679 094 530 · 924 254 639

Olej z pestek moreli z 1. tłoczenia BIO

  • BIO
  • COSMOS-certified
  • DE-ÖKO-007
  • Ecocert
  • Kosher

Olej z pestek moreli z 1. tłoczenia BIO

Olej z pestek moreli virgin BIO

  • Idealny jako baza olejków do masażu
  • Rozświetla i nawilża.
  • Odpowiedni do każdego rodzaju skóry.
  • Certyfikowane rolnictwo ekologiczne.
  • 1. tłoczenie na zimno
  • Rolnictwo ekologiczne
  • Virgin
  • Aktualna partia: ONHAB0429
  • Najkrótszy termin ważności: kwiecień / 2029

Wybierz opcję:

  • 10ml 2,95 €
  • 50ml 5,95 €

    Niedostępny

  • 100ml 10,05 €

    Niedostępny

  • 250ml 22,50 €

    Niedostępny

Podaj ilość i dodaj do koszyka:

Informacje o produkcie

  • INCI: Prunus armeniaca
  • Ekstrakcja: 1. tłoczenie na zimno
  • Rodzaj oleju: Virgin
  • Wykorzystana część rośliny: Owoc
  • Główny składnik: Oleinowy: 69,7%
  • Wrażliwy na światło: Nie
  • AN011VB
  • Nr CAS: 68650-44-2
  • Nr EINECS: 272-046-1
  • Kraj pochodzenia: Azja
  • Jakość oleju:
  • Współczynnik załamania światła (40ºC): 1,4709
  • Gęstość (25ºC): 0,917
  • Informacje do produkcji mydła:
  • Liczba zmydlania SAP: 135 NaOH / 190 KOH
  • Liczba jodowa: 112

Ilustracja

Ilustracja: Olej z pestek moreli z 1. tłoczenia BIO

By BernardM, via Wikimedia Commons

Zakres cen Olej z pestek moreli z 1. tłoczenia BIO w Mi Cosmética Casera od 2,95 € do 22,50 € w 4 wariantach.
Ceny zawsze zawierają VAT.

Opis

Olej z pestek moreli jest doskonałym, wszechstronnym olejem odpowiednim dla całej rodziny.
Idealnie nadaje się jako baza do rozcieńczania olejków eterycznych.
Szczególnie zaleca się stosowanie latem: nawilża i pomaga przedłużyć opaleniznę.

Rozświetla i rewitalizuje skórę, pomaga hamować jej starzenie, odżywia i zmiękcza.
Zmiany kosztu surowca trend · bez wartości liczbowych
20182026
Pokazuje, jak zmieniał się koszt surowca w ostatnich latach.

Środki ostrożności

Nie stosować w przypadku uczulenia na owoc, z którego pozyskuje się ten olej roślinny. Jest to produkt naturalny.

Postać produktu

Opakowanie tego oleju: Szkło

Taksonomia

Nazwa botaniczna: Prunus armeniaca - Rodzina: Rosaceae - Rodzaj: Prunus

Jest to drzewo o wysokości od 3 do 6 metrów, zrzucające liście, bez cierni lub nieco cierniste. Liście są ogonkowe, z przylistkami, mają od 5 do 10 cm długości i od 3.5 do 8 cm szerokości; są jajowate, prawie okrągłe lub sercowate, zaostrzone, o podwójnie piłkowanym brzegu. Górna i dolna powierzchnia z czasem łysieją, młode liście są czerwonawe i mają kilka gruczołów u nasady blaszki.
Kwiaty są pojedyncze lub zebrane w pęczki po 2-6, prawie siedzące, z dnem kwiatowym długości od 5 do 7 mm, miseczkowatym lub rurkowatym, pomarańczowym wewnątrz i purpurowym lub żółtawym na zewnątrz. Działki kielicha, długości od 5 do 7 mm, są odgięte, odwrotnie jajowate do podłużnych, o drobno ząbkowanym i lekko orzęsionym brzegu, tępe i purpurowe. Płatki mają od 10 do 15 mm, są odwrotnie jajowate, białe lub bladoróżowe

Fragment informacji z https://es.wikipedia.org/wiki/Prunus_armeniaca

Opinie

Opinie klientów 6 szt.

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Doskonały
Ana F.  - opublikowano 25.05.2025
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Znakomita jakość! Używam go zarówno do aromaterapii, jak i kosmetyków. Nie może go zabraknąć w domu. 10!
Zobacz oryginał
Excelente

Magnifica calidad! Lo utilizo tanto para aromaterapia como para cosmética. No puede faltar en casa. Un 10!

  - opublikowano 29.11.2023
Potwierdzony zakup
Ocena Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka
Przetłumaczona opinia. Uwielbiam go! Kupię ponownie!
Zobacz oryginał

Me encanta! Lo volveré a comprar!

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Czysty i intensywny olej w dobrej cenie
Alberto .  - opublikowano 30.04.2021
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Czysty i intensywny olej w dobrej cenie
Zobacz oryginał
Un aceite limpio e intenso a buen precio

Un aceite limpio e intenso a buen precio

  - opublikowano 22.04.2021
Potwierdzony zakup
Ocena Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka
Przetłumaczona opinia. Do skóry wrażliwej, podoba mi się
Zobacz oryginał

Para pieles sensibles, me gusta

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Polecam.
Ana R.  - opublikowano 04.12.2020
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Uwielbiam ten olej, bardzo dobrze się wchłania i ma przyjemny zapach.
Zobacz oryginał
Lo recomiendo.

Me encanta este aceite, se absorbe muy bien y tiene un olor agradable.

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Doskonały
Nieves M.  - opublikowano 17.11.2019
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Mój preparat pod oczy z olejem morelowym ma konsystencję i łagodny zapach, które bardzo mi się podobają
Zobacz oryginał
Perfecto

he preparado un contorno de ojos con el aceite de albaricoque y la textura y el aroma suave me están gustando mucho