679 094 530 · 924 254 639

Olej z krokosza virgin z 1. tłoczenia BIO

  • BIO
  • COSMOS-certified
  • DE-ÖKO-007
  • Ecocert
  • Kosher

Olej z krokosza virgin z 1. tłoczenia BIO

Olej z krokosza virgin BIO

  • Zawiera dużo flawonoidów, które zapewniają silne działanie przeciwutleniające.
  • Bogaty w kwercetynę, jeden z silnych przeciwutleniaczy zawartych w krokoszu.
  • Bogaty w jednonienasycone kwasy tłuszczowe, szczególnie kwas oleinowy.
  • Bogaty w witaminę E, fitosterole i beta-sitosterol; rewitalizuje i chroni włosy, a także doskonale pomaga kontrolować zapalenie skóry.
  • 1. tłoczenie na zimno
  • Rolnictwo ekologiczne
  • Virgin
  • Aktualna partia: ONCTM0927
  • Najkrótszy termin ważności: wrzesień / 2027

Wybierz opcję:

  • 50ml 3,65 €
  • 100ml 5,70 €
  • 250ml 11,30 €

Podaj ilość i dodaj do koszyka:

Powiadom mnie o ponownej dostępności.

Informacje o produkcie

  • INCI: Carthamus tinctorius
  • Ekstrakcja: 1. tłoczenie na zimno
  • Rodzaj oleju: Virgin
  • Wykorzystana część rośliny: Nasiona
  • Główny składnik: Linoleico: 80,74%
  • Wrażliwy na światło: Nie
  • AN050VB
  • Nr CAS: 8001-23-8
  • Nr EINECS: 232-276-5
  • Kraj pochodzenia: USA
  • Jakość oleju:
  • Współczynnik załamania światła (40ºC): 1,4763
  • Gęstość (25ºC): 0,923
  • Maksymalna kwasowość: 0,4º
  • Informacje do produkcji mydła:
  • Liczba zmydlania SAP: 137 NaOH / 192 KOH
  • Liczba jodowa: 148
Zakres cen Olej z krokosza virgin z 1. tłoczenia BIO w Mi Cosmética Casera od 3,65 € do 11,30 € w 3 wariantach.
Ceny zawsze zawierają VAT.

Opis

Olej z krokosza tradycyjnie stosowano w pielęgnacji skóry ze względu na właściwości nawilżające, emoliencyjne i zmiękczające.
Sprzyja prawidłowemu nawilżeniu skóry. Zmiękcza ją i przywraca elastyczność.

Olej z krokosza zawiera przeciwutleniacze, takie jak witamina E, które mogą pomagać chronić skórę przed uszkodzeniami wywołanymi wolnymi rodnikami i oznakami przedwczesnego starzenia.
Pomaga łagodzić skórę podrażnioną lub zaczerwienioną; jest przydatny w leczeniu trądziku różowatego lub zapalenia skóry.
Ponadto poprawia wygląd blizn i rozstępów

Profil kwasów tłuszczowych

Poniższe informacje są generowane automatycznie na podstawie analizy aktualnej partii. Dotyczą więc olejów kupowanych w naszym sklepie i są udostępniane przez nasz autorski system.

Właściwości, które nadaje Olej z krokosza virgin z 1. tłoczenia BIO mydłu: kondycjonowanie, trwałość piany.

Ilustracja nie została jeszcze wygenerowana

Kwasy tłuszczowe

  • Mirístico: 0,1%
  • Palmítico: 6,11%
  • Palmitoleico: 0,06%
  • Esteárico: 2,82%
  • Oleinowy: 8,95%
  • Linoleico: 80,74%
  • α Linolénico: 0,09%
  • Araquídico: 0,33%
  • Behénico: 0,18%
  • Lignocérico: 0,11%

Środki ostrożności

Nie stosować w przypadku uczulenia na owoc, z którego pozyskuje się ten olej roślinny. Jest to produkt naturalny.

Postać produktu

Opakowanie tego oleju: Szkło

Taksonomia

Nazwa botaniczna: Carthamus tinctorius - Rodzina: Asteraceae - Rodzaj: Carthamus

Fragment informacji z https://es.wikipedia.org/wiki/Carthamus_tinctorius

Powiązane produkty

Opinie

Opinie klientów 7 szt.

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Pusta gwiazdka Olej łatwo się wchłania, jest lekki i nawilżający.
María S.  - opublikowano 27.01.2022
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Nie pozostawia tłustego uczucia na skórze. Idealny do cery mieszanej i tłustej. Wyjątkowa jakość.
Zobacz oryginał
Aceite de fácil absorción, fino e hidratante.

No deja sensación grasa en la piel. Ideal para pieles mixtas y grasa. Calidad extra.

Zalety (oryginał): El aceite de cártamo es una delicia en contacto con la piel, la calma y la hidrata. Muy aconsejable para serum facial, lociones corporales y para mezclar con otros aceites.

Wady (oryginał): Para pieles maduras o secas es conveniente mezclarlo con otros aceites, pues se queda corto en nutrición.

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Doskonały
Maria G.  - opublikowano 20.06.2021
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Doskonały
Zobacz oryginał
Perfecto

Perfecto

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Czysty i intensywny olej w dobrej cenie
Alberto .  - opublikowano 30.04.2021
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Czysty i intensywny olej w dobrej cenie
Zobacz oryginał
Un aceite limpio e intenso a buen precio

Un aceite limpio e intenso a buen precio

  - opublikowano 24.06.2020
Potwierdzony zakup
Ocena Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka
Przetłumaczona opinia. Najwyższa jakość
Zobacz oryginał

Excelentísima calidad

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Doskonały
Mari C.  - opublikowano 08.08.2019
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Bardzo bogaty w witaminę E,jest silnym przeciwutleniaczem.
Zobacz oryginał
Excelente

Muy rico en vitamina E,es un potente antioxidante.

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Idealny dodatek do emulsji
Olga M.  - opublikowano 07.08.2019
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Idealny dodatek do emulsji
Zobacz oryginał
Perfecto para añadir a las emulsiones

Perfecto para añadir a las emulsiones

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Ten olej stał się niezbędny
Mari C.  - opublikowano 06.08.2019
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Ten olej stał się niezbędny w mojej pielęgnacji. Zarówno w składzie mojego olejku do twarzy, jak i jako dodatek do mydła z różową glinką, które robię. Idealny do skóry mieszanej i tłustej.
Zobacz oryginał
Este aceite se ha vuelto imprescindible

Este aceite se ha vuelto imprescindible en mi rutina de belleza. Tanto en la composición de mi aceite facial como incluyéndolo en el jabón de Arcilla rosa que elaboro. Perfecto para pieles mixtas-grasas.