679 094 530 · 924 254 639

Owies koloidalny USP - Ecocert

Owies koloidalny USP - Ecocert

Wydajniejsza niż tradycyjna.

  • Owies koloidalny najwyższej jakości, USP i Ecocert.
  • Łagodzi swędzenie i suchość skóry.
  • Cenny składnik szamponów w kostce łagodzących swędzenie skóry głowy.
  • Drobne uziarnienie, bez działania ścierającego.
  • Wysoka zawartość beta-glukanów i flawonoidów.
  • Aktualna partia: ADAVC0528
  • Najkrótszy termin ważności: maj / 2028

Wybierz opcję:

  • 50g 5,40 €
  • 100g 8,30 €
  • 250g 16,90 €
  • 1000g 56,35 €
  • 5Kg 186,30 €

Podaj ilość i dodaj do koszyka:

Informacje o produkcie

  • INCI: Avena sativa (Oat) Kernel Flour
  • Czystość: 100%
  • Poziom pH: 6,5
  • Kraj pochodzenia: Francja
  • Wrażliwy na ciepło: No
  • Higroskopijny: No
  • ADT-AVENCOLOIDAL
  • Numer CAS: 134134-86-4
  • Numer EINECS: 603-795-8
Zakres cen Owies koloidalny USP - Ecocert w Mi Cosmética Casera od 5,40 € do 186,30 € w 5 wariantach.
Ceny zawsze zawierają VAT.

Opis

Owies koloidalny jest naturalnym proszkiem organicznym o właściwościach oczyszczających, ochronnych, nawilżających i przeciwświądowych.
Zawiera różne składniki aktywne, w tym beta-glukany (odpowiedzialne za zatrzymywanie wody), fenole, skrobię, saponiny, flawonoidy i witaminę E.

Ma postać drobnego, lekko złocistego proszku, rozpuszczalnego w wodzie.
Nasz owies koloidalny USP jest bardzo drobny, nie jest szorstki ani ścierny, koi skórę zestresowaną, z niedoskonałościami i podrażnieniami.
Pomaga również łagodzić świąd suchej skóry.

Owies koloidalny można dodawać do kąpieli; nadaje się dla niemowląt i jest domowym sposobem na suchą lub swędzącą skórę.
Owies nie opada na dno dzięki koloidalnemu działaniu cząstek ziarna, które rozpraszają się w wodzie.

Do czego służy:

W balsamach tworzy naturalną barierę na skórze, chroniąc ją przed czynnikami zewnętrznymi, dlatego poleca się go do receptur kremów do bardzo suchej skóry. Można go także dodawać do szamponu w kostce, aby łagodzić świąd skóry głowy.
Może być również używany w maskach do twarzy.

Stężenie zależy od receptury; zalecane wartości wynoszą od 1% (kremy) do 50% (kąpiele lub maski).

Nasz owies koloidalny jest zatwierdzony przez Ecocert i ma jakość USP/ pHEur.

Cechy szczególne naszego owsa koloidalnego

Wchłanianie wody i oleju: dzięki opatentowanemu procesowi ekstruzji nasz owies koloidalny ma większą zdolność wchłaniania wody (co najmniej o 88%) niż standardowy owies koloidalny, co pomaga tworzyć stabilniejsze emulsje. Jest to możliwe dzięki zmianie struktury proporcji wolnej amylozy / amylopektyny i ogólnej wielkości cząstek, ułatwiającej wchłanianie oleju przez cząstki skrobi.
W podobny sposób wchłania również o 30% więcej oleju.

Potwierdzone badania dermatologiczne

Nasz owies koloidalny USP poddano badaniom „In-vivo” z udziałem ludzi, aby sprawdzić jego przydatność, uzyskując następujące wyniki:

  • Zmniejsza zaczerwienienie i podrażnienie, kojąc i łagodząc te problemy skórne.
  • Potwierdzone właściwości przeciwstarzeniowe i regenerujące we wszystkich typach skóry.
  • Ogranicza przeznaskórkową utratę wody i skutecznie tworzy fizyczną barierę na powierzchni skóry.

Opinie uczestników badania

  • 86% odczuło, że nasz owies koloidalny USP pozostawia skórę stale nawilżoną.
  • 80% odczuło efekt jedwabistej, bardzo miękkiej skóry.
  • 79% zgodziło się, że głęboko odżywia skórę

Więcej danych technicznych

Świadectwo analizy:

  • Wielkość cząstek: 75 µ
  • Zawartość białka: 14,4g / 100g
  • Zawartość β-glukanów: 5,8g / 100g
  • Popiół: 1,9g / 100g
  • Zawartość azotu: 2,3g / 100g
  • Zawartość tłuszczu: 6,8g / 100g
WynikNorma

Ilustracja cząsteczki

Gwarantowane parametry analizy

  • Przebadany i certyfikowany w Hiszpanii
  • Dostawca z akredytacją GMP
  • Najwyższa gwarancja jakości, czystości i autentyczności

Środki ostrożności

Przechowywać poza zasięgiem dzieci. Przechowywać w suchym, szczelnie zamkniętym opakowaniu i chronić przed bezpośrednim światłem oraz wilgocią, w temperaturze nieprzekraczającej 30ºC.

Powiązane produkty

Opinie

Opinie klientów 3 szt.

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Bardzo dobra
Maribel L.  - opublikowano 07.04.2022
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Do szamponów w kostce, bardzo odżywia i zmiękcza. Zawsze jej używam
Zobacz oryginał
Muy buena

Para champús sólidos, aporta mucha nutricion y suavidad. la uso siempre

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Doskonały
Rebeca .  - opublikowano 21.04.2021
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Konsystencja i funkcjonalność na 10
Zobacz oryginał
Perfecto

Textura y funcionalidad de 10

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Uwielbiam ją, idealna
Natalia R.  - opublikowano 16.02.2021
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Często używam jej jako dodatku do szamponów i mydeł. Jest bardzo drobna i bardzo mi się podoba
Zobacz oryginał
Me encanta, perfecta

La uso mucho como aditivo en champus y jabones. Es muy finita y me gusta mucho