679 094 530 · 924 254 639

Olej neem virgin z 1. tłoczenia BIO

  • BIO
  • COSMOS-certified
  • Ecocert

Olej neem virgin z 1. tłoczenia BIO

Certyfikowane rolnictwo ekologiczne

  • Głęboko nawilża i odżywia
  • Leczenie chorób zakaźnych skóry
  • Zapobiega przedwczesnemu starzeniu
  • 1. tłoczenie na zimno
  • Rolnictwo ekologiczne
  • Virgin
  • Aktualna partia: ONNEE1127
  • Najkrótszy termin ważności: listopad / 2027

Wybierz opcję:

  • 30ml 2,65 €
  • 50ml 4,05 €
  • 100ml 5,85 €
  • 250ml 11,05 €
  • 1000ml 31,35 €

Podaj ilość i dodaj do koszyka:

Informacje o produkcie

  • INCI: Azadirachta Indica
  • Ekstrakcja: 1. tłoczenie na zimno
  • Rodzaj oleju: Virgin
  • Wykorzystana część rośliny: nasiono
  • Główny składnik: Oleinowy 41,2%
  • Wrażliwy na światło: Nie
  • AN014VB
  • Nr CAS: 8002-65-1
  • Nr EINECS: 290-052-2
  • Kraj pochodzenia: Indie
  • Jakość oleju:
  • Współczynnik załamania światła (40ºC): 1,4665
  • Gęstość (25ºC): 0,928
  • Maksymalna kwasowość: 3,5º
  • Nadtlenki:
  • Informacje do produkcji mydła:
  • Liczba zmydlania SAP: 136 NaOH / 191 KOH
  • Liczba jodowa: 70,1
Zakres cen Olej neem virgin z 1. tłoczenia BIO w Mi Cosmética Casera od 2,65 € do 31,35 € w 5 wariantach.
Ceny zawsze zawierają VAT.

Opis

  • Głęboko nawilża i odżywia
  • Leczenie chorób zakaźnych skóry
  • Zapobiega przedwczesnemu starzeniu

Profil kwasów tłuszczowych

Poniższe informacje są generowane automatycznie na podstawie analizy aktualnej partii. Dotyczą więc olejów kupowanych w naszym sklepie i są udostępniane przez nasz autorski system.

Właściwości, które nadaje Olej neem virgin z 1. tłoczenia BIO mydłu: kondycjonowanie, twardość, trwałość piany.

KondycjonowanieTwardośćPianaTrwałość pianyOczyszczanie5

Kwasy tłuszczowe

  • Palmítico: 17,1%
  • Esteárico: 19,4%
  • Oleinowy: 41,2%
  • Linoleico: 17,9%
  • Linolénico: 0,5%
  • Araquídico: 1,6%
  • Temperatura topnienia: Nie określono

Środki ostrożności

Nie stosować w przypadku uczulenia na owoc, z którego pozyskuje się ten olej roślinny. Jest to produkt naturalny.

Postać produktu

Opakowanie tego oleju: Szkło

Taksonomia

Nazwa botaniczna: Azadirachta indica - Rodzina: Meliaceae - Rodzaj: Azadirachta

Fragment informacji z https://es.wikipedia.org/wiki/Azadirachta_indica

Powiązane produkty

Opinie

Opinie klientów 22 szt.

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Pusta gwiazdka interesujący
Eulalia  - opublikowano 03.03.2025
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Jego właściwości są interesujące dla ochrony i regeneracji skóry
Zobacz oryginał
interesante

Sus propiedades son interesantes para la protección y regeneración cutaneas

Zalety (oryginał): antiinfeccioso y regenerador

Wady (oryginał): Tiene un aroma peculiar, a mi me recuerda vagamente al ajo porro, es intenso, necesita de un aceite esencial potente para enmascararlo si no te gusta (según la preparación a la que los añadas)

  - opublikowano 12.11.2024
Potwierdzony zakup
Ocena Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Pusta gwiazdka
Przetłumaczona opinia. Gęsty olej, który trzeba trochę ogrzać, zapach specyficzny, ale nie nieprzyjemny. Lubię go zmieszanego z innymi olejami roślinnymi i/lub masłami do stóp lub dłoni (grzybica, skaleczenia lub pęknięcia, które mogą się zakazić)
Zobacz oryginał

Aceite espeso que hay que caldear un poco, olor peculiar pero no desagradable. Me gusta mezclado con otros aceites vegetales y/o mantecas para pies o manos (hongos, cortes o grietas que se pueden infectar)

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Dobra jakość
Vanesa E.  - opublikowano 12.03.2024
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Podstawa do robienia produktów na wszy i gnidy!
Zobacz oryginał
Buena calidad

Es un básico para hacer productos para piojos y liendres!

  - opublikowano 18.05.2023
Potwierdzony zakup
Ocena Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Pusta gwiazdka
Przetłumaczona opinia. Dobry środek dezynfekujący i przeciwgrzybiczy. Ma wiele zastosowań kosmetycznych, a u zwierząt domowych pomaga zapobiegać pchłom, bo nie lubią jego zapachu. Używam go w rozcieńczeniu do zwalczania szkodników w warzywniku, na przykład na pomidorach, i działa.
Zobacz oryginał

Buen desinfectante y antifúngico. Tiene muchos usos cosméticos y en las mascotas ayuda a prevenir las pulgas porque no les gusta el olor. Yo lo uso diluído para combatir plagas en el huerto, por ejemplo en las tomateras y funciona.

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Pusta gwiazdka Pusta gwiazdka Olej jest idealny.
Carme L.  - opublikowano 21.02.2023
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Szkoda, że w opisie nie uprzedzono o jego specyficznym zapachu. Dla mnie pachnie czosnkiem, więc używanie go na twarz nie jest przyjemne.
Zobacz oryginał
El aceite es perfecto.

Me hubiera gustado que en alguna parte de la descripción advirtieran de su olor particular. Para mi huele a ajo, por lo que no es agradable su uso en la cara.

Zalety (oryginał): Deja la piel perfecta

Wady (oryginał): No me gusta el olor y todavía no he conseguido neutralizarlo con ningun Aceite esencial.

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Doskonały
Lola P.  - opublikowano 04.06.2022
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Bardzo zadowolone z jakości. Używamy go zawodowo i nie możemy powiedzieć nic złego.
Zobacz oryginał
Excelente

Muy contentas con la calidad. Lo utilizamos de forma profesional y no podemos decir nada en contra.

Zalety (oryginał): Calidad

Wady (oryginał): Goteros inadecuados

Przetłumaczona opinia. Bardzo dobrze
Zobacz oryginał
A pesar que no me gusta el olor porque huele a rancio así como pasado y el aceite nones fluido puede decir que es un aceite con muchos beneficios ya que ayuda mucho a la piel

Muy bien

Wady (oryginał): El olor

  - opublikowano 19.01.2022
Potwierdzony zakup
Ocena Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka
Przetłumaczona opinia. Świetnie działa na trądzik mojej córki
Zobacz oryginał

Para el acné de mi hija va genial

Przetłumaczona opinia. Bardzo dobra jakość. Używam go zmieszanego z wodorowęglanem potasu i mydłem potasowym jako środka owadobójczego do moich roślin.
Zobacz oryginał
Muy buena calidad. Lo uso mezclado con bicarbonato potásico y jabón potásico como insecticida de mis plantas.

Muy buena calidad. Lo uso mezclado con bicarbonato potásico y jabón potásico como insecticida de mis plantas.

  - opublikowano 09.07.2021
Potwierdzony zakup
Ocena Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka
Przetłumaczona opinia. Zakochany w tej roślinie, a szczególnie w tym olejku
Zobacz oryginał

Enamorado de esta planta y en particular de este aceite