679 094 530 · 924 254 639

Tegobetaina kokosowa (AC) - Ecocert

Tegobetaina kokosowa (AC) - Ecocert

Łagodny środek powierzchniowo czynny z certyfikatem Ecocert

  • Właściwości pianotwórcze i myjące
  • Baza do żelu i szamponu
  • Dobrze tolerowany przez skórę
  • Teraz z certyfikatem Ecocert
  • Minimalna zawartość substancji aktywnej: 39%.
  • (AC) oznacza „wysokie stężenie”.
  • Aktualna partia: ADTGB0628
  • Najkrótszy termin ważności: czerwiec / 2028

Wybierz opcję:

  • 125ml 2,35 €
  • 250ml 3,95 €
  • 500ml 6,95 €
  • 1Kg 10,90 €
  • 5Kg 40,80 €
  • 10Kg 78,50 €
  • 25Kg 162,55 €

Podaj ilość i dodaj do koszyka:

Informacje o produkcie

  • INCI: Cocamidopropyl betaina
  • Poziom pH: 4,9
  • Zalecane maksimum: Dostępna karta techniczna nie określa maksymalnej dawki; dostosować udział w układzie środków powierzchniowo czynnych na podstawie prób piany, lepkości, pH, stabilności i tolerancji.
  • TEN-TEGOBETAINA
  • Numer CAS: 61789-40-0
Zakres cen Tegobetaina kokosowa (AC) - Ecocert w Mi Cosmética Casera od 2,35 € do 162,55 € w 7 wariantach.
Ceny zawsze zawierają VAT.

Opis

Tegobetaina jest amfoterycznym środkiem powierzchniowo czynnym pochodzącym z kwasów tłuszczowych kokosa, o lekko żółtawej barwie i nieco lepkiej konsystencji.

SAL : 39%

Jej amfoteryczny charakter sprawia, że zachowuje się różnie w zależności od pH produktu, który chcemy przygotować. Należy mieć to na uwadze, ponieważ przy kwaśnym pH zachowuje się jak kationowy środek powierzchniowo czynny, a przy zasadowym pH jak anionowy.
Zaletą amfoterycznych środków powierzchniowo czynnych jest zgodność ze wszystkimi rodzajami surfaktantów; nie podrażniają i są mało wrażliwe na twardość wody. Dzięki temu doskonale nadają się do higieny całej rodziny.

Zawsze oferowaliśmy wersję o wysokim stężeniu (39% substancji aktywnej wobec standardowych 27%), nie tylko ze względu na większą zawartość substancji aktywnej, ale również dodatkowy proces oczyszczania, który sprawia, że nadaje się do produktów do higieny jamy ustnej. Dlatego daje więcej piany, bogatszej i gęstszej, jest wydajniejsza i właśnie dlatego warto ją wybrać ;).

Aby oferować produkt typowy dla rynku, wprowadzimy Tegobetainę kokosową o zawartości substancji aktywnej 27 - 29%, która jednak nie będzie odpowiednia do higieny zębów.

Zmiany kosztu surowca trend · bez wartości liczbowych
20182026
Pokazuje, jak zmieniał się koszt surowca w ostatnich latach.

Rozpuszczalność: Bardzo dobrze rozpuszczalny w wodzie; łatwo rozpuszczalny w alkoholu lub oleju zgodnie z kartą techniczną.

Powiązane produkty

Opinie

Opinie klientów 36 szt.

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Bardzo dobry produkt
ISABEL  - opublikowano 06.09.2020
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Używam go do robienia płynu do mycia naczyń, oto moja receptura: 60g cocoglucosyde 20g betainy kokosowej 10g startego mydła 80g wody destylowanej 18g białego octu 20g gliceryny roślinnej 10g olejku eterycznego litsea
Zobacz oryginał
Muy buen producto

Lo uso para fabricar lavavajillas esta es mi receta: 60g cocoglucosyde 20g betaina de coco 10g jabón rayado 80g agua destilada 18g vinagre blanco 20g glicerina vegetal 10g aceite esencial litsea

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Delikatna i gęsta piana.
Carolina C.  - opublikowano 23.02.2022
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Jest w szklanej butelce z dozownikiem kroplowym, bardzo wygodnej w użyciu. Nadaje nieco gęstą konsystencję, w odróżnieniu od betainy kokosowej. Rezultatem jest gęsta i delikatna piana. Zastosowany w wierzchniej warstwie kul kąpielowych w kształcie babeczek dał doskonały rezultat. Już niewielka ilość daje obfitą i stabilną pianę.
Zobacz oryginał
Espuma suave y densa.

Viene en frasco de vidrio con dosificador por gotas, muy cómodo de usar. Proporciona una textura ligeramente espesa a diferencia de la Betaina de coco. El resultado es una espuma densa y suave. Lo he utilizado para unas bombas de baño tipo cupcake en el topping, y el resultado es buenísimo. Con poca cantidad, la espuma es abundante y estable.

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka To dobry środek powierzchniowo czynny
Me G.  - opublikowano 25.05.2026
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Podstawa
Zobacz oryginał
Es un buen tensiactivo

Un básico

Zalety (oryginał): Ayuda a mis elaboraciones de todo tipo

Wady (oryginał): Ninguna

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Dobry środek powierzchniowo czynny
Me G.  - opublikowano 20.03.2026
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Nie brakuje go w moich wyrobach
Zobacz oryginał
Buen tensiactivo

No me falta para mis elaboraciones

Zalety (oryginał): Todas

Wady (oryginał): Ninguna contra

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Podstawa
Me G.  - opublikowano 02.12.2025
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Podstawa mojego płynu do naczyń
Zobacz oryginał
Un básico

Es un básico para mi lavavajillas

Zalety (oryginał): Todas

Wady (oryginał): Ninguna

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Używam go do robienia szamponu i żelu
Esperanza G.  - opublikowano 03.05.2025
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Łatwo umówić dostawę
Zobacz oryginał
Lo uso para hacer champú y gel

Facilidad para concertar la entrega

Zalety (oryginał): Al por mayor es más económico

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka świetna jakość
Sofia  - opublikowano 16.08.2023
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Używam jej w moich żelach pod prysznic, bo nadaje produktowi lepkość i delikatność.
Zobacz oryginał
estupenda calidad

La utilizo en mis geles de ducha ya que aporta viscosidad y suavidad al producto.

Zalety (oryginał): no necesitas añadir gelificante para dar consistencia. su precio!

Wady (oryginał): ninguna

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Dobry
Helen C.  - opublikowano 26.06.2023
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Lubię go do kosmetyków w kostce, dobry efekt.
Zobacz oryginał
Bueno

Me gusta para la cosmética sólida, buen resultado.

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Niezbędnik
Me G.  - opublikowano 25.04.2023
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Dobry produkt
Zobacz oryginał
Un impresencindible

Buen producto

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Bardzo przydatny w środkach myjących w kostce lub płynie
Nieves S.  - opublikowano 27.10.2022
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Lubię łączyć go z innymi środkami powierzchniowo czynnymi do produktów w kostce lub płynie, bo pomaga zagęścić produkt i zmiękczyć skórę oraz włosy
Zobacz oryginał
Muy útil en limpiadores sólidos o líquidos

Me gusta combinarlo con otros tensioactivos para productos sólidos o líquidos pues ayuda ayuda a espesar el producto y suavizar la piel y el cabello