679 094 530 · 924 254 639

Samoemulgujący monostearynian glicerolu

Samoemulgujący monostearynian glicerolu (wosk nr 3)

Znany również jako wosk numer 3

  • Niejonowy wosk samoemulgujący typu O/W.
  • Nadaje kremom twardość i stabilność.
  • Samoemulgator pochodzenia roślinnego.
  • Aktualna partia: ADMOG0529
  • Najkrótszy termin ważności: maj / 2029

Wybierz opcję:

  • 50g 3,40 €
  • 100g 4,70 €
  • 250g 8,50 €
  • 500g 11,80 €
  • 1KG 21,00 €
  • 5Kg 88,50 €

Podaj ilość i dodaj do koszyka:

Informacje o produkcie

  • INCI: Glyceryl stearate
  • Wzór chemiczny: C21H42O4
  • Zalecane maksimum: Orientacyjne stężenie początkowe: 3% - 8% jako główny emulgator; dostosować do fazy olejowej, konsystencji i stabilności.
  • ESP-MESTEARATOAT
  • Numer CAS: 85665-33-4
Zakres cen Samoemulgujący monostearynian glicerolu (wosk nr 3) w Mi Cosmética Casera od 3,40 € do 88,50 € w 6 wariantach.
Ceny zawsze zawierają VAT.

Opis

Monostearynian glicerolu, znany również jako wosk emulgujący numer 3, jest niejonowym emulgatorem typu O/W o silnych właściwościach stabilizujących we wszelkich preparatach. Zależnie od użytej ilości nadaje konsystencję szerokiej gamie kosmetyków, takich jak maści, kremy lub lotiony.
Monostearynian glicerolu występuje na rynku w dwóch postaciach:

  • Typ A) Wosk samoemulgujący (ten właśnie oferujemy), niewymagający wsparcia innych koemulgatorów.
  • Typ B) Koemulgator (sam nie emulguje), zagęstnik lub substancja dyspergująca w przemyśle spożywczym.

Znany jest również pod nazwami Glicerol 40-50, stearynian glicerolu, Cutina, monostearyna lub stearynian glicerylu.

Niejonowy charakter oraz doskonała stabilność wobec światła i ciepła pozwalają stosować go razem z innymi niejonowymi substancjami powierzchniowo czynnymi lub substancjami dowolnego innego typu (anionowymi, kationowymi lub amfoterycznymi), aby uzyskać całkowicie stabilne emulsje o/w w postaci kremów lub mleczek kosmetycznych.


Skład

  • ≥ 93.5 % Glyceryl stearate
  • ≤ 5 % Glycerol - CAS 56-81-5
  • ≤ 1.5 % Stearic acid - 67701-03-5

Inne dane specyfikacji

  • Wygląd: kremowe płatki o delikatnym tłuszczowym zapachu i smaku.
  • Monoester: 41,6%
  • Temperatura topnienia: 58,2ºC
  • Liczba kwasowa: 0,44mg (KOH/g)
  • Liczba zmydlania: 163,5mg (KOH/g)
  • Rozpuszczalny w etanolu i gorących olejach. Dyspergowalny w gorącej wodzie. Nierozpuszczalny w wodzie w temperaturze pokojowej.

Dozowanie / sposób użycia

Od 0,5 do 20%, zależnie od funkcji i gęstości, które chcemy uzyskać.

Orientacyjne stosowanie w recepturach

  • Rodzaj: samoemulgujący emulgator O/W.
  • INCI: Glyceryl Stearate.
  • Orientacyjne dozowanie wyjściowe: 3% - 8%.
  • Nadaje gęstość, stabilność i kremową konsystencję.
  • Dodawać do gorącej fazy olejowej.
  • Zweryfikować stabilność, pH, lepkość i właściwości sensoryczne.

Rozpuszczalność: Topliwy/dyspergowalny w gorącej fazie olejowej.

Powiązane produkty

Opinie

Opinie klientów 4 szt.

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Bardzo dobra jakość
Carolina D.  - opublikowano 01.03.2021
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Uwielbiam go. Bardzo dobra jakość
Zobacz oryginał
Muy buena calidad

Me encanta. Muy buena calidad

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Jako koemulgator
Verónica .  - opublikowano 29.12.2020
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Jeszcze czeka na użycie, ale zamierzam stosować go jako koemulgator
Zobacz oryginał
Como co-emulsionante

Aún no lo he utilizado, pero pienso utilizarlo como co-emulsionante

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Świetny
Amaia  - opublikowano 15.10.2020
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Bardzo dobry produkt
Zobacz oryginał
Estupendo

Muy buen producto

  - opublikowano 05.09.2020
Potwierdzony zakup
Ocena Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka
Oryginalna opinia (tłumaczenie niedostępne).