679 094 530 · 924 254 639

Olej z kiełków pszenicy nierafinowany z 1. tłoczenia

Olej z kiełków pszenicy nierafinowany z 1. tłoczenia

Wskazany do skóry suchej

  • Zapobiega przedwczesnemu starzeniu
  • Doskonały do optymalnego nawilżania skóry.
  • Odżywia zniszczone włosy i paznokcie.
  • 1. tłoczenie na zimno
  • Virgin
  • Aktualna partia: ANGEG1027
  • Najkrótszy termin ważności: październik / 2027

Wybierz opcję:

  • 30ml 2,85 €
  • 60ml

    4,65 €

    Special Price 4,05 €

  • 125ml

    8,25 €

    Special Price 6,55 €

  • 250ml

    15,05 €

    Special Price 11,30 €

  • 500ml

    28,85 €

    Special Price 21,55 €

  • 1000ml

    52,90 €

    Special Price 32,35 €

Podaj ilość i dodaj do koszyka:

Powiadom mnie o ponownej dostępności.

Informacje o produkcie

  • INCI: Triticum vulgare
  • Ekstrakcja: 1. tłoczenie na zimno
  • Rodzaj oleju: Virgin
  • Wykorzystana część rośliny: pszenica
  • Główny składnik: Linoleico (58,9%)
  • Wrażliwy na światło: Nie
  • AN0463
  • Nr CAS: 68917-73-7
  • Nr EINECS: 281-689-7
  • Kraj pochodzenia: Stany Zjednoczone
  • Jakość oleju:
  • Współczynnik załamania światła (40ºC): 1,476
  • Gęstość (25ºC): 0,922
  • Maksymalna kwasowość: 1,9º
  • Nadtlenki: 2,9
  • Wolne kwasy tłuszczowe: 0,96
  • Informacje do produkcji mydła:
  • Liczba zmydlania SAP: 134 NaOH / 188 KOH
  • Liczba jodowa: 112

Ilustracja

Ilustracja: Olej z kiełków pszenicy nierafinowany z 1. tłoczenia

De Amédée Masclef - Atlas des plantes de France. 1891

Zakres cen Olej z kiełków pszenicy nierafinowany z 1. tłoczenia w Mi Cosmética Casera od 2,85 € do 52,90 € w 6 wariantach.
Ceny zawsze zawierają VAT.

Opis

Olej z kiełków pszenicy jest jednym z największych sprzymierzeńców skóry dojrzałej. Głęboko odżywia, regeneruje, chroni i naprawia skórę suchą, dojrzałą lub odwodnioną.
Przywraca skórze blask. Ujędrnia ją i pomaga zachować elastyczność.
Jest idealnym dodatkiem do serum przeciwstarzeniowego.
Można go stosować samodzielnie lub w połączeniu z innymi uzupełniającymi olejami roślinnymi (z malin, opuncji figowej, arganu lub granatu) oraz olejkami eterycznymi (z czystka, kocanki, lawendy sewilskiej, paczuli lub kadzidłowca).
Zmiany kosztu surowca trend · bez wartości liczbowych
20182026
Pokazuje, jak zmieniał się koszt surowca w ostatnich latach.

Profil kwasów tłuszczowych

Poniższe informacje są generowane automatycznie na podstawie analizy aktualnej partii. Dotyczą więc olejów kupowanych w naszym sklepie i są udostępniane przez nasz autorski system.

Właściwości, które nadaje Olej z kiełków pszenicy nierafinowany z 1. tłoczenia mydłu: kondycjonowanie, trwałość piany.

KondycjonowanieTwardośćPianaTrwałość pianyOczyszczanie5

Kwasy tłuszczowe

  • Palmítico: 14,8%
  • Esteárico: 1%
  • Oleinowy: 18%
  • Linoléico: 58,9%
  • Linolénico: 5,5%%
  • Temperatura topnienia: 337

Środki ostrożności

Nie stosować w przypadku uczulenia na owoc, z którego pozyskuje się ten olej roślinny. Jest to produkt naturalny.

Postać produktu

Opakowanie tego oleju: Tworzywo sztuczne

Taksonomia

Nazwa botaniczna: Triticum vulgare - Rodzina: Poaceae - Rodzaj: Triticum

Pszenica zwyczajna, zwana też chlebową (Triticum aestivum lub T. vulgare), to zboże z rodzaju Triticum i najpowszechniej uprawiany gatunek pszenicy na świecie.
Jest rośliną alloheksaploidalną: ma 42 chromosomy w 6 zestawach pochodzących od trzech różnych gatunków (Triticum spelta, Aegilops cylindrica, po 7 chromosomów każdy.

Roślina ma trzy identyczne genomy zawierające powtórzoną informację genetyczną, co nadaje temu gatunkowi dużą zdolność przystosowania się do różnych środowisk.

Fragment informacji z https://es.wikipedia.org/wiki/Triticum_aestivum

Powiązane produkty

Opinie

Opinie klientów 13 szt.

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Daję 5, to dobry olej tłoczony na zimno
Juani T.  - opublikowano 28.03.2023
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Doskonały produkt
Zobacz oryginał
Pongo un 5 es un buen aceite prensado en frío

Excelente producto

Zalety (oryginał): Todas al ser un buen producto

Wady (oryginał): De momento ningúna

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Doskonała jakość
Lola P.  - opublikowano 04.06.2022
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Świetny stosunek jakości do ceny.
Zobacz oryginał
Calidad excelente

Estupenda relación calidad-precio.

Zalety (oryginał): Todas

Wady (oryginał): Los goteros no son adecuados, cuesta mucho que salga el producto.

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Doskonały
Pbuendia  - opublikowano 30.05.2022
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Niezbędny do mojego kremu przeciwstarzeniowego
Zobacz oryginał
Excelente

Imprescindible para mi crema antiedad

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Jest świetny
Carmen M.  - opublikowano 24.04.2021
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Olej z kiełków pszenicy przydaje mi się w wielu kosmetykach. Jest idealny do każdego kremu pod oczy.
Zobacz oryginał
Es genial

El aceite de germen de trigo me sirve para muchos de mis cosméticos. Es ideal para cualquier crema del contorno de ojos.

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Uwielbiam
Ángeles .  - opublikowano 02.02.2021
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Często używam jej w moich kremach, a także w szamponach.
Zobacz oryginał
Me encanta

La uso mucho en mis cremas y también en los champú.

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Uwielbiam
Ángeles .  - opublikowano 24.12.2020
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Stosowany do szamponu, sprawdza się świetnie.
Zobacz oryginał
Me encanta

Lo he utilizado para champú y va genial.

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Uwielbiam
Ángeles .  - opublikowano 24.12.2020
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Stosowany w szamponie, bardzo mi się podoba.
Zobacz oryginał
Me encanta

Lo he utilizado en champú y me gusta mucho.

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Fantastyczny
Loli D.  - opublikowano 15.12.2020
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Dla mnie ten olej to płynne złoto. Bardzo go lubię
Zobacz oryginał
Fantástico

Para mi, este aceite es oro líquido. Me gusta mucho

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka bardzo dobra
Maria  - opublikowano 16.11.2020
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. znakomita do kremów do twarzy
Zobacz oryginał
muy buena

buenisma para cremas de cara

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Podoba mi się
Isabel R.  - opublikowano 27.06.2020
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Dobry stosunek jakości/ceny
Zobacz oryginał
Me gusta

Buena relación calidad/precio