679 094 530 · 924 254 639

Mirystynian mirystylu, koemulgator

Isopropyl Myristate z certyfikatem Cosmos / Ecocert

Bez oleju palmowego. Z kokosa ze zrównoważonej uprawy.

  • Ester w 100% naturalny, pochodzący z oleju kokosowego z upraw zrównoważonych.
  • Bez oleju palmowego i jego pochodnych.
  • Środek emoliencyjny, zagęszczający, poślizgowy lub nawilżający.
  • Nadaje kremom działanie nawilżające bez tłustego odczucia.
  • Może być również stosowany jako solubilizator innych substancji aktywnych (witamin lub kompozycji zapachowych).
  • Często wykorzystywany w płynach po goleniu.
  • Certyfikaty COSMOS / Ecocert i RSPO / MB
  • Aktualna partia: EMIMY0428
  • Najkrótszy termin ważności: kwiecień / 2028

Wybierz opcję:

  • 125ml 5,35 €
  • 250ml 9,85 €
  • 1l 29,50 €

Podaj ilość i dodaj do koszyka:

Informacje o produkcie

  • INCI: Isopropyl Myristate
  • Kraj pochodzenia: Stany Zjednoczone
  • Wzór chemiczny: C17H34O2
  • EMU-ISOMYRMB
  • Numer CAS: 110-27-0
  • Numer EINECS: 203-751-4
Zakres cen Isopropyl Myristate z certyfikatem Cosmos / Ecocert w Mi Cosmética Casera od 5,35 € do 29,50 € w 3 wariantach.
Ceny zawsze zawierają VAT.

Opis

Isopropyl Myristate z certyfikatem MB/RSPO (jego skład pochodzi z kwasów tłuszczowych kokosa z upraw zrównoważonych) jest całkowicie naturalnym estrem, zawierającym ponad 98% estru kwasu mirystynowego (C14)


  • Ester w 100% naturalny, pochodzący z oleju kokosowego z upraw zrównoważonych.
  • Bez oleju palmowego i jego pochodnych.
  • Środek emoliencyjny, zagęszczający, poślizgowy lub nawilżający.
  • Nadaje kremom działanie nawilżające bez tłustego odczucia.
  • Może być również stosowany jako solubilizator innych substancji aktywnych (witamin lub kompozycji zapachowych).
  • Często wykorzystywany w płynach po goleniu.

Stosowanie:

Zwykle stosuje się od 1% do 10%, zależnie od rodzaju przygotowywanego kosmetyku.

Nierozpuszczalny w wodzie i glicerynie, ale rozpuszczalny w alkoholu i oleju roślinnym.

Powiązane produkty

Opinie

Opinie klientów 2 szt.

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Idealny do produktów do włosów i balsamów
Roser M.  - opublikowano 24.08.2025
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Używam go w odżywkach, szamponach i balsamach w kostce
Zobacz oryginał
Perfecto para capilares y balsamos

Lo utilizo en acondicionadores , champús y balsamos sólidos

Zalety (oryginał): Es un emoliente de fácil absorción sin sensación grasa

Wady (oryginał): Ninguna

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Odkrycie
Marta A.  - opublikowano 23.05.2025
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Użyty w odżywce do włosów dał rezultat, który bardzo mi się podoba. Szklana butelka, konsystencja jak frakcjonowany olej kokosowy i dobra alternatywa.
Zobacz oryginał
Un descumbrimiento

Lo he usado en acondicionador capilar y me gusta mucho el resultado. Envase en botella de vidrio, una textura tipo coco fraccionado, y una buena alternativa.

Zalety (oryginał): Fácil de usar e integrar.

Wady (oryginał): Ninguno