679 094 530 · 924 254 639

Konserwant Geogard 221 (Cosgard)

Konserwant Geogard 221 (Cosgard)

Konserwant zatwierdzony przez Ecocert (Cosmos)

  • Konserwant zatwierdzony do kosmetyków naturalnych
  • Certyfikowany przez Ecocert
  • Konserwant o szerokim spektrum działania.
  • Nie uczula i nie podrażnia skóry.
  • Aktualna partia: CN2210328
  • Najkrótszy termin ważności: marzec / 2028

Wybierz opcję:

  • 10ml 2,05 €
  • 30ml 3,30 €
  • 50ml 4,95 €
  • 100ml 8,35 €
  • 250ml 14,55 €
  • 500ml 26,85 €

Podaj ilość i dodaj do koszyka:

Informacje o produkcie

  • INCI: Benzyl Alcohol, Dehydroacetic Acid, water
  • Poziom pH: 2 - 7
  • Kraj pochodzenia: Włochy
  • Higroskopijny: No
  • CS4983
  • Numer CAS: 100-51-6, 520-45-6
Zakres cen Konserwant Geogard 221 (Cosgard) w Mi Cosmética Casera od 2,05 € do 26,85 € w 6 wariantach.
Ceny zawsze zawierają VAT.

Opis

Konserwant Geogard 221 jest skuteczny wobec szerokiej gamy drobnoustrojów (w tym pleśni, grzybów, drożdży i bakterii), umożliwiając pracę w szerokim zakresie pH.
Zapewnia stabilność podczas długiego przechowywania kosmetyków bez konieczności chłodzenia.

W niskich stężeniach jest skuteczny przy tworzeniu dowolnego kosmetyku

Skorzystaj z konserwantu o szerokim spektrum działania, zatwierdzonego przez Ecocert (Cosmos) do produkcji kosmetyków naturalnych.

  • Wygląd: przezroczysta, jasnożółta ciecz o łagodnym, charakterystycznym zapachu.
  • Skład:
    • Benzyl alcohol: 85.0 - 89.0%
    • Dehydroacetic acid: 7.7 - 8.3%
    • Water: 4.5 - 5.5%

Dozowanie: od 0,2 do 0,8%. pH: od 2 do 6,5. Rozpuszczalność: 1,060 g/ml

Wyprodukowano bez użycia surowców zwierzęcych i roślinnych (ani składników modyfikowanych genetycznie).
Dopuszczony przez ECOCERT w certyfikowanych kosmetykach ekologicznych i organicznych.
Akceptowany przez standardy Soil Association i Natrue.
Zatwierdzony na całym świecie (w tym w Japonii).
Nietestowany na zwierzętach.


INCI: Benzyl alcohol, Dehydroacetic acid, Water.
  • System konserwujący o szerokim spektrum działania, osiągający największą skuteczność przy kwaśnym pH do 6,5-7
  • Wygląd. Przezroczysta, bladożółta ciecz.
  • Szeroki zakres skuteczności wobec bakterii, a zwłaszcza grzybów i drożdży. pH od 3 do 6,5-7
  • Szczególnie polecany do konserwowania układów wodnych, surfaktantów, emulsji i olejów.
  • Stosowany w kosmetykach naturalnych i organicznych zgodnie z certyfikatami COSMOS, Ecocert, Soil Association, BDIH, ICEA, NaTrue
Zmiany kosztu surowca trend · bez wartości liczbowych
20182026
Pokazuje, jak zmieniał się koszt surowca w ostatnich latach.

Więcej danych technicznych

Świadectwo analizy:

  • Benzyl alcohol: 85.0-89.0%
  • Dehydroacetic acid: 7.7-8.3%
  • Water: 4.5-5.5%
  • Gęstość (@20°C): 1.060 g/mL.
WynikNorma

Ilustracja cząsteczki

Opinie

Opinie klientów 19 szt.

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Bardzo dobry konserwant
Buenísimo .  - opublikowano 20.03.2026
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Niezbędny do wszystkich moich produktów
Zobacz oryginał
Muy buen conservante

Un imprescindible para todos mis productos

Zalety (oryginał): Todas

Wady (oryginał): Ninguna

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Na 10
Me G.  - opublikowano 19.05.2025
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Podstawa do konserwowania produktów
Zobacz oryginał
Un 10

Un básico para conservar los productosv

Zalety (oryginał): Todas

Wady (oryginał): Ninguna

  - opublikowano 06.04.2025
Potwierdzony zakup
Ocena Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka
Przetłumaczona opinia. Wszystko OK
Zobacz oryginał

Todo ok

  - opublikowano 27.07.2023
Potwierdzony zakup
Ocena Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka
Przetłumaczona opinia. Używam go do żeli i szamponów.
Zobacz oryginał

Lo uso para geles y champús.

  - opublikowano 11.12.2022
Potwierdzony zakup
Ocena Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka
Przetłumaczona opinia. Niezbędny do robienia własnych kosmetyków. Bardzo dobry stosunek jakości do ceny.
Zobacz oryginał

Imprescindible para hacer tu propia cosmética. Muy buena relación calidad-precio.

  - opublikowano 09.09.2022
Potwierdzony zakup
Ocena Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka
Przetłumaczona opinia. Podoba mi się ten produkt
Zobacz oryginał

Me gusta este producto

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka bardzo dobrze
Ines O.  - opublikowano 22.12.2021
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. używam go do konserwowania moich mieszanek
Zobacz oryginał
muy bien

lo utilizo para conservar mis mezclas

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Pusta gwiazdka To dobry konserwant
Lydia L.  - opublikowano 05.04.2021
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Dobrze konserwuje produkty, ale nie polecam do preparatów do twarzy ze względu na zapach
Zobacz oryginał
Es buen conservante

Conserva bien los productos, pero no aconsejo para productos faciales por su olor

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Pusta gwiazdka Spełnia swoją funkcję
Vivi S.  - opublikowano 21.03.2021
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Nie podoba mi się zapach, który pozostawia w kremach, ale wiem, że taki jest
Zobacz oryginał
Cumple su función

No me gusta el olor que deja en las cremas pero se que es así

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Bardzo mi się podoba
Vivi S.  - opublikowano 24.02.2021
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Idealny do konserwowania
Zobacz oryginał
Me gusta mucho

Ideal para conservar