Informacje o produkcie
- INCI: Silica
- Czystość: >= 99%
- Poziom pH: 4,1
- Kraj pochodzenia: Hiszpania
- AD5185
- Numer CAS: 112945-52-5
- Numer EINECS: 231-545-4
Ceny zawsze zawierają VAT.
Opis
Kwas krzemowy nadaje się do żelowania zarówno wody, jak i oleju oraz innych rodzajów cieczy. W kosmetyce często stosuje się go do produkcji past do zębów i sypkich kosmetyków do makijażu; jest szczególnie polecany do skóry tłustej, ponieważ zwiększa zdolność wchłaniania.
Sposób użycia:
Stosować od 5% do 10%. Aby uzyskać optymalny rezultat, stosować 6% (6 g na każde 100 g oleju).
Jeśli chcesz użyć go w makijażu, zalecamy nasze wspaniałe mikrosfery krzemionkowe, ponieważ dzięki znacznie mniejszemu rozmiarowi (5 mikronów) lepiej matują i mają dużo większą powierzchnię (300m2/g).
Więcej danych technicznych
Świadectwo analizy:
| Wynik | Norma |
Ilustracja cząsteczki
Powiązane produkty
Opinie
Opinie klientów 7 szt.
Zobacz oryginał
ME SIRVE PARA HACER GEL DE SILICIO ORGÁNICO??? PARA PIERNAS DOLORIDAS X PROBLEMAS DE CARTÍLAGO DE RODILLA??
Zobacz oryginał
Hace tiempo que lo utilizo para una de mis formulaciones de pasta de dientes. Se ha de usar mascarilla para trabajar con él, ya que es muy fino y ligero. Es de muy buena calidad y muy fácil de trabajar en frío.
Zobacz oryginał
Gelifica fácilmente y es una buen medio para espesar preparados sin calentar el producto.
Zalety (oryginał): No necesitas calentar los aceites lo que evita su degradación
Zobacz oryginał
Me encanta
Zobacz oryginał
Muy comodo de usar y muy buenos resultados
Zobacz oryginał
Me gusta el embalaje de papel
Zobacz oryginał
llego super rapido
Aby napisać opinię, zaloguj się na swoje konto.
Zaloguj się