Informacje o produkcie
- INCI: Titanium dioxide
- Czystość: > 99%
- Poziom pH: 7.9
- Kraj pochodzenia: Hiszpania
- Wzór chemiczny: TiO2
- Wrażliwy na ciepło: No
- Higroskopijny: Si
- ADT-DOXTITANIO
- Numer CAS: 13463-67-7
Ceny zawsze zawierają VAT.
Opis
Dwutlenek tytanu (TiO2) jest lśniącą białą substancją stosowaną głównie jako barwnik w szerokiej gamie produktów. Ma również szereg mniej znanych właściwości, które czynią go niezwykle przydatnym i ważnym składnikiem w walce ze zmianami klimatu i zapobieganiu rakowi skóry.Ceniony za niezwykle białą barwę, zdolność rozpraszania światła i odporność na promieniowanie UV, TiO2 jest popularnym składnikiem występującym w setkach produktów, które codziennie widzimy i których używamy.
Dwutlenek tytanu jest białym związkiem nieorganicznym, stosowanym od około 100 lat w bardzo wielu różnych produktach. Jego nietoksyczne, niereaktywne i rozjaśniające właściwości bezpiecznie zwiększają biel i połysk wielu materiałów.
Jest najbielszym i najjaśniejszym znanym pigmentem, o właściwościach odbijających światło; może również rozpraszać i pochłaniać promieniowanie UV.
Jego niezwykle biała barwa, wysoki współczynnik załamania światła i odporność na promieniowanie UV sprawiają, że TiO2 jest niezwykle popularny zarówno w przemyśle, jak i w produktach konsumenckich, występując w dziesiątkach produktów, których ludzie używają i które widzą każdego dnia.
Oprócz farb, powłok katalitycznych, tworzyw sztucznych, papieru, produktów farmaceutycznych i preparatów przeciwsłonecznych do mniej znanych zastosowań należą opakowania, komercyjne farby drukarskie, kosmetyki, pasty do zębów i żywność (gdzie występuje jako barwnik spożywczy E171).
W produktach do pielęgnacji skóry i makijażu dwutlenek tytanu stosuje się jako pigment oraz zagęstnik kremów. Jako filtr przeciwsłoneczny wykorzystuje się ultradrobny TiO2 ze względu na jego przezroczystość i zdolność pochłaniania promieniowania UV.
Więcej danych technicznych
Świadectwo analizy:
| Wynik | Norma |
Ilustracja cząsteczki
Środki ostrożności
Nie wdychać produktu; ze względu na drobną postać proszku zaleca się pracę w dobrze wentylowanych pomieszczeniach, a jeśli nie jest to możliwe, z użyciem maski.
Powiązane produkty
Opinie
Opinie klientów 14 szt.
Zobacz oryginał
Producto ideal como filler de maquillaje y protector solar.
Zalety (oryginał): Producto de muy buena calidad, envasado en bote de plástico muy cómodo de usar.
Wady (oryginał): Hay que trabajarlo muy bien antes de integrarlo para que no queden grumos.
Zobacz oryginał
Para protector solar va perfecto
| Ocena |
|
|---|
Zobacz oryginał
Calidad excelente
Zobacz oryginał
Para maquillajes perfectos
Zobacz oryginał
Sin duda repetiré
Zobacz oryginał
muy contenta con el producto
Zobacz oryginał
Buen producto
| Ocena |
|
|---|
Zobacz oryginał
Muy bien
| Ocena |
|
|---|
Zobacz oryginał
Bueno
| Ocena |
|
|---|
Zobacz oryginał
Buena calidad lo utilizo para mis preparados
Aby napisać opinię, zaloguj się na swoje konto.
Zaloguj się