679 094 530 · 924 254 639

Środek powierzchniowo czynny Sodium Cocoyl polipeptyd pszenicy

Środek powierzchniowo czynny Sodium Olefin Sulfonate

"Sulfonian olefinowy"

  • Surfaktant anionowy
  • Doskonałe działanie pianotwórcze nawet przy bardzo dużym rozcieńczeniu.
  • Pieni się w twardej wodzie w każdej temperaturze.
  • Bardzo dobrze rozpuszczalny w wodzie i biodegradowalny.
  • Dobrze tolerowany przez skórę i skórę głowy.
  • Bardzo wszechstronny, szczególnie polecany do płynów do naczyń i detergentów w płynie.
  • Aktualna partia: NSSOS0128
  • Najkrótszy termin ważności: styczeń / 2028

Wybierz opcję:

  • 125ml 2,10 €
  • 250ml 2,90 €
  • 500ml 4,50 €
  • 1l 7,50 €
  • 5KG 36,50 €
  • 25KG 145,00 €

Podaj ilość i dodaj do koszyka:

Informacje o produkcie

  • INCI: Sodium C14-16 Olefin Sulfonate
  • Poziom pH: 6 - 8
  • Zalecane maksimum: Dostępna dokumentacja nie określa maksymalnej dawki kosmetycznej; dostosować udział na podstawie prób działania myjącego, piany, pH, lepkości, stabilności i tolerancji.
  • TN5619
  • Numer CAS: 68439-57-6
  • Numer EINECS: 68439-57-6
  • Nazwa IUPAC: R-CH=CH-(CH2)n -SO3Na
Zakres cen Środek powierzchniowo czynny Sodium Olefin Sulfonate w Mi Cosmética Casera od 2,10 € do 145,00 € w 6 wariantach.
Ceny zawsze zawierają VAT.

Opis

Sodium C14-16 Olefin Sulfonate jest bardzo wszechstronnym surfaktantem, z którego można tworzyć nie tylko produkty do higieny, takie jak szampony, żele do kąpieli i inne kosmetyki myjące; szczególnie nadaje się również do płynów do mycia naczyń i innych płynnych detergentów.

Ta wszechstronność wynika z silnego działania pianotwórczego w każdym rodzaju wody i w każdej temperaturze (wysokiej i niskiej), nawet przy bardzo dużym rozcieńczeniu.

Jego główne zastosowania to surfaktant podstawowy, środek pianotwórczy, detergent lub środek dyspergujący..

Oznaczenie c14-16 wskazuje kwasy tłuszczowe używane do jego produkcji. Jest to produkt NIEetoksylowany i przyjazny dla środowiska.


Najważniejsze cechy


  • Surfaktant anionowy
  • Doskonałe działanie pianotwórcze nawet przy bardzo dużym rozcieńczeniu.
  • Pieni się w twardej wodzie w każdej temperaturze.
  • Bardzo dobrze rozpuszczalny w wodzie i biodegradowalny.
  • Dobrze tolerowany przez skórę i skórę głowy.
  • Bardzo wszechstronny.

Zalecenia dotyczące stosowania

Surfaktant Sodium C14-16 Olefin Sulfonate można mieszać z innymi surfaktantami anionowymi, niejonowymi lub amfoterycznymi.

Ze względu na charakter anionowy NIE należy mieszać go ze składnikami kationowymi (surfaktantami, barwnikami, ...) w tej samej formule.

Orientacyjne zastosowanie w recepturach

  • Rodzaj surfaktantu: anionowy, silnie pieniący.
  • Główna funkcja: oczyszczanie i piana w produktach do higieny lub czyszczenia powierzchni zmywalnych.
  • Deklarowana zawartość substancji aktywnej: 35% - 50% Sodium C14-16 Olefin Sulfonate.
  • Przydatny, gdy potrzebne jest silniejsze działanie myjące niż w bardzo łagodnych układach.
  • Nie mieszać z wybielaczem chlorowym, amoniakiem ani produktami niezgodnymi.
  • W kosmetykach stosować wyłącznie do produktów spłukiwanych i sprawdzić tolerancję.

Rozpuszczalność: Rozpuszczalny w wodzie.

Więcej danych technicznych

Świadectwo analizy:

  • Charakter środka powierzchniowo czynnego: Anionowy
  • Opis: Roztwór wodny zawierający około 38% substancji aktywnej.
  • Wygląd: ciecz od jasnej do żółtej, lekko mętna.
  • Sucha pozostałość (substancja aktywna): 36 - 39 %.
  • Substancje niesiarczanowane: ≤ 1,3 %
  • Siarczan sodu: 1 %
WynikNorma

Ilustracja cząsteczki

Opinie

Opinie klientów 5 szt.

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Uwielbiam.
Milagros C.  - opublikowano 09.10.2022
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Niezbędny do moich preparatów, bardzo wszechstronny i doskonałej jakości. Bardzo stabilny i łatwy w pracy.
Zobacz oryginał
Me encanta.

Imprescindible para mis elaboraciones, muy versátil y resulta ser un producto de una excelente calidad. Muy estable y fácil de trabajar.

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Daje dużo piany
Beatriz P.  - opublikowano 29.01.2026
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Wydaje mi się bardzo wszechstronny. Używam go zarówno do żeli pod prysznic, jak i środków czystości, na przykład płynu do ręcznego mycia naczyń
Zobacz oryginał
Da mucha espuma

Me parece muy versátil. Lo uso tanto para geles de ducha como para productos de limpieza como el detergente para lavar platos a mano

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Świetny
Angela Z.  - opublikowano 15.04.2025
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Dobra cena, łatwy w użyciu i mocno się pieni. Uwielbiam go
Zobacz oryginał
Estupendo

Buen precio, facil de usar y hace mucha espuma. Me encanta

Zalety (oryginał): Hace mucha espuma, he hecho un champú combinando con decyl glucosido y betaina de coco y funciona muy bien

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Bardzo wydajny, a do tego w szkle!
Dulce M.  - opublikowano 15.04.2025
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Ten środek powierzchniowo czynny bardzo mi się spodobał, nawet bardziej niż inny kupowany gdzie indziej. Plusem jest szklane opakowanie, które mogę wykorzystać po zużyciu. Testuję receptury do skóry i na razie idzie świetnie
Zobacz oryginał
Cunde mucho y además en cristal!

Este tensioactivo me ha gustado mucho, más incluso que otro que compraba en otra parte. El plus es que viene en cristal y me permite aprovechar el envase cuando lo termino. Estoy probando para fórmulas de piel y por ahora va genial

Zalety (oryginał): Todes!!!

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Płyn do podłóg i do mycia naczyń
Tamara G.  - opublikowano 10.07.2022
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Używam go zarówno do płynu do mycia podłóg, gdzie jest bardzo wydajny, jak i do płynu do naczyń. Używamy go od 8 miesięcy i jesteśmy zachwyceni. Został też przeze mnie wypróbowany do zrobienia żelu pod prysznic, z bardzo pozytywnym rezultatem.
Zobacz oryginał
Fregasuelos y lavavajillas

Lo utilizo tanto para fregasuelos donde me cunde muchisimo, como para lavavajillas. Lo utilizamos desde hace 8 meses y estamos encantados. También lo he probado para hacer gel de ducha y el resultado muy positivo.

Zalety (oryginał): Su espuma