679 094 530 · 924 254 639

Ekstrakt z kadzidłowca (Boswellia Serrata)

Płynny ekstrakt z Boswellia - wodno-glicerynowy

Ekstrakt wodno-glicerynowy. Co najmniej 20% rośliny.

  • Właściwości przeciwzapalne.
  • Rewitalizuje skórę i włosy
  • Tonizujący
  • Konserwant: sorbinian potasu. Bez parabenów i przeciwutleniaczy, tylko czysty ekstrakt.
  • Stosunek 1:20, w odniesieniu do świeżego składnika.
  • Aktualna partia: HDBWS0128
  • Najkrótszy termin ważności: styczeń / 2028

Wybierz opcję:

  • 10ml 3,50 €
  • 30ml 7,30 €
  • 100ml 16,50 €

Podaj ilość i dodaj do koszyka:

Informacje o produkcie

  • INCI: AQUA, GLYCERIN, BOSWELLIA SERRATA EXTRACT, POTASSIUM SORBATE.
  • Kraj pochodzenia: Francja
  • Zalecane maksimum: od 2 do 10%.
  • HDZ-BOSWELIA
  • Numer CAS: 7732-18-5; 56-81-5; 97952-72-2; 24634-61-5 / 590-00-1
  • Numer EINECS: 231-791-2; 200-289-5; 308-366-6; 246-376-1
Zakres cen Płynny ekstrakt z Boswellia - wodno-glicerynowy w Mi Cosmética Casera od 3,50 € do 16,50 € w 3 wariantach.
Ceny zawsze zawierają VAT.

Opis

Wśród właściwości Boswellia (kadzidłowca serrata) wyróżnia się działanie przeciwzapalne. Kadzidło jest gumożywicą pozyskiwaną z gałęzi i liści kilku drzew, między innymi Boswelia serrata, należącego do rodziny osoczynowatych i rosnącego w różnych krajach afrykańskich.

Aby uzyskać ten ekstrakt, gumożywicę poddaje się procesowi selektywnego zatężania z mieszaniną wody i gliceryny, która wyodrębnia następujące składniki:

  • Olejek eteryczny złożony z monoterpenów (pinenu, limonenu, felandrenu, tujenu, mircenu, cymenu); seskwiterpenów (kopaenu, ylangenu, kadinenu, kariofilenu, farnezenu).
  • Związki tlenowe (borneol, octan bornylu, karwon, werbenon, werbenol, farnezol, aldehyd anyżowy).
  • Żywica bogata w triterpeny.
  • Guma złożona z galaktozydów, arabinozydów i kwasu 4-o-metylglukuronowego.

Duża część korzyści rośliny wynika z fitochemikaliów, takich jak kwasy bosweliowe, silne substancje przeciwzapalne blokujące aktywność cytokinetyczną zmienionych obszarów i poprawiające przepływ krwi do stawów.


Stosowanie ekstraktu Boswellia.

Stosowanie kadzidła w praktykach religijnych sięga najdawniejszej starożytności.
Zastosowanie ekstraktu boswellia serrata w kosmetyce uzasadniają właściwości oczyszczające, dezynfekujące, antyseptyczne, balsamiczne, tonizujące, wywołujące zaczerwienienie i łagodzące.

Dodany do kremów do twarzy działa również przeciwzmarszczkowo dzięki zawartości substancji gumowych powodujących napinanie tkanki skórnej.

Jeśli pojawi się zmętnienie, zaleca się uprzednie rozpuszczenie produktu w części wody przewidzianej do przygotowania produktu końcowego i przefiltrowanie po około 12-24 godzinach odstawienia.

Sposób użycia

Stosować od 2% do 10%

Rozpuszczalność

Rozpuszczalny w wodzie. Substancje powierzchniowo czynne. Mieszaniny wodno-alkoholowe (woda / alkohol), wodno-glicerynowe (woda / gliceryna) i wodno-glikolowe (woda / glikol propylenowy)

Więcej danych technicznych

Świadectwo analizy:

Wolne od:
  • Bez GMO
  • Nieetoksylowane
  • Nienapromieniowane
  • Niesiarczanowane
  • Bez BSE/TSE
  • Bez CMR. / Bez SVHC
  • Bez nanomateriałów
  • Bez DEG. lub DEHP
  • Bez formaldehydu i ftalanów
WynikNorma

Ilustracja cząsteczki

Powiązane produkty

Opinie

Opinie klientów 2 szt.

  - opublikowano 07.04.2020
Potwierdzony zakup
Ocena Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka
Przetłumaczona opinia. Uwielbiam
Zobacz oryginał

Me encanta

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Pusta gwiazdka DOBRY
Nuria O.  - opublikowano 17.02.2020
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Ten ekstrakt jest idealny do kosmetyków.
Zobacz oryginał
BUENO

Perfecto este extracto para cosmética.