679 094 530 · 924 254 639

Konserwant KEM BS

Konserwant Kem Nat β - zatwierdzony przez Ecocert

Konserwant zatwierdzony przez Ecocert

  • Konserwant o szerokim spektrum działania dopuszczony przez Ecocert.
  • Silne działanie konserwujące, zwłaszcza przeciw pleśniom i drożdżom.
  • Szeroki zakres pH, najlepiej od 4 do 6.
  • , przeciw bakteriom, a zwłaszcza grzybom i drożdżom.
  • Stosowany w kosmetykach naturalnych i organicznych zgodnie z certyfikatami COSMOS, Ecocert, Soil Association, BDIH, ICEA, NaTrue.

  • Aktualna partia: CNKNB1027
  • Najkrótszy termin ważności: październik / 2027

Wybierz opcję:

  • 10ml 2,20 €
  • 50ml 4,50 €
  • 100ml 7,25 €
  • 250ml 15,44 €
  • 1Kg 50,60 €

    Niedostępny

Podaj ilość i dodaj do koszyka:

Informacje o produkcie

  • INCI: Benzyl Alcohol, Glyceryl Caprylate, Benzoic Acid, Propanediol
  • Poziom pH: 3.0 - 5.0
  • Kraj pochodzenia: Włochy
  • CN-KEMNATBETA
  • Numer CAS: 100-51-6, 26402-26-6, 65-85-0, 504-63-2
Zakres cen Konserwant Kem Nat β - zatwierdzony przez Ecocert w Mi Cosmética Casera od 2,20 € do 50,60 € w 5 wariantach.
Ceny zawsze zawierają VAT.

Opis

INCI: Benzyl Alcohol, Glyceryl Caprylate, Benzoic Acid. Propanediol.

Konserwant Kem Nat Beta jest konserwantem o szerokim spektrum działania, zatwierdzonym przez COSMOS i opracowanym do ochrony naturalnych, łagodnych kosmetyków opartych na bezpiecznych i niekwestionowanych składnikach.
Jest synergicznym połączeniem sprawdzonych konserwantów ze wzmacniaczami konserwacji, które poprawiają działanie przeciwdrobnoustrojowe i nadają preparatom właściwości emoliencyjne.

Kem Nat ß jest łagodny dla skóry i skuteczny przeciw bakteriom, drożdżom i pleśniom.
Wykazuje wyższą skuteczność przeciw drożdżom i pleśniom, dzięki czemu stanowi doskonałą alternatywę do konserwowania nawilżanych chusteczek i receptur podatnych na zanieczyszczenie grzybami.

Jest bezbarwny i niemal bezwonny, skuteczny w zakresie pH 4-6 i zatwierdzony na całym świecie bez ograniczeń dla wszystkich rodzajów kosmetyków.


Dozowanie:

Kem Nat można stosować w stężeniach 1 - 2 %.

Więcej danych technicznych

Świadectwo analizy:

  • Benzyl alcohol: 43% - 47%
  • Glyceryl Caprylate: 28% - 32%.
  • Benzoic Acid: 14% - 16%
  • Gęstość (@20°C): 1.054 - 1.056 g/mL.
  • Współczynnik załamania światła (@20°C): 1.5020 - 1.5070
  • Metale ciężkie: maks. 10 ppm.
WynikNorma

Ilustracja cząsteczki

Opinie

Opinie klientów 4 szt.

  - opublikowano 18.07.2022
Potwierdzony zakup
Ocena Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka
Przetłumaczona opinia. Konserwant bardzo przydatny dla trwałości kosmetyków
Zobacz oryginał

Conservante utilissimo para las vida de los cosmético

Przetłumaczona opinia. Nie do końca podoba mi się bardzo gorzki zapach, jaki pozostawia w preparatach.
Zobacz oryginał
No puedo hablar todavía ya que solo he realizado una elaboración usando este conservante y hasta pasadas unas semanaa no podré saber qué tal funciona.Lo que no me acaba de convencer es el olor que deja en los productos,muy amargo.similar a xaromix

La fragancia tan amarga que deja en las elaboraciones no me acaba de gustar.

Zalety (oryginał): Solo la he usado en una elaboración,no puedo juzgar todavia

Wady (oryginał): El olor

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka W porządku
Daniel O.  - opublikowano 20.07.2021
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Sprawdza się
Zobacz oryginał
Correcto

Va bien

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Bardzo dobrze
Rebeca .  - opublikowano 21.04.2021
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Uwielbiam go, bo nie pachnie
Zobacz oryginał
Muy bien

Me encanta porque no huele