679 094 530 · 924 254 639

Olej z pestek winogron

Olej z pestek winogron

Idealny jako baza olejków do masażu

  • Doskonały do przygotowywania olejków do masażu.
  • Szczególnie odpowiedni do skóry mieszanej.
  • Lekka konsystencja, łatwo się wchłania i nie pozostawia tłustej warstwy.
  • Aktualna partia: ANPVR0128
  • Najkrótszy termin ważności: styczeń / 2028

Wybierz opcję:

  • 60ml 2,95 €
  • 125ml 4,50 €
  • 250ml 6,95 €
  • 500ml 10,35 €
  • l 16,90 €
  • 5l 73,50 €

Podaj ilość i dodaj do koszyka:

Informacje o produkcie

  • INCI: Vitis vinifera
  • Ekstrakcja: 1. tłoczenie na zimno
  • Rodzaj oleju: Rafinowany
  • Wykorzystana część rośliny: nasiono
  • Główny składnik: Linoleico: 68,22 %
  • Wrażliwy na światło: Nie
  • AN017
  • Nr CAS: 8024-22-4
  • Nr EINECS: 000-000-0
  • Kraj pochodzenia: Hiszpania
  • Jakość oleju:
  • Współczynnik załamania światła (40ºC): 1,473
  • Gęstość (25ºC): 0,920
  • Maksymalna kwasowość: 0,08º
  • Substancje niezmydlające się: < 2 %
  • Informacje do produkcji mydła:
  • Liczba zmydlania SAP: 138 NaOH / 193 KOH
  • Liczba jodowa: 135
Zakres cen Olej z pestek winogron w Mi Cosmética Casera od 2,95 € do 73,50 € w 6 wariantach.
Ceny zawsze zawierają VAT.

Opis

Olej z pestek winogron jest ceniony przez masażystów i często wykorzystywany do przygotowywania baz do masażu. Jego delikatna, łatwo wchłaniająca się konsystencja nie pozostawia skóry tłustej.
Odżywia skórę i reguluje wydzielanie sebum.
Dzięki zawartości cennych przeciwutleniaczy zapobiega starzeniu się skóry.

Można go stosować także do pielęgnacji włosów. Regeneruje cienkie i zniszczone włosy, doskonale odżywiając włókno włosa.

Profil kwasów tłuszczowych

Poniższe informacje są generowane automatycznie na podstawie analizy aktualnej partii. Dotyczą więc olejów kupowanych w naszym sklepie i są udostępniane przez nasz autorski system.

Właściwości, które nadaje Olej z pestek winogron mydłu: kondycjonowanie, piana, trwałość piany.

KondycjonowanieTwardośćPianaTrwałość pianyOczyszczanie5

Kwasy tłuszczowe

  • Palmítico: 7,78 %
  • Esteárico: 3,71%
  • Oleinowy: 19,17%
  • Linoléico: 68,22%

Środki ostrożności

Nie stosować w przypadku uczulenia na owoc, z którego pozyskuje się ten olej roślinny. Jest to produkt naturalny.

Postać produktu

Opakowanie tego oleju: Tworzywo sztuczne

Opinie

Opinie klientów 26 szt.

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Lubię go do lekkich lotionów
Eva M.  - opublikowano 29.04.2026
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Lekki i bardzo nawilżający olej.
Zobacz oryginał
Me gusta para lociones ligeras

Aceite ligero y muy hidratante.

Zalety (oryginał): Todas

Wady (oryginał): Ninguna

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Pusta gwiazdka Dobry
Gisa  - opublikowano 23.06.2025
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Spodobał mi się
Zobacz oryginał
Bueno

Me gusto

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Pusta gwiazdka Wszechstronny olej
Inés D.  - opublikowano 26.10.2023
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. To olej, który wspaniale sprawdza się w moich kremach. Używam go też do olejku do ciała.
Zobacz oryginał
Un aceite todo terreno

Es un aceite que me va de maravilla para mis cremas. Lo utilizo también para aceite corporal.

Zalety (oryginał): Al ser un antioxidante es perfecto para las arrugas y la hidratación de todo el cuerpo.

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Pusta gwiazdka To olej do wszystkiego
Inés D.  - opublikowano 26.10.2023
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Olej z pestek winogron jest dla mnie wszechstronny, używam go do robienia kremów, serum, preparatów do demakijażu. Podobają mi się rezultaty.
Zobacz oryginał
Es un aceite toda batalla

El aceite de pepita de uva es un todo terreno para mí, lo utilizo para elaborar cremas, serums, desmaquillantes. Me gusta los resultados que da.

Zalety (oryginał): Es un buen antioxidante y antiarrugas. Es un buen aceite hidratante. Perfecto para el pelo y todo el cuerpo.

Wady (oryginał): No se me ocurre nada en contra

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Pusta gwiazdka Doskonały olej o delikatnej konsystencji
Inés D.  - opublikowano 26.10.2023
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Oleju jojoba używam głównie do robienia serum. Razem z olejem z dzikiej róży i arganowym daje wspaniałe serum. Skóra jest jedwabista i odżywiona, bez tłustego uczucia
Zobacz oryginał
Excelente aceite de textura delicada

El aceite de jojoba lo utilizo principalmente para elaborar serums. Este junto con el de rosa mosqueta y argán consiguen una maravilla de serum. La piel queda sedosa y nutrida., sin sensación grasa

Zalety (oryginał): Por su textura es un aceite muy versátil. Lo utilizo tanto en la piel como en el cabello.

Wady (oryginał): Por ponerle algo negativo diria que tuviese un precio más económicom

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Doskonały
Pbuendia  - opublikowano 30.05.2022
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Niezbędny w moim kosmetyku pod oczy
Zobacz oryginał
Excelente

Indispensable en mi contorno de ojos

  - opublikowano 31.03.2022
Potwierdzony zakup
Ocena Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka
Przetłumaczona opinia. Olej z pestek winogron plus olej jojoba i kilka kropelek geranium to moja idealna mieszanka do skóry twarzy
Zobacz oryginał

Aceite de pepita de uva más aceite de jojoba y unas gotitas de geranio mi mezcla perfecta para la piel de la cara

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka rewelacyjny
Nieves  - opublikowano 25.06.2021
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. bardzo zadowolona z produktu
Zobacz oryginał
fenomenal

muy contenta con el producto

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka W wielu moich preparatach
Susana C.  - opublikowano 18.06.2021
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. To bardzo wszechstronny olej, który uwielbiam
Zobacz oryginał
En muchas de mis preparaciones

Es un aceite muy versátil que me encanta

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka świetny olej
Chary .  - opublikowano 11.05.2021
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Nie jełczeje
Zobacz oryginał
aceite estupendo

No enrancia