych, takich jak trądzik lub infekcje grzybicze.

Dodaje się go przy wyrobie mydeł, aby uzyskać gęstą i kremową pianę.

Profil kwasów tłuszczowych

Poniższe informacje są generowane automatycznie na podstawie analizy aktualnej partii. Dotyczą więc olejów kupowanych w naszym sklepie i są udostępniane przez nasz autorski system.

Właściwości, które nadaje Olej rycynowy nierafinowany z 1. tłoczenia BIO mydłu: kondycjonowanie, twardość, piana, oczyszczanie.

KondycjonowanieTwardośćPianaTrwałość pianyOczyszczanie5

Kwasy tłuszczowe

  • Palmítico: 1,3%
  • Esteárico: 1,4%
  • Oleinowy: 3,9%
  • Linoleico: 5,1%
  • Ricinoleico: 87,6%

Środki ostrożności

Nie stosować w przypadku uczulenia na owoc, z którego pozyskuje się ten olej roślinny. Jest to produkt naturalny.

Postać produktu

Opakowanie tego oleju: Szkło

Opinie

Opinie klientów 44 szt.

  - opublikowano 10.12.2024
Potwierdzony zakup
Ocena Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka
Przetłumaczona opinia. polecam w 100% ze względu na jakość
Zobacz oryginał

100% recomendable por su calidad

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka POZYTYWNA OCENA
María J.  - opublikowano 04.09.2026
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Zamówienie dotarło szybciej, niż się spodziewałam (wysyłka na Wyspy Kanaryjskie), i w idealnym stanie. To olej, który uwielbiam za właściwości przeciwzapalne (bardzo pomaga przy bólach stawów), oprócz zastosowań kosmetycznych. Olej ma dobrą gęstość i swój typowy, delikatny orzechowy zapach.
Zobacz oryginał
VALORACIÓN POSITIVA

El pedido ha llegado más rápido de lo que esperaba (envío a Canarias) y en perfectas condiciones. Es un aceite que me encanta por sus propiedades antiinflamatorias (va muy bien para dolores articulares) además de sus usos cosméticos. El aceite tiene buena densidad y su típico olor suave a nuez.

Zalety (oryginał): La lata viene con dispensador que lo hace bastante práctico.

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Olej dobrej jakości
Me E.  - opublikowano 25.05.2026
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Nie brakuje go w moich preparatach, to gęsty olej dobrej jakości
Zobacz oryginał
Un aceite de calidad

No me falta en mis elaboraciones , es un aceite denso y de calidad

Zalety (oryginał): Todas

Wady (oryginał): Ninguna

  - opublikowano 12.03.2026
Potwierdzony zakup
Ocena Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka
Przetłumaczona opinia. Dopiero zaczynam używać, zapowiada się dobrze. Wyróżniam też opakowanie, metalową puszkę. Świetny
Zobacz oryginał

Recién utilizándolo, pinta bien. Destaco también su envasado, lata metálica. Genial

Zalety (oryginał): Me encanta su envasado techo

  - opublikowano 26.07.2025
Potwierdzony zakup
Ocena Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Pusta gwiazdka
Przetłumaczona opinia. Zachwycił mnie, to moje pierwsze użycie.
Zobacz oryginał

Me ha encantado, no lo había utilizado nunca.

Zalety (oryginał): Me ha sorprendido su envase.

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka REWELACYJNY!!
Judit E.  - opublikowano 13.06.2025
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Gęsty, taki jak powinien być.
Zobacz oryginał
ESPECTACULAR!!

Denso, como tiene que ser.

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Jest doskonały
Elke  - opublikowano 03.09.2024
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Używam go do kremów do ciała, olejków i dodaję do mydeł. Jest wszechstronny i jestem bardzo zadowolona, bo skóra jest jak nowa, bardzo miękka, promienna i odżywiona. Bardzo zadowolona, dziękuję
Zobacz oryginał
Es perfecto

Yo lo uso para hacer mos cremas del cuerpo ,aceites del po echar en los jabones es multiuso y estoy muy co yenta porque me deja mi piel como nuevo muy suave brillante y nutrido muy contenta ,gracias

Zalety (oryginał): Salud

Wady (oryginał): No hay nada

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Doskonały
JORDI M.  - opublikowano 01.09.2024
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Zarówno produkt, jak i zalecenia firmy były idealne
Zobacz oryginał
Perfecto

Tanto el producto como las recomendaciones con la empresa han sido oerfectas

Wady (oryginał): Ninguna negativa

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wyjątkowy
Carmen M.  - opublikowano 01.09.2024
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Zawsze kupuję go tutaj, bo daje niezwykły rezultat w moich mydłach. Puszka to dodatkowy plus, który bardzo mi się podoba, bo bez dostępu światła lepiej się przechowuje.
Zobacz oryginał
Extraordinario

Lo compro siempre aquí porque me da un resultado extraordinario en los jabones que hago. Que venga en lata es un añadido que me gusta mucho porque así se conserva mejor al no darle la luz.

Zalety (oryginał): Todas porque también lo uso por la noche en las pestañas.

Wady (oryginał): Ninguna

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Cudo
Camelia M.  - opublikowano 15.05.2024
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Jeden z olejów roślinnych, których nie brakuje w moim domu ze względu na liczne właściwości
Zobacz oryginał
Maravilla

Uno de los aceites vegetales que no falta en mi casa por las múltiples propiedades que tiene