679 094 530 · 924 254 639

Konserwant KEM BS

Konserwant KEM NAT

Konserwant zatwierdzony przez Ecocert (Cosmos)

  • System konserwujący o szerokim spektrum działania.
  • Wygląd: bezbarwna ciecz o bardzo słabym zapachu.
  • Szerokie spektrum skuteczności przeciw bakteriom, a zwłaszcza grzybom i drożdżom.
  • Szczególnie wskazany do formuł o pH obojętnym i lekko zasadowym.
  • Stosowany w kosmetykach naturalnych i organicznych zgodnie z certyfikatami COSMOS, Ecocert, Soil Association, BDIH, ICEA, NaTrue.
  • Aktualna partia: CNKNT1127
  • Najkrótszy termin ważności: listopad / 2027

Wybierz opcję:

  • 10ml 3,75 €
  • 30ml 5,90 €
  • 100ml 14,55 €
  • 250ml 32,55 €
  • 1l 104,52 €

Podaj ilość i dodaj do koszyka:

Powiadom mnie o ponownej dostępności.

Informacje o produkcie

  • INCI: Benzyl Alcohol, Glyceryl Caprylate, Glyceryl Undecylenate
  • Poziom pH: 4 - 8
  • Kraj pochodzenia: Włochy
  • Higroskopijny: No
  • CS4691
Zakres cen Konserwant KEM NAT w Mi Cosmética Casera od 3,75 € do 104,52 € w 5 wariantach.
Ceny zawsze zawierają VAT.

Opis

INCI: Benzyl Alcohol, Glyceryl Caprylate, Glyceryl Undecylenate.
  • System konserwujący o szerokim spektrum działania.
  • Wygląd. Bezbarwna ciecz o bardzo słabym zapachu.
  • Szeroki zakres skuteczności wobec bakterii, a szczególnie grzybów i drożdży.
  • Szczególnie wskazany w recepturach o obojętnym i lekko zasadowym pH.
  • Stosowanie w kosmetykach naturalnych i organicznych zgodnie z certyfikatami COSMOS, Ecocert, Soil Association, BDIH, ICEA, NaTrue.

Opis:

Kem Nat jest systemem konserwującym o szerokim spektrum, zatwierdzonym przez COSMOS do kosmetyków naturalnych i organicznych, skutecznym w szerokim zakresie pH.

To synergiczne połączenie alkoholu benzylowego z monoestrami glicerylu, które wzmacniają działanie konserwujące i zapewniają emoliencyjność.
Odpowiada na trudności w konserwacji naturalnych receptur o pH 7 lub wyższym, pozostając w pełni aktywnym w warunkach obojętnych i lekko zasadowych, w których kwasy organiczne są nieskuteczne.


Działanie przeciwdrobnoustrojowe:

Kem Nat to zrównoważone połączenie alkoholu benzylowego (dobrze znanego konserwantu kosmetycznego) z monoestrami glyceryl caprylate i glyceryl undecylenate o wysokiej czystości. Estry te wykazują aktywność przeciwbakteryjną i przeciwgrzybiczą, wzmacniając działanie konserwujące alkoholu benzylowego i zapewniając szerokie spektrum skuteczności wobec bakterii Gram-ujemnych i Gram-dodatnich, a także drożdży i pleśni.

KEM NAT jest również skuteczny wobec Propionibacterium acnes.


Właściwości i stabilność:

Kem Nat bardzo dobrze rozpuszcza się w alkoholu, glicerynie, glikolach i olejach polarnych oraz słabo w wodzie. Zachowuje stabilną barwę i stabilność przy niskich temperaturach przechowywania.
Toleruje temperatury produkcji do 80°C.
Aktywność Kem Nat nie jest wrażliwa na pH; można go stosować w warunkach zasadowych, najlepiej w zakresie pH 4-8.

Jest zatwierdzony na całym świecie i bez ograniczeń do kosmetyków spłukiwanych oraz pozostających na skórze.


Zastosowania:

Typowe zastosowania obejmują:

  • Pielęgnacja włosów: żele, szampony, lotiony, odżywki, pianki.
  • Pielęgnacja twarzy i ciała: sera, toniki, żele, lotiony, kremy, chusteczki nawilżane.
  • Makijaż: podkłady, chusteczki nawilżane, pudry.
  • Produkty do golenia: mydła, żele, balsamy, lotiony, kremy.
  • Produkty przeciwsłoneczne: preparaty ochronne, przyspieszające opalanie, pielęgnacja po opalaniu.
  • Produkty do kąpieli: żele, pianki, mydła, higiena intymna, olejki, talki, chusteczki nawilżane.
  • Produkty dla niemowląt: szampony, produkty do kąpieli, lotiony, kremy, olejki, talki, chusteczki nawilżane.
  • Surowce: środki powierzchniowo czynne, ekstrakty roślinne.

Dozowanie:

Kem Nat można stosować w stężeniach 1 - 2 %.

Więcej danych technicznych

Świadectwo analizy:

  • Benzyl alcohol: 43.0-47.0%
  • Glyceryl monoesters: 38% min.
  • Gęstość (@20°C): 1.026-1.036 g/mL.
  • Współczynnik załamania światła (@20°C): 1.4820-1.5020
  • Metale ciężkie: 10 ppm maks.
WynikNorma

Ilustracja cząsteczki

Opinie

Opinie klientów 5 szt.

  - opublikowano 21.12.2024
Potwierdzony zakup
Ocena Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka
Przetłumaczona opinia. Dobrze konserwuje kosmetyki, a zapach nie jest tak mocny jak innych.
Zobacz oryginał

Conserva bien los cosméticos y el olor no es tan fuerte como otros.

  - opublikowano 24.11.2022
Potwierdzony zakup
Ocena Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Pusta gwiazdka
Przetłumaczona opinia. Jeszcze nie było okazji go wypróbować, ale bardzo ciekawi mnie wypróbowanie nowych konserwantów.
Zobacz oryginał

No lo he probado todavía, pero tengo mucha curiosidad por probar conservantes nuevos.

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Uwielbiam
Rebeca .  - opublikowano 07.03.2021
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Praktycznie nie pozostawia zapachu konserwantu, uwielbiam go
Zobacz oryginał
Me encanta

No deja prácticamente olor a conservante y me encanta

  - opublikowano 06.02.2021
Potwierdzony zakup
Ocena Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka
Przetłumaczona opinia. To dobry konserwant
Zobacz oryginał

Es un buen conservante

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Konserwant prawie bez zapachu
Leticia O.  - opublikowano 24.12.2020
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Jeszcze nie udało mi się sprawdzić skuteczności, ale uwielbiam to, że prawie nie pachnie. Zapach innych konserwantów, takich jak cosgard, jest dla mnie w kremach bardzo nieprzyjemny
Zobacz oryginał
Conservante sin apenas olor

Aún no he comprobado su eficacia, pero me encanta que apenas tenga olor. El olor de otros conservantes como cosgard en las cremas me resulta muy desagradable