679 094 530 · 924 254 639

Kwas mlekowy

Kwas mlekowy 80% - wysoka jakość

  • Działa keratolitycznie, regenerująco i depigmentacyjnie
  • Reguluje pH preparatów kosmetycznych
  • Zwalcza starzenie się skóry i trądzik
  • Idealny do skóry wrażliwej.
  • Aktualna partia: ADACL1029
  • Najkrótszy termin ważności: październik / 2029

Wybierz opcję:

  • 50ml 1,55 €
  • 100ml 2,65 €
  • 250ml 4,55 €
  • 500ml 6,95 €

Podaj ilość i dodaj do koszyka:

Informacje o produkcie

  • INCI: Lactic acid
  • Temperatura topnienia: 52,8 a 54 ºC
  • Wzór chemiczny: C3H6O3
  • AD1571
  • Numer CAS: 79-33-4.
Zakres cen Kwas mlekowy 80% - wysoka jakość w Mi Cosmética Casera od 1,55 € do 6,95 € w 4 wariantach.
Ceny zawsze zawierają VAT.

Opis

Kwas mlekowy jest alfa-hydroksykwasem (AHA) pochodzenia naturalnego (fermentacja mleka, trzciny cukrowej i jabłek. Ten, który oferuje Mi Cosmética Casera, pochodzi z fermentacji kukurydzy niemodyfikowanej genetycznie).

Można go otrzymywać z laktozy, jednak dostępny w handlu zwykle pochodzi z wykorzystania bakterii takich jak Pediococcus acidilactici, Lactobacillus delbrueckii lub Lactobacillus bulgaricus, używanych do fermentacji węglowodanów, takich jak skrobia kukurydziana i ziemniaki.

Jest składnikiem naturalnego czynnika nawilżającego skóry. Odgrywa ważną rolę w fizjologicznym procesie złuszczania warstwy rogowej, kontrolując jego prawidłowy przebieg i zapobiegając nadmiernemu rogowaceniu.

Ma postać syropowatej cieczy, bezbarwnej lub lekko żółtawej. Można go mieszać z wodą i etanolem 96%.


Właściwości i zastosowania kwasu mlekowego

Ze względu na zdolność nawilżania i zakwaszania warstwy rogowej stosuje się go przy suchości skóry, rybiej łusce, skórze suchej, złuszczaniu skóry, stłuszczeniu, nadmiernym łuszczeniu skóry i hiperkeratozie.

Może być stosowany w przeciwstarzeniowym zabiegu liftingującym, poprawiając napięcie skóry i wygładzając zmarszczki.

Ponadto wykazuje działanie keratolityczne (ułatwia usuwanie łusek i martwych komórek nabłonkowych).

Na koniec warto wskazać jego zastosowanie do regulowania fizjologicznego pH różnych postaci kosmetycznych, takich jak szampony, emulsje, kremy, lotiony myjące itd….



Zalecane dawkowanie

  • Miejscowo na skórę, w stężeniu 0,5 – 5 %
  • Jako środek nawilżający w stężeniu 5 – 10 %.
  • Przeciwzmarszczkowo lub jako peeling w stężeniu 10 %


Działania niepożądane

  • Przy długotrwałym kontakcie działa żrąco na tkanki
  • Może powodować świąd i miejscowe podrażnienie, zwłaszcza u osób nadwrażliwych.
  • Przypadkowe połknięcie stężonego roztworu kwasu może wywołać gwałtowne wymioty, krwawe wymioty, zapaść krążeniową, krzepnięcie wewnątrznaczyniowe, hemolizę i perforację żołądka, choć jest to mniej prawdopodobne niż w przypadku innych, silniejszych kwasów
Zmiany kosztu surowca trend · bez wartości liczbowych
20182026
Pokazuje, jak zmieniał się koszt surowca w ostatnich latach.

Środki ostrożności

  • Zwiększa wrażliwość na promieniowanie ultrafioletowe słońca.
  • Nie nakładać bezpośrednio na skórę, na skórę podrażnioną lub z wypryskiem, oczy ani błony śluzowe.
  • Przechowywać w szczelnie zamkniętych opakowaniach i chronić przed światłem.

Powiązane produkty

Opinie

Opinie klientów 24 szt.

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Świetny
Lyubov .  - opublikowano 07.02.2026
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Służy do obniżania PH produktu, zarówno kremów do twarzy, jak i żeli pod prysznic. Nie wiem jeszcze tylko dokładnie, czy można go używać do mydła w kostce.. zwykle wychodzi 7 i myślę, że to dużo. Spróbuję z 2 kroplami pod koniec przygotowania i zobaczymy.
Zobacz oryginał
Genial

Se usa para bajar el PH del producto, tanto si son cremas fáciles o geles de ducha. Lo único que aún nose exactamente si para el jabón solido se puede usar..ya que normalmente da un 7 y creo que es mucho. Lo probaré con 2 gotas al final de la elaboración y aver que tal.

Zalety (oryginał): El producto de alta calidad.

Wady (oryginał): No hay.

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Na 10
Excelente .  - opublikowano 26.10.2025
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Niezbędny w moich preparatach, kremach, żelu itd.
Zobacz oryginał
Un 10

Es un indispensable para el uso de mía preparados , cremas, gel etc

Zalety (oryginał): Todas , llevo años comprando aqui

Wady (oryginał): Ninguna

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka NIEZASTĄPIONY
Eloisa V.  - opublikowano 10.09.2025
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. To dla mnie niezbędny składnik aktywny
Zobacz oryginał
IMPRESCINDUBLE

Es un activo imprescindible para mi

Przetłumaczona opinia. Bardzo przydatny do regulowania ph kosmetyków i tworzenia receptur z hydroksykwasami.
Zobacz oryginał
Muy util para ajustar el ph de los cosmeticos y para formular con hidroxiácidos.

Muy util para ajustar el ph de los cosmeticos y para formular con hidroxiácidos.

  - opublikowano 24.10.2023
Potwierdzony zakup
Ocena Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka
Przetłumaczona opinia. Dobry produkt pod względem jakości i ceny
Zobacz oryginał

Buen producto en calidad y precio

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Doskonały
Ainara A.  - opublikowano 14.10.2023
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Doskonały
Zobacz oryginał
Perfecto

Perfecto

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Dobry produkt
CRISTINA F.  - opublikowano 12.09.2023
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Jeszcze uczę się z nim pracować, nie wiem, jak go używać, ale wszystkiego można się nauczyć stopniowo, dlatego nie mogę wydać dokładniejszej opinii
Zobacz oryginał
Buen producto

Aún le estoy cogiendo el punto, no sé cómo usarlo pero todo se aprende y pico a pico por eso no puedo dar una opinión mas exacta

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Dobry produkt
Laura J.  - opublikowano 26.05.2023
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Używam go do regulowania ph mojego naturalnego mydła w płynie i każdego kremu, który tego potrzebuje... działa świetnie, nadaje delikatność.
Zobacz oryginał
Buen producto

Lo uso para regular el ph del jabón natural líquido que hago y cualquier crema que lo necesite...va genial, aporta suavidad.

Zalety (oryginał): Facilisimo de usar .

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Dobra jakość
Janine M.  - opublikowano 09.09.2022
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Dobra jakość
Zobacz oryginał
Buena calidad

Buena calidad

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Bardzo mi się podoba
Ángeles .  - opublikowano 02.02.2022
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Używam go do moich kremów
Zobacz oryginał
Me gusta mucho

Lo utilizo para mis cremas

Zalety (oryginał): Muy fácil de usar.