Informacje o produkcie
- INCI: Prunus armeniaca
- Ekstrakcja: 1. tłoczenie na zimno
- Rodzaj oleju: Virgin
- Wykorzystana część rośliny: nasiono
- Wrażliwy na światło: Nie
- AN011
- Nr CAS: 68650-44-2
- Nr EINECS: 272-046-1
- Kraj pochodzenia: Włochy
- Jakość oleju:
- Współczynnik załamania światła (40ºC): 1,472
- Gęstość (25ºC): 0,918
- Maksymalna kwasowość: 0,2º
- Informacje do produkcji mydła:
- Liczba zmydlania SAP: 135 NaOH / 190 KOH
- Liczba jodowa: 112
Ilustracja
By BernardM, via Wikimedia Commons
Ceny zawsze zawierają VAT.
Opis
Olej z pestek moreli jest doskonałym, wszechstronnym olejem odpowiednim dla całej rodziny.Idealnie nadaje się jako baza do rozcieńczania olejków eterycznych.
Jego stosowanie jest szczególnie zalecane latem: nawilża i pomaga przedłużyć trwałość opalenizny.
Rozświetla i rewitalizuje skórę, pomaga spowalniać jej starzenie, odżywia i zmiękcza.
Profil kwasów tłuszczowych
Poniższe informacje są generowane automatycznie na podstawie analizy aktualnej partii. Dotyczą więc olejów kupowanych w naszym sklepie i są udostępniane przez nasz autorski system.
Właściwości, które nadaje Olej z pestek moreli - rafinowany mydłu: kondycjonowanie, piana, trwałość piany.
Kwasy tłuszczowe
- Palmítico: 5,7%
- Esteárico: 2,8%
- Oleinowy: 62,10%
- Linoleico: 28,10%
- Temperatura topnienia: >200
Środki ostrożności
Nie stosować w przypadku uczulenia na owoc, z którego pozyskuje się ten olej roślinny. Jest to produkt naturalny.
Postać produktu
Opakowanie tego oleju: Szkło
Taksonomia
Nazwa botaniczna: Prunus armeniaca - Rodzina: Rosaceae - Rodzaj: Prunus
Jest to drzewo o wysokości od 3 do 6 metrów, zrzucające liście, bez cierni lub nieco cierniste. Liście są ogonkowe, z przylistkami, mają od 5 do 10 cm długości i od 3.5 do 8 cm szerokości; są jajowate, prawie okrągłe lub sercowate, zaostrzone, o podwójnie piłkowanym brzegu. Górna i dolna powierzchnia z czasem łysieją, młode liście są czerwonawe i mają kilka gruczołów u nasady blaszki.
Kwiaty są pojedyncze lub zebrane w pęczki po 2-6, prawie siedzące, z dnem kwiatowym długości od 5 do 7 mm, miseczkowatym lub rurkowatym, pomarańczowym wewnątrz i purpurowym lub żółtawym na zewnątrz. Działki kielicha, długości od 5 do 7 mm, są odgięte, odwrotnie jajowate do podłużnych, o drobno ząbkowanym i lekko orzęsionym brzegu, tępe i purpurowe. Płatki mają od 10 do 15 mm, są odwrotnie jajowate, białe lub bladoróżowe
Powiązane produkty
Opinie
Opinie klientów 9 szt.
Zobacz oryginał
Lo uso para las cremas de mí marido
Zalety (oryginał): Le gusta mucho cómo le queda la piel con este aceite
Wady (oryginał): Podía ser más barato
Zobacz oryginał
Estoy muy satisfecha con esta compra
Zalety (oryginał): Muy bueno para la piel
Wady (oryginał): No tengo
Zobacz oryginał
todavía no lo he probado
Zobacz oryginał
Me gusta mucho para productos de bebé
Zobacz oryginał
Imprescindible en mi cosmética
Zobacz oryginał
Parfaite pour massage, très bel aspect. Impeccable.
Zobacz oryginał
Très belle huile de massage. Et une livraison très rapide!
| Ocena |
|
|---|
Zobacz oryginał
Cunde bastante y muy buenos precios ;)
Zobacz oryginał
Muy buen aceite basico... Los jabones salen muy bien
Aby napisać opinię, zaloguj się na swoje konto.
Zaloguj się