679 094 530 · 924 254 639

Olej żurawinowy BIO

  • BIO
  • COSMOS-certified
  • DE-ÖKO-007
  • Ecocert
  • Kosher

Olej żurawinowy BIO z 1. tłoczenia

Wysokie stężenie witaminy E i karotenoidów

  • Można stosować bezpośrednio na twarz.
  • Wysoka zawartość witaminy E i karotenoidów.
  • Działanie przeciwstarzeniowe dzięki wysokiej zawartości przeciwutleniaczy.
  • Dodaje dodatkową barierę ochronną do kremów przeciwsłonecznych.
  • Tłoczony na zimno, z upraw ekologicznych.
  • Odpowiedni do każdego typu skóry, szczególnie dojrzałej.
  • Minimalna zawartość Omega-3: 30%.
  • Rolnictwo ekologiczne
  • CO2
  • Virgin
  • Aktualna partia: ONANR0228
  • Najkrótszy termin ważności: luty / 2028

Wybierz opcję:

  • 10ml 6,75 €
  • 30ml 14,55 €

    Niedostępny

  • 50ml 21,75 €

    Niedostępny

  • 100ml 40,35 €

    Niedostępny

Podaj ilość i dodaj do koszyka:

Informacje o produkcie

  • INCI: Vaccinium macrocarpon
  • Ekstrakcja: Tłoczenie na zimno
  • Rodzaj oleju: Virgin
  • Wykorzystana część rośliny: Nasiona
  • Główny składnik: Linoleico: 39,5 %
  • Wrażliwy na światło: Nie
  • AN0105VB
  • Nr CAS: 91770-88-6
  • Nr EINECS: 294-875-8
  • Kraj pochodzenia: Niemcy
  • Jakość oleju:
  • Współczynnik załamania światła (40ºC): 1,4797
  • Gęstość (25ºC): 0,926
  • Maksymalna kwasowość: 2,5º
  • Tokoferole: 18,8 (a Agosto de 2021, máximo 30).
  • Informacje do produkcji mydła:
  • Liczba zmydlania SAP: 134 NaOH / 188 KOH
  • Liczba jodowa: 176
Zakres cen Olej żurawinowy BIO z 1. tłoczenia w Mi Cosmética Casera od 6,75 € do 40,35 € w 4 wariantach.
Ceny zawsze zawierają VAT.

Opis

Naturalnie bogaty w Omega 3 i 6 w zrównoważonych proporcjach, ten olej zapewnia wyjątkowe właściwości nawilżające i emoliencyjne. Pomaga wzmacniać barierę skórną i jest szczególnie polecany do skóry suchej lub dojrzałej. Wspomaga regenerację i odbudowę skóry. Zawiera przeciwutleniacze pomagające zapobiegać starzeniu się skóry.
Wskazany do skóry podrażnionej, wrażliwej lub uszkodzonej.

Dla optymalnych rezultatów można łączyć go z innymi uzupełniającymi olejami roślinnymi i olejkami eterycznymi.

Dla efektu ujędrniającego i przeciwstarzeniowego: olej z dzikiej róży wraz z olejkami eterycznymi z czystka i lawendy sewilskiej (łącznie od 1 do 3%).
Do skóry suchej: z olejem migdałowym, rycynowym i olejkiem eterycznym z drzewa różanego, palmarosy, geranium lub lawendy.

Olej żurawinowy jest bardzo wrażliwy na utlenianie; zaleca się dodanie witaminy E i przechowywanie w lodówce.

Profil kwasów tłuszczowych

Poniższe informacje są generowane automatycznie na podstawie analizy aktualnej partii. Dotyczą więc olejów kupowanych w naszym sklepie i są udostępniane przez nasz autorski system.

Właściwości, które nadaje Olej żurawinowy BIO z 1. tłoczenia mydłu: kondycjonowanie, trwałość piany.

KondycjonowanieTwardośćPianaTrwałość pianyOczyszczanie5

Kwasy tłuszczowe

  • Palmítico: 5,4%
  • Palmitoleico: 0,1%
  • Esteárico: 1,0%
  • Oleinowy: 21,0%
  • Linoleico: 39,5%
  • α Linolénico: 31,7%
  • Araquídico: 0,1%
  • Eicosenoico: 0,2%
  • %

Środki ostrożności

Nie stosować w przypadku uczulenia na owoc, z którego pozyskuje się ten olej roślinny. Jest to produkt naturalny.

Postać produktu

Opakowanie tego oleju: Szkło

Taksonomia

Nazwa botaniczna: Vaccinium macrocarpon - Rodzina: Ericaceae - Rodzaj: Vaccinium

Fragment informacji z https://es.wikipedia.org/wiki/Vaccinium_macrocarpon

Powiązane produkty

Opinie

Opinie klientów 2 szt.

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Doskonały
Camelia M.  - opublikowano 15.05.2024
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Kupiony przez pomylenie z olejem roślinnym z granatu
Zobacz oryginał
Excelente

Lo he comprado por qué me he confundido con el aceite vegetal de graná

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Pusta gwiazdka Lekki olej
Gloria  - opublikowano 26.07.2022
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. To świetny olej o delikatnym, bardzo przyjemnym aromacie, szybko się wchłania, choć dla mojej skóry nie jest tak odżywczy jak jojoba lub konopny. Idealny do ciała lub pod oczy.
Zobacz oryginał
Aceite ligero

Es un gran aceite con un aroma suave y muy agradable, es el tipo de aceite de rápida absorción, aunque para mi piel no resulta tan nutritivo como el de jojoba o cáñamo. Es ideal para cuerpo o contorno de ojos.