679 094 530 · 924 254 639

Olej z pachnotki z 1. tłoczenia BIO

  • BIO
  • COSMOS-certified
  • DE-ÖKO-007
  • Ecocert
  • Kosher

Olej z pachnotki virgin z 1. tłoczenia BIO

Ważne źródło Omega 3

  • Olej z pachnotki zawiera dużo witaminy E, składników mineralnych i omega 3 w postaci kwasu linolowego.
  • Ma silne działanie przeciwutleniające.
  • Szczególnie polecany do skóry ze stanem zapalnym (zapalenie skóry, skóra atopowa, skóra wrażliwa).
  • 1. tłoczenie na zimno
  • Rolnictwo ekologiczne
  • Virgin
  • Aktualna partia: OAEAA
  • Najkrótszy termin ważności:

Wybierz opcję:

  • 10ml 2,45 €
  • 50ml 4,85 €
  • 100ml 8,05 €

Podaj ilość i dodaj do koszyka:

Powiadom mnie o ponownej dostępności.

Informacje o produkcie

  • INCI: Perilla ocymoides
  • Ekstrakcja: 1. tłoczenie na zimno
  • Rodzaj oleju: Virgin
  • Wykorzystana część rośliny: Nasiona
  • Główny składnik: Linolénico: 66,90%
  • Wrażliwy na światło: Nie
  • AN051VB
  • Nr CAS: 90082‐61‐4
  • Nr EINECS: 290‐151‐0
  • Kraj pochodzenia: Chiny
  • Jakość oleju:
  • Współczynnik załamania światła (40ºC): 1,4800
  • Gęstość (25ºC): 0,930
  • Maksymalna kwasowość: 1,3º
  • Nadtlenki: 1,3
  • Informacje do produkcji mydła:
  • Liczba zmydlania SAP: 138 NaOH / 193 KOH
Zakres cen Olej z pachnotki virgin z 1. tłoczenia BIO w Mi Cosmética Casera od 2,45 € do 8,05 € w 3 wariantach.
Ceny zawsze zawierają VAT.

Opis

Olej z pachnotki otrzymuje się z nasion Perilla frutescens, pochodzącej z Azji. Znany jest z różnorodnych korzyści zdrowotnych i stosowania w tradycyjnej medycynie azjatyckiej.

Olej z pachnotki jest bogatym źródłem kwasu alfa-linolenowego (ALA), rodzaju kwasu tłuszczowego omega-3. Kwasy tłuszczowe omega-3 są znane z właściwości przeciwzapalnych i korzystnego wpływu na zdrowie układu sercowo-naczyniowego.
Dzięki zawartości kwasów tłuszczowych omega-3 olej z pachnotki może pomagać zmniejszać stany zapalne w organizmie, co może być korzystne dla osób z chorobami zapalnymi, takimi jak zapalenie stawów.

Jest zalecany do pielęgnacji najbardziej delikatnej lub dojrzałej skóry.
Łagodzi skórę suchą, podrażnioną lub objętą stanem zapalnym.
Może być szczególnie interesujący w leczeniu egzemy i łuszczycy.

Profil kwasów tłuszczowych

Poniższe informacje są generowane automatycznie na podstawie analizy aktualnej partii. Dotyczą więc olejów kupowanych w naszym sklepie i są udostępniane przez nasz autorski system.

Ilustracja nie została jeszcze wygenerowana

Kwasy tłuszczowe

  • Palmítico: 5,6%
  • Esteárico: 1,3%
  • Oleinowy: 11,6%
  • Linoleico: 12,9%
  • Linolénico: 66,9%

Środki ostrożności

Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu.

Postać produktu

Opakowanie tego oleju: Szkło

Taksonomia

Nazwa botaniczna: Perilla ocymoides - Rodzina: Lamiaceae - Rodzaj: Perilla

Fragment informacji z https://es.wikipedia.org/wiki/Perilla_frutescens

Opinie

Opinie klientów 8 szt.

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Interesujący składnik przeciwstarzeniowy
Susana C.  - opublikowano 13.07.2021
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Używam go w kremach przeciwstarzeniowych i go lubię
Zobacz oryginał
Interesante antiedad

Lo uso en cremas antiedad y me gusta

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Bardzo interesujący
Susana C.  - opublikowano 18.06.2021
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Ja używam go w olejku pod oczy i bardzo mi się podoba. Także do kremów do cery dojrzałej
Zobacz oryginał
Muy interesante

Yo lo uso para contorno de ojos en aceite y me gusta mucho. También para cremas piel madura

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Czysty i intensywny olej w dobrej cenie
Alberto .  - opublikowano 30.04.2021
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Czysty i intensywny olej w dobrej cenie
Zobacz oryginał
Un aceite limpio e intenso a buen precio

Un aceite limpio e intenso a buen precio

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Bardzo dobry produkt i szybka dostawa, brawo
Willy L.  - opublikowano 21.04.2021
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Bardzo dobry produkt i szybka dostawa, brawo
Zobacz oryginał
Très bon produit et livraison rapide, bravo

Très bon produit et livraison rapide, bravo

  - opublikowano 13.09.2020
Potwierdzony zakup
Ocena Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka
Przetłumaczona opinia. Używam go bezpośrednio na skórę albo do przygotowywania kremów
Zobacz oryginał

Lo utilizo directamente sobre la piel, o también en la preparación de cremas

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Niezrównana jakość
Elsa N.  - opublikowano 15.05.2020
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. To dla mnie nowość, a efekt w moich kremach do twarzy jest świetny
Zobacz oryginał
Calidad inmejorable

No lo había usado nunca, y el resultado ha sido buenísimo para mis cremas faciales

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Dobry produkt
Elsa N.  - opublikowano 23.04.2020
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Idealny do skóry atopowej, bardzo delikatny. Używam go w swoich kremach na zmianę z innymi.
Zobacz oryginał
Buen producto

Ideal para pieles atópicas, muy suave. Lo utilizo en mis cremas de forma alternativa con otras.

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Cudowna
Elsa N.  - opublikowano 22.04.2020
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Używam jej do moich kremów do twarzy i skóry atopowej. Polecam
Zobacz oryginał
Maravillosa

La utilizo para mis cremas faciales y piel atopica. Recomendable