679 094 530 · 924 254 639

Środek powierzchniowo czynny SCI w proszku z certyfikatem RSPO/MB, mikrofiltrowany

Środek powierzchniowo czynny SCI w proszku z certyfikatem RSPO/MB, mikrofiltrowany

Mikrofiltrowany anionowy SCI o czystości 80-88%

  • Właściwości pianotwórcze i myjące
  • Polecany do szamponów w kostce i past do zębów.
  • Najwyższa czystość, minimum 80% soli. W 100% BIOdegradowalny.
  • Łagodne pH, od 5 do 6 i BEZ kwasu stearynowego i MIKROFILTROWANY
  • Wyjątkowo drobny proszek o wilgotności poniżej 0,1%, doskonale łączy się z recepturą.
  • Opakowanie z biodegradowalnego papieru, z wnętrzem z tworzywa oksodegradowalnego.
  • Kwasy tłuszczowe z kokosa ze zrównoważonych upraw (certyfikat MB/RSPO).
  • I oczywiście... NIEetoksylowany
  • Aktualna partia: MBSCI1227
  • Najkrótszy termin ważności: grudzień / 2027

Wybierz opcję:

  • 100g 3,95 €
  • 250g 8,45 €
  • 500g 15,35 €

    Niedostępny

  • 1Kg 28,65 €

    Niedostępny

  • 5Kg 126,50 €

    Niedostępny

Podaj ilość i dodaj do koszyka:

Informacje o produkcie

  • INCI: Sodium Cocoyl Isethionate
  • Poziom pH: 5 - 6
  • Zalecane maksimum: Orientacyjne dozowanie wymaga sprawdzenia dla danej postaci produktu; w stałych preparatach myjących zwykle stosowany jako główny środek powierzchniowo czynny.
  • TS5684
  • Numer CAS: 61789-32-0
  • Numer EINECS: 263-052-5
  • Nazwa IUPAC: Fatty acids, coco, 2-sulfoethyl esters, sodium salts
Zakres cen Środek powierzchniowo czynny SCI w proszku z certyfikatem RSPO/MB, mikrofiltrowany w Mi Cosmética Casera od 3,95 € do 126,50 € w 5 wariantach.
Ceny zawsze zawierają VAT.

Opis

Mikrofiltrowany surfaktant SCI w proszku MB/RSPO

Surfaktant anionowy w postaci bardzo drobnego proszku, przeznaczony do tworzenia szamponów w kostce, stałych produktów myjących, syndetów, past myjących, pianek do golenia i produktów spłukiwanych, w których zależy nam na kremowej pianie, dobrym działaniu myjącym oraz pH odpowiednim dla skóry i włosów.

Ta mikrofiltrowana postać łatwo łączy się z formułami stałymi i pastami, jednak ze względu na drobne uziarnienie wymaga szczególnej ostrożności podczas pracy.

Charakterystyka

  • INCI: Sodium Cocoyl Isethionate.
  • CAS: 61789-32-0. EINECS: 263-052-5.
  • Rodzaj surfaktantu: anionowy.
  • Czystość: 80% - 88%.
  • pH: 5,0 - 6,0 w roztworze 10% w temperaturze 35 ºC.
  • Rozpuszczalność: bardzo dobrze rozpuszczalny w wodzie; łatwo rozpuszczalny w etanolu i olejach według karty technicznej.
  • Wolne kwasy tłuszczowe: maksymalnie 14%.
  • Bez konserwantów i przeciwutleniaczy.
  • Certyfikat RSPO/MB według karty technicznej.

Zastosowanie w recepturach

Może być stosowany jako główny surfaktant w szamponach w kostce i stałych produktach myjących lub w połączeniu z innymi surfaktantami, takimi jak SLSA, glutaminiany, betaina kokosowa lub glukozydy, w celu dostosowania piany, twardości, spłukiwania i tolerancji. W produktach stałych dobrze ubić masę i pozostawić do wyschnięcia przed zapakowaniem.

Środki ostrożności

  • Produkt higroskopijny: szczelnie zamykać opakowanie po każdym użyciu.
  • Bardzo drobny proszek: unikać wdychania podczas odważania i stosować odpowiednie środki ochrony.
  • W postaci skoncentrowanej może powodować podrażnienie skóry i uszkodzenie oczu.
  • Lekkie zbrylanie pod wpływem wilgoci jest zjawiskiem normalnym.
  • Gotowe formuły należy przetestować i zweryfikować przed użyciem lub wprowadzeniem do sprzedaży.
Zmiany kosztu surowca trend · bez wartości liczbowych
20182026
Pokazuje, jak zmieniał się koszt surowca w ostatnich latach.

Rozpuszczalność: Dyspergowalny w wodzie; zwykle stosowany w układach stałych, syndetach i kostkach myjących

Więcej danych technicznych

Świadectwo analizy:

Skład według partii:
WynikNorma

Ilustracja cząsteczki

Opinie

Opinie klientów 10 szt.

  - opublikowano 02.01.2026
Potwierdzony zakup
Ocena Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Pusta gwiazdka
Przetłumaczona opinia. Bardzo mi się spodobał. To był mój pierwszy zakup
Zobacz oryginał

Me ha gustado mucho. Era la primera vez que lo compraba

Zalety (oryginał): Para mis champús sólidos

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Doskonały
Eva .  - opublikowano 13.10.2025
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Nieetoksylowany, to podstawa.
Zobacz oryginał
Excelente

No etoxilado, fundamental.

Zalety (oryginał): Mi cosmética casera es la única plataforma que conozco que garantiza que no sea etoxilado

Wady (oryginał): Tienen siempre mucho trabajo, muchos pedidos por si éxito, variedad y calidad de producto.

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Najlepszy i najbezpieczniejszy ze wszystkich wypróbowanych
Eva A.  - opublikowano 19.03.2025
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Polecam go w mojej książce Cabello Natural y Sostenible
Zobacz oryginał
El mejor y más seguro que he probado

Lo recomiendo en mi libro Cabello Natural y Sostenible

Zalety (oryginał): No etoxilado, eso se agradece por qué así podemos considerarlo un producto 100% Libre de tóxicos

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Nadzwyczajny produkt
Susana D.  - opublikowano 25.02.2025
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Fantastyczny produkt
Zobacz oryginał
Extraordinario producto

Fantástico producto

Zalety (oryginał): Productos de gran calidad personal muy amable

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Doskonała jakość
Susana D.  - opublikowano 25.02.2025
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Wspaniały produkt
Zobacz oryginał
Excelente calidad

Fabuloso producto

Zalety (oryginał): Fabuloso producto,entrega rápida y personal muy amable

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Doskonały
Celia H.  - opublikowano 18.09.2024
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Produkt bardzo dobrej jakości, a do tego obsługa szybka i skuteczna.
Zobacz oryginał
Excelente

Producto de muy buena calidad, además el servicio es rápido y efectivo.

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Pusta gwiazdka Dobra jakość i świetnie się łączy
Roser M.  - opublikowano 01.09.2023
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Używam go głównie do kosmetyków w kostce. Bardzo mi się spodobał, proszek jest bardzo drobny, doskonale się miesza bez grudek
Zobacz oryginał
Buena calidad y gran integración

Lo utilizo principalmente para sólidos. Me ha gustado mucho, polvo es muy fino, se mezcla perfecto sin granulaciones

Zalety (oryginał): Polvo muy fino, se mezcla perfecto y no hace granulaciones. ph 5-6 equilibrado buena espuma mezclada con otros tensioactivos

Wady (oryginał): Seria genial que especificárais en la web del producto la dosificación máxima según el fabricante para jabones solidos

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka DOSKONAŁY
Helen C.  - opublikowano 26.06.2023
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Do produktów w kostce, dobry efekt.
Zobacz oryginał
EXCELENTE

Para productos sólidos, buen resultado.

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Bardzo dobry
María R.  - opublikowano 10.02.2023
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Bardzo dobry, szukałam przede wszystkim nieetoksylowanego sci, a ten jest dodatkowo mikrofiltrowany, kupię ponownie
Zobacz oryginał
Muy bueno

Muy bueno ,sobre todo buscaba un sci no etoxilado y este además es micrifiltrado volveré a comprar

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Bardzo dobry produkt
Marta S.  - opublikowano 28.02.2022
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Bardzo dobrze pracuje się z tym sci.
Zobacz oryginał
Muy bueno producto

Con este sci me se trabaja muy bien.