679 094 530 · 924 254 639

Olej z nasion pomidora

Olej z nasion pomidora

Bogaty w selen i nienasycone kwasy tłuszczowe

  • Silne działanie przeciwutleniające (dzięki likopenowi)
  • Chroni przed wolnymi rodnikami, zapobiegając zmarszczkom i przebarwieniom.
  • Odpowiedni do każdego rodzaju skóry.
  • Przyspiesza regenerację komórek dzięki zawartości witamin A i E
  • 1. tłoczenie na zimno
  • Virgin
  • Aktualna partia: ANTOM0321
  • Najkrótszy termin ważności: marzec / 2021

Wybierz opcję:

  • 10ml 3,65 €
  • 30ml 7,05 €
  • 50ml 10,05 €
  • 100ml 15,85 €

Podaj ilość i dodaj do koszyka:

Powiadom mnie o ponownej dostępności.

Informacje o produkcie

  • INCI: Solanum lycopersicum
  • Ekstrakcja: 1. tłoczenie na zimno
  • Rodzaj oleju: Dezodoryzowany
  • Wykorzystana część rośliny: Nasiona
  • Główny składnik: Oleinowy: 68,96%
  • Wrażliwy na światło: Nie
  • AN59
  • Nr CAS: 90131-63-8
  • Nr EINECS: 290-375-9
  • Kraj pochodzenia: Hiszpania
  • Jakość oleju:
  • Współczynnik załamania światła (40ºC): 1.477
  • Gęstość (25ºC): 0.922
  • Maksymalna kwasowość: 0.3º
  • Nadtlenki: 4.1
  • Wolne kwasy tłuszczowe: 0.12
  • Informacje do produkcji mydła:
  • Liczba zmydlania SAP: 135 NaOH / 190 KOH
  • Liczba jodowa: 130
Zakres cen Olej z nasion pomidora w Mi Cosmética Casera od 3,65 € do 15,85 € w 4 wariantach.
Ceny zawsze zawierają VAT.

Opis

Ten olej roślinny jest szczególnie interesujący dla skóry dojrzałej. Jest bogaty w silne przeciwutleniacze, w tym likopen, karotenoidy, fitosterole i tokoferole.
Regeneruje i wspomaga odnowę komórkową. Zwalcza fotostarzenie i utrzymuje prawidłowe nawilżenie skóry.

Profil kwasów tłuszczowych

Poniższe informacje są generowane automatycznie na podstawie analizy aktualnej partii. Dotyczą więc olejów kupowanych w naszym sklepie i są udostępniane przez nasz autorski system.

Właściwości, które nadaje Olej z nasion pomidora mydłu: kondycjonowanie, trwałość piany.

KondycjonowanieTwardośćPianaTrwałość pianyOczyszczanie5

Kwasy tłuszczowe

  • Palmítico: 12,7%
  • Esteárico: 3,6%
  • Oleinowy: 24,6%
  • Linoleico: 54,7%
  • alfa Linolénico: 2,9%
  • Eicosenoico: 0,5%

Środki ostrożności

Nie stosować w przypadku uczulenia na owoc, z którego pozyskuje się ten olej roślinny. Jest to produkt naturalny.

Postać produktu

Opakowanie tego oleju: Szkło

Taksonomia

Nazwa botaniczna: Solanum lycopersicum - Rodzina: Solanaceae - Rodzaj: Solanum

Fragment informacji z

Powiązane produkty

Opinie

Opinie klientów 2 szt.

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Doskonały produkt
SUSANA R.  - opublikowano 08.07.2020
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Produkt świetnej jakości
Zobacz oryginał
Excelente producto

Producto de gran calidad

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Bardzo dobrej jakości
SUSANA R.  - opublikowano 08.07.2020
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Bardzo dobrej jakości
Zobacz oryginał
De muy buena calidad

De muy buena calidad