679 094 530 · 924 254 639

Olej z orzechów laskowych - rafinowany

Olej z orzechów laskowych - rafinowany

100% olej z orzechów laskowych

  • Dobrze reguluje wydzielanie sebum.
  • Regeneruje i odbudowuje.
  • Chroni przed szkodliwymi czynnikami zewnętrznymi
  • Suche wykończenie.
  • Pochodzi z certyfikowanego rolnictwa ekologicznego.
  • Aktualna partia: ANAVP0228
  • Najkrótszy termin ważności: luty / 2028

Wybierz opcję:

  • 60ml 2,50 €
  • 125ml 4,30 €
  • 250ml 7,30 €
  • 500ml 12,90 €
  • l 23,60 €
  • 5l 94,80 €

Podaj ilość i dodaj do koszyka:

Informacje o produkcie

  • INCI: Corylus avellana
  • Ekstrakcja: 1. tłoczenie na zimno
  • Rodzaj oleju: Rafinowany
  • Główny składnik: Oleinowy: 84,25%
  • Wrażliwy na światło: Nie
  • AN004
  • Nr CAS: 84012-21-5
  • Nr EINECS: 281-667-7
  • Jakość oleju:
  • Współczynnik załamania światła (40ºC): 1,472
  • Gęstość (25ºC): 0,920
  • Maksymalna kwasowość: 0,07º
  • Maks. zalecane: 35%
  • Informacje do produkcji mydła:
  • Liczba zmydlania SAP: 136 NaOH / 192 KOH
  • Liczba jodowa: 89,5

Ilustracja

Ilustracja: Olej z orzechów laskowych - rafinowany

Zakres cen Olej z orzechów laskowych - rafinowany w Mi Cosmética Casera od 2,50 € do 94,80 € w 6 wariantach.
Ceny zawsze zawierają VAT.

Opis

Olej z orzechów laskowych jest lekki, daje suche wykończenie i łatwo wchłania się w skórę. Nawilża, nie pozostawiając tłustej warstwy.
Zawiera naturalne przeciwutleniacze, takie jak witamina E, które pomagają zwalczać wolne rodniki odpowiedzialne za przedwczesne starzenie się skóry.
Pomaga regulować wydzielanie sebum, dlatego polecamy go szczególnie do skóry tłustej i mieszanej.
Ma lekko ściągające działanie, pomaga zwężać pory i poprawiać strukturę skóry.
Jest wskazany do wspomagania regeneracji komórek i gojenia drobnych ran, oparzeń słonecznych oraz innych podrażnień skóry.
Dzięki właściwościom przeciwzapalnym pomaga łagodzić wrażliwą skórę i zmniejszać podrażnienie.
Regularne stosowanie oleju z orzechów laskowych może poprawiać elastyczność skóry, co sprzyja zapobieganiu powstawaniu zmarszczek.
To wyjątkowo przyjemny olej, który pozostawia skórę miękką i gładką, poprawiając jej ogólny wygląd.
Szczególnie dobrze nadaje się do preparatów na bazie olejków eterycznych, zwłaszcza gdy zależy nam na ich szybkim wchłanianiu.

Jest dość stabilny; aby zachował optymalne właściwości, przechowuj go w chłodnym i ciemnym miejscu.


Zmiany kosztu surowca trend · bez wartości liczbowych
20182026
Pokazuje, jak zmieniał się koszt surowca w ostatnich latach.

Profil kwasów tłuszczowych

Poniższe informacje są generowane automatycznie na podstawie analizy aktualnej partii. Dotyczą więc olejów kupowanych w naszym sklepie i są udostępniane przez nasz autorski system.

Właściwości, które nadaje Olej z orzechów laskowych - rafinowany mydłu: kondycjonowanie.

KondycjonowanieTwardośćPianaTrwałość pianyOczyszczanie5

Kwasy tłuszczowe

  • Esteárico: 2,87%
  • Linoleico: 7,92%
  • Oleinowy: 84,25%
  • Palmítico: 4,21%
  • Linolénico: 0,22%
  • Temperatura topnienia: Nie określono

Środki ostrożności

Nie stosować w przypadku uczulenia na owoc, z którego pozyskuje się ten olej roślinny. Jest to produkt naturalny.

Postać produktu

Opakowanie tego oleju: Tworzywo sztuczne

Taksonomia

Nazwa botaniczna: Corylus avellana - Rodzina: Betulaceae - Rodzaj: Corylus

To drzewo osiąga zwykle od 3 do 8 m wysokości, choć niekiedy dorasta do 15 m. Ma bardzo rozłożystą, nieregularną koronę i zazwyczaj rozgałęzia się od nasady.
Kora jest jasnobrązowa lub szara, głęboko bruzdowana, a drewno twarde, giętkie i bardzo wytrzymałe.
Zaokrąglone liście mają od 6 do 12 cm długości i szerokości, są delikatnie owłosione po obu stronach i mają podwójnie piłkowane brzegi.

Fragment informacji z https://es.wikipedia.org/wiki/Corylus_avellana

Opinie

Opinie klientów 11 szt.

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Idealny olej z orzechów laskowych!
Miriam M.  - opublikowano 09.09.2024
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Użyty do zrobienia pachnącego olejku do ciała, bardzo szybko wchłania się w skórę, nie pozostawiając tłustości.
Zobacz oryginał
Aceire de avellanas perfecto!

Le he utilizado para hacer un aceite para el cuerpo con perfume, y penetra en la piel muy rápidamente sin quedar oleoso.

Zalety (oryginał): Se absorvd muy bien y es un anioxidante muy bueno,

Wady (oryginał): Ninguna

Przetłumaczona opinia. Świetny olej do mojego zastosowania
Zobacz oryginał
Me encanta la suavidad y penetración en la piel. Es un excelente vehículo de los aceites esenciales y maravilloso en el masaje.

Un gran aceite para el uso que yo le doy

Zalety (oryginał): No tiene olor y es de muy buena penetración en piel

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Idealny do masażu
Verónica .  - opublikowano 24.11.2022
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Olej wysokiej jakości, który szybko się wchłania. Idealny do skóry tłustej lub olejków do masażu.
Zobacz oryginał
Ideal para masajes

Aceite de gran calidad, que se absorbe rápidamente.Ideal para pieles grasas o aceites de masajes.

Zalety (oryginał): Calidad

Wady (oryginał): Es un aceite que se enrancia rápidamente. Poner vitamina c al abrirlo y en envases de poca cantidad

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Jest świetny
Carmen M.  - opublikowano 24.04.2021
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Każdy produkt z tego zamówienia posłużył mi do czegoś innego. Powstały krem antycellulitowy, dezodorant w kremie, krem do włosów i preparat pod oczy.
Zobacz oryginał
Es genial

Cada producto de este pedido me han servido para diferentes cosas. He hecho crema anticelulítica, desodorante en crema, crema para el cabello y contorno de ojos.

  - opublikowano 16.04.2021
Potwierdzony zakup
Ocena Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka
Przetłumaczona opinia. Bardzo mi się podoba
Zobacz oryginał

Me gusta mucho

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Do cery mieszanej
Verónica .  - opublikowano 29.12.2020
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Używam go po raz pierwszy, w kremie dla mojej córki, która ma cerę mieszaną w kierunku tłustej. Bardzo jej odpowiada, bo nie pozostawia tłustego odczucia na skórze, ponieważ od razu się wchłania
Zobacz oryginał
Para pieles mixtas

Es la primera vez que lo uso, para una crema para mi hija que tiene la piel mixta-grasa. Le gusta mucho porque no le deja la sensación aceitosa en la piel ya que se absorbe enseguida

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Bardzo dobry olej do masażu
Willy L.  - opublikowano 20.12.2020
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Bardzo dobry olej do masażu
Zobacz oryginał
Très belle huile de massage

Très belle huile de massage

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Idealny
Loli D.  - opublikowano 15.12.2020
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Bardzo, bardzo mi się spodobał
Zobacz oryginał
Ideal

Me ha gustado mucho mucho

  - opublikowano 19.07.2020
Potwierdzony zakup
Ocena Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka
Przetłumaczona opinia. Bardzo podoba mi się w kremie, którego używam
Zobacz oryginał

Me gusta mucho en la crema q echó

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Doskonały
Cati R.  - opublikowano 03.03.2020
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Bardzo chciałam go wypróbować. Ma bardzo dobre właściwości.
Zobacz oryginał
Perfecto

Tenía muchas ganas de probar. Tiene muy buenas cualidades.