679 094 530 · 924 254 639

Leucidal® SF MAX

ProBiocin V®

Najlepszy konserwant dla Twojej skóry głowy.

  • Nowatorski konserwant w 100% naturalny.
  • Biotechnologiczny i odpowiedni dla wegan.
  • Jedyny przeznaczony szczególnie do pielęgnacji skóry głowy.
  • Certyfikowany przez Ecocert, odpowiedni do tworzenia kosmetyków BIO.
  • Konserwant o szerokim spektrum działania.
  • Nie uczula i nie podrażnia skóry.
  • Aktualna partia: CNPBV1127
  • Najkrótszy termin ważności: listopad / 2027

Wybierz opcję:

  • 10ml 4,30 €
  • 30ml 7,90 €
  • 50ml 11,95 €
  • 100ml 21,30 €
  • 250ml 48,80 €
  • 1l 148,30 €
  • 500ml 89,90 €

Podaj ilość i dodaj do koszyka:

Informacje o produkcie

  • INCI: Lactobacillus Ferment Lysate
  • Poziom pH: 3 - 8
  • Kraj pochodzenia: Włochy
  • Higroskopijny: No
  • CV4749
  • Numer CAS: 92128-79-5
  • Numer EINECS: 295-777-8
Zakres cen ProBiocin V® w Mi Cosmética Casera od 4,30 € do 148,30 € w 7 wariantach.
Ceny zawsze zawierają VAT.

Opis

Czym jest Probiocin V®?

To jedna z najważniejszych światowych nowości wśród w 100% naturalnych i zrównoważonych konserwantów, stosowana również jako kompleks witaminowy do włosów. Przeprowadzono liczne badania skóry głowy mężczyzn i kobiet, a po 4 tygodniach stosowania wyniki są w pełni widoczne.
Oto niektóre jego cechy:

  • ProBiocin V TM jest przeciwdrobnoustrojowym rozwiązaniem do pielęgnacji osobistej, opartym na technologii peptydowej, wspomagającym zdrowszą, bardziej nawilżoną i zrównoważoną skórę oraz skórę głowy.
  • Produkt naturalny, akceptowany przez ECOCERT, odpowiedni dla wegan.
  • Lactobacillus wytwarzają również nowe peptydy przeciwdrobnoustrojowe, bakteriocyny, odpowiedzialne za zapewnienie ochrony przeciwdrobnoustrojowej o szerszym spektrum.
  • Prebiotyczne fruktany z oligosacharydów cykorii wprowadza się do pożywki Lactobacillus podczas fermentacji. Prebiotyki te działają jako substrat, selektywnie pobudzając wzrost korzystnych mikroorganizmów naturalnie obecnych na skórze, ograniczając w ten sposób możliwość namnażania szkodliwych lub patogennych bakterii.
  • Zdolność ProBiocin V TM do hamowania wzrostu różnych bakterii i grzybów określono testem CIM (minimalne stężenie hamujące), przy 2%-4% i wartościach pH 3, 5 oraz 7 w kremach bazowych, zaszczepiając E. coli, P. aeruginosa, S. aureus, C. albicans i A. brasiliensis, oraz przy 4% w ogólnej recepturze szamponu, zaszczepiając Malasezzia furfur.
    Wyniki wykazały, że liczba bakterii Gram-dodatnich i Gram-ujemnych, a także grzybów i pleśni, zmniejszyła się o 99,9% w ciągu 30 sekund po zaszczepieniu.
  • Na podstawie badań różnych uczestników, mających określić korzyści ProBiocin V TM dla skóry głowy, stwierdzono następujące wyniki:
    Przy stosowaniu baz szamponów i odżywek zawierających 4% ProBiocin V TM, podczas regularnego mycia 3 razy w tygodniu przez 2 tygodnie, wykazano wzrost ogólnego nawilżenia skóry głowy o 88,26% i ogólne zmniejszenie rumienia skóry głowy o 55,31% od początku kuracji.
  • Na podstawie technologii analizy obrazu in-vivo VISIA, zastosowanej u różnych uczestników do określenia wpływu ProBiocin V TM na zaczerwienione obszary twarzy, stwierdzono następujące wyniki:
    Przy stosowaniu baz lotionów zawierających 4% ProBiocin V TM w okresie kuracji trwającej 6 tygodni wykazano zmniejszenie zaczerwienionych obszarów twarzy o 25,8% po 4 tygodniach kuracji. Po 2 tygodniach od zakończenia kuracji nadal obserwowano zmniejszenie zaczerwienienia o 13,81%
  • W rezultacie te nowe naturalne związki przeciwdrobnoustrojowe uznaje się za samokonserwujące kosmetyczne substancje aktywne, a zatem przyjazne środowisku alternatywy dla konserwantów syntetycznych w szerokim zakresie zastosowań kosmetycznych, szczególnie w pielęgnacji włosów oraz zmniejszaniu rumienia i zaczerwienienia skóry oraz skóry głowy.

Dla najlepszych rezultatów zalecamy dodawać go, gdy temperatura produktu końcowego wynosi poniżej 40ºC.

Zalecenia dotyczące stosowania:

Od 2% do 4%. W zalecanych stężeniach produkt jest nieszkodliwy dla skóry.

Specyfikacja fizykochemiczna:

  • INCI: Lactobacillus Ferment Lysate
  • Pochodzenie: biotechnologia / roślinne.
  • Wygląd i kolor: ciecz od przejrzystej do mętnej, od bezbarwnej do żółtawej.
  • Zapach: charakterystyczny.
  • Wartość pH: 3 - 8, największa skuteczność przy pH 5,5 (40ºC).
  • Stabilność: stabilny w normalnych warunkach stosowania.
  • Rozpuszczalność/mieszalność: rozpuszczalny w wodzie.
  • Dodane substancje pomocnicze:
    • Konserwanty: brak.
    • Przeciwutleniacze: brak.
    • Inne dodatki: brak.
  • Informacje ekologiczne: certyfikowany produkt zrównoważony.
  • Szkodliwe substancje/procedury:
    • Bez GMO.
    • Bez etoksylowania.
    • Bez napromieniania.
    • Bez sulfonowania.
    • Bez BSE/TSE.
    • Bez CMR.
    • Bez SVHC.
    • Bez nanomateriałów.
    • Bez DEG.
    • Bez DEHP.
    • Bez formaldehydu.
    • Bez ftalanów.
    • Nie zawiera substancji sklasyfikowanych jako PBT lub mPmB

Opinie

Opinie klientów 7 szt.

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Dwa w jednym
Catalina V.  - opublikowano 19.09.2026
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Używam go jako konserwantu do produktów do włosów i jako składnika aktywnego w kremach do twarzy.
Zobacz oryginał
Dos por uno

Lo uso como conservante para mis productos capilares y como principio activo en cremas faciales.

Zalety (oryginał): Todas

Wady (oryginał): Precio

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Pusta gwiazdka Dobry produkt do skóry głowy i odżywek
Roser M.  - opublikowano 19.05.2026
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Lubię dodawać go do produktów do pielęgnacji skóry głowy i odżywek do włosów.
Zobacz oryginał
Buen producto para cuero cabelludo y acondicionadores

Me gusta añadirlo a productos para el cuidado del cuero cabelludo y en acondicionadores capilares.

Zalety (oryginał): La descripción del producto esta todo bien explicado ;)

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Super konserwant
Beatriz P.  - opublikowano 29.01.2026
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Początkowo używany do produktów do włosów, teraz używam go prawie do wszystkiego.. bardzo go lubię
Zobacz oryginał
Un súper conservante

Empecé usándolo para productos capilares y ahora lo uso para casi todo..me gusta mucho

Wady (oryginał): Es incompatible con la goma xantana

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Uwielbiam
Yolanda H.  - opublikowano 09.10.2025
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. To jeden z najlepszych i najbardziej lubianych przeze mnie konserwantów
Zobacz oryginał
Me encanta

Es uno de los mejores conservantes y que más me gusta

Zalety (oryginał): No huele

Wady (oryginał): Precio alto

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Fantastyczny
Caty V.  - opublikowano 01.05.2025
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Używam go do szamponu. Dzięki temu konserwantowi i środkowi powierzchniowo czynnemu sugar nate swędzenie skóry głowy zniknęło.
Zobacz oryginał
Fantástico

Lo uso para mi champú, entre este conservante y el tensioactivo sugar nate los picores en el cuero cabelludo han desaparecido.

Zalety (oryginał): Todas

Wady (oryginał): Ninguna

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Zachwycona
Paki .  - opublikowano 16.03.2024
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Dobry składnik aktywny i konserwant
Zobacz oryginał
Encantada

Buen principio activo y conservante

Zalety (oryginał): Todas

Wady (oryginał): Precio

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka doskonały!
Meyling B.  - opublikowano 24.04.2021
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. doskonały produkt, doskonała obsługa!
Zobacz oryginał
excelente!

excelente producto, excelente sevicio!