679 094 530 · 924 254 639

Olejek eteryczny benzoesowy w oleju rycynowym - z dzikich zbiorów

Olejek eteryczny benzoesowy w oleju rycynowym - z dzikich zbiorów

Styrax benzoin w oleju rycynowym

  • Olejek eteryczny benzoesowy rozcieńczony w oleju rycynowym.
  • Roślina dziko rosnąca
  • Nuta zapachowa: waniliowa, karmelowa, żywiczna, drzewna, słodka, łagodna.
  • Oczekuje na uzupełnienie zapasów.
  • Aktualna partia: AEBJP0526
  • Najkrótszy termin ważności: maj/ 2026

Wybierz opcję:

  • 10ml 3,85 €
  • 30ml 7,65 €
  • 50ml 11,65 €
  • 100ml 19,25 €
  • 5ml 2,85 €

Podaj ilość i dodaj do koszyka:

Powiadom mnie o ponownej dostępności.

Informacje o produkcie

  • INCI: Styrax benzoin, Ricinus communis
  • Rodzaj olejku eterycznego: 100% czysty, pełny
  • Gęstość względna: 0,977
  • Współczynnik załamania światła: 1,488
  • Ekstrakcja: Destylacja z parą wodną
  • Wykorzystana część rośliny: Żywica
  • Kraj pochodzenia: Indonezja
  • AES-BENJUIPP
  • Dodatki: Brak
Zakres cen Olejek eteryczny benzoesowy w oleju rycynowym - z dzikich zbiorów w Mi Cosmética Casera od 2,85 € do 19,25 € w 5 wariantach.
Ceny zawsze zawierają VAT.

Opis

Pochodzący z Azji benzoes jest dużym drzewem rosnącym dziko w górach Laosu. Uprawia się go na północy kraju. Gumożywicę zbiera się zimą, a „łzy” klasyfikuje według wielkości i koloru, uzyskując różne klasy jakości.
Pozyskuje się go również w Indiach, Wietnamie, Tajlandii, na Jawie i Sumatrze.

W Azji benzoes stosuje się w praktykach religijnych od pradawnych czasów. Używano go także w Egipcie i Rzymie wraz z innymi substancjami aromatycznymi jako perfum.

Słynny oryginalny „papier ormiański” to po prostu papier nasączony nalewką benzoesową. Zaczął go produkować we Francji niejaki Augusto Ponsot po tym, jak podczas jednej z podróży do Armenii odkrył, że tamtejsi mieszkańcy palą benzoes, aby dezynfekować domy.
Dioskurydes opisał benzoes w swoim słowniku.

Mówi się, że benzoes sprzyja dobrobytowi i szczęściu, zwłaszcza w handlu, przemyśle i rzemiośle. Miałby mieć moc przyciągania klientów i pieniędzy.

Jego aromat jest z pewnością bardzo atrakcyjny, ciepły i kojący. Otula nas i zanurza w poczuciu dobrostanu i bezpieczeństwa.

W perfumerii stosuje się go do utrwalania zapachów


Wygląd: Ciemnobrązowy

Opinie

Opinie klientów 2 szt.

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Pusta gwiazdka JUŻ MI ZNANY
JULIA  - opublikowano 17.12.2024
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. MIMO ROZCIEŃCZENIA W OLEJU RYCYNOWYM JEST BARDZO GĘSTY, NIE WYPŁYWA KROPLAMI
Zobacz oryginał
YA LO CONOCIA

A PESAR DE ESTAR DILUIDO EN ACEITE DE RICINO ES MUY ESPESO, NO SALEN GOTITAS

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka wszystko ok
Silvia C.  - opublikowano 23.04.2020
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Olej świetny, a dostawa na czas (mimo obecnej sytuacji). Dziękuję
Zobacz oryginał
todo ok

El aceite genial , y la entrega (a pesar de estar como estamos), en tiempo. Gracias