679 094 530 · 924 254 639

Wosk carnauba T3 100% naturalny

Wosk carnauba T3 100% naturalny

T3 to odmiana przeznaczona specjalnie do kosmetyków.

  • Wosk carnauba w płatkach, jakość kosmetyczna
  • W 100% roślinny; nadaje twardość i połysk.
  • Doskonały do tworzenia balsamów do ust i kosmetyków do makijażu.
  • Może być stosowany w odżywkach i produktach ochronnych do włosów.
  • W kremach zapewnia ochronę skóry suchej i bardzo suchej.
  • Hipoalergiczna
  • Aktualna partia: CECRN0528
  • Najkrótszy termin ważności: maj / 2028

Wybierz opcję:

  • 50g 3,85 €
  • 100g 6,35 €
  • 250g 11,35 €
  • 1Kg 28,80 €
  • 5Kg 127,00 €

Podaj ilość i dodaj do koszyka:

Powiadom mnie o ponownej dostępności.

Informacje o produkcie

  • INCI: Copernicia cerifera carnauba
  • Kraj pochodzenia: Brazylia
  • Zalecane maksimum: Orientacyjne stężenie początkowe: 0,2% - 5% jako wosk strukturotwórczy; w sztyftach lub produktach bezwodnych mogą być potrzebne wyższe stężenia, po sprawdzeniu twardości i odczuć na skórze.
  • CER-CARNAUBAT3
  • Numer CAS: 8015-86-9
  • Numer EINECS: 232-39-94
Zakres cen Wosk carnauba T3 100% naturalny w Mi Cosmética Casera od 3,85 € do 127,00 € w 5 wariantach.
Ceny zawsze zawierają VAT.

Opis

  • Wosk carnauba w płatkach, jakości kosmetycznej
  • W 100% roślinny, nadaje twardość i połysk.
  • Doskonały do tworzenia balsamów do ust lub kosmetyków do makijażu.
  • Można go stosować w odżywkach i preparatach ochronnych do włosów.
  • W kremach zapewnia ochronę skórze suchej i bardzo suchej.
  • Hipoalergiczny

Inne dane specyfikacji

  • Temperatura topnienia: 82,5%
  • Kwasowość: 6,98º
  • Estry: 79,98mg (KOH/g)
  • Liczba SAP: 86,96mg (KOH/g)
  • Wosk w 100% czysty i w 100% roślinny.

Dozowanie

W balsamach do ust, pomadkach i innych kosmetykach: od 5% do 25%, zależnie od wymaganej twardości.

W produktach do włosów: od 0,1% do 03%

W kremach i podobnych produktach: do 1% całkowitej ilości tłuszczów.


Środki ostrożności

Przechowywać poza zasięgiem dzieci. Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.

Opinie

Opinie klientów 6 szt.

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Idealny
Maria G.  - opublikowano 09.07.2021
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Doskonały
Zobacz oryginał
Ideal

Perfecto

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Świetny
Rebeca .  - opublikowano 21.04.2021
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Świetnie się sprawdza
Zobacz oryginał
Genial

Va genial

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Zachwycona
CAROLINA C.  - opublikowano 12.03.2021
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Zakup do robienia oleożeli, wygląda na bardzo dobrą jakość.
Zobacz oryginał
Encantada

La he comprado para hacer oleogeles y se ve de muy buena calidad.

  - opublikowano 06.02.2021
Potwierdzony zakup
Ocena Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka
Przetłumaczona opinia. Dobry produkt
Zobacz oryginał

Buen producto

  - opublikowano 12.01.2021
Potwierdzony zakup
Ocena Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka
Przetłumaczona opinia. Dobry produkt.
Zobacz oryginał

Buen producto.

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Bardzo przyjemna
Elena G.  - opublikowano 24.09.2020
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Wosk posłużył mi do zrobienia kosmetyku do makijażu w stałej postaci. Trzeba jednak dobrze wiedzieć, w jakiej ilości go użyć. Do tłustej cery jest idealny, a w moich pomadkach w sztyfcie fantastyczny, pozostawia usta odżywione i z pięknym kolorem.
Zobacz oryginał
Muy gustosa

Empleé la cera para hacer maquillaje sólido. Aunque hay que saber muy bien en qué cantidad usarla. Para la piel grasa es perfecta, y en mis pintalabios sólidos es fantástica, me los deja nutridos y con un color precioso.