Informacje o produkcie
- INCI: Zinc Oxide
- Czystość: 99,9%
- Wzór chemiczny: ZnO
- Wrażliwy na ciepło: No
- Higroskopijny: Si
- ADT-OXZINK
- Numer CAS: 1314-13-2
- Numer EINECS: 215-222-5
Ceny zawsze zawierają VAT.
Opis
Tlenek cynku jest dobrym sprzymierzeńcem naszej skóry: przywiera do skóry uszkodzonej i objętej stanem zapalnym, tworząc warstwę ochronną przed czynnikami zewnętrznymi; ponadto skutecznie pochłania wydzieliny skóry i wspomaga gojenie. Aby uniknąć typowego bielenia powodowanego przez powstającą warstwę, zaleca się zabarwienie jej pigmentami tlenkowymi lub glinką brązową albo czerwoną.
Stosuje się go także jako biały barwnik z bardzo dobrymi rezultatami; jest dobrą alternatywą dla dwutlenku tytanu.
Posiadamy certyfikat potwierdzający, że produkt ten nie składa się z nanocząstek.
Dawkowanie: od 1% do 40%.
W preparatach przeciwsłonecznych do 25%, a w kosmetykach jako ochrona przed czynnikami środowiskowymi wystarczy od 3% do 10%.
Środki ostrożności
Nie wdychać produktu; ze względu na drobną postać proszku zaleca się pracę w dobrze wentylowanych pomieszczeniach, a jeśli nie jest to możliwe, z użyciem maski.
Powiązane produkty
Opinie
Opinie klientów 29 szt.
| Ocena |
|
|---|
Zobacz oryginał
Excelente
Zobacz oryginał
Lo uso para cremas , pintalabios
Zalety (oryginał): Un buen protector
Wady (oryginał): Ninguna
Zobacz oryginał
Lo uso en cremas para protección solar, para el desodorante y para la crema del culete para bebes.
Zobacz oryginał
Un imprescindible para mis cremas solares
Zalety (oryginał): Todas
Wady (oryginał): Ninguna
Zobacz oryginał
Genial. Me ha encantado.
Zalety (oryginał): No contiene nanoparticulas.
Wady (oryginał): Ninguna.
| Ocena |
|
|---|
Zobacz oryginał
Utilissimo para preparar bloqueador solar casero
Zobacz oryginał
Para un protector solar es ideal
Zobacz oryginał
Muy bien
| Ocena |
|
|---|
Zobacz oryginał
Perfecto para mis elaboraciones
Zobacz oryginał
Muy bien
Aby napisać opinię, zaloguj się na swoje konto.
Zaloguj się