679 094 530 · 924 254 639

Ester kwasu cytrynowego

Ester kwasu cytrynowego - jakość kosmetyczna - Ecocert

Jakość extra, oczyszczony specjalnie do kosmetyków.

  • W 100% naturalny, z certyfikatem Ecocert.
  • Naturalny inhibitor enzymatycznego rozkładu potu​
  • Stosowany w kosmetyce do opracowywania dezodorantów.
  • Łatwo biodegradowalny.
  • Utrwalacz aromatów i perfum.
  • Aktualna partia: ADEAC0528
  • Najkrótszy termin ważności: maj / 2028

Wybierz opcję:

  • 50ml 4,15 €
  • 100ml 7,10 €
  • 250ml 14,30 €
  • 500ml 25,50 €
  • 1l 41,80 €
  • 5Kg 167,85 €

Podaj ilość i dodaj do koszyka:

Informacje o produkcie

  • INCI: Triethyl citrate
  • Czystość: > 99%
  • Temperatura topnienia: 100ºC
  • Wzór chemiczny: C12 H20 O7
  • AD5554
  • Numer CAS: 77-93-0
  • Numer EINECS: 201-070-7
Zakres cen Ester kwasu cytrynowego - jakość kosmetyczna - Ecocert w Mi Cosmética Casera od 4,15 € do 167,85 € w 6 wariantach.
Ceny zawsze zawierają VAT.

Opis

Cytrynian trietylu jest estrem kwasu cytrynowego, wytwarzanym przez fermentację etanolu i naturalnego kwasu cytrynowego.

Ta bezbarwna i bezwonna ciecz jest szeroko stosowana jako składnik aktywny wielu dezodorantów, ponieważ ogranicza enzymatyczny rozkład potu, zapobiegając nieprzyjemnemu zapachowi.
Często wykorzystuje się ją również jako utrwalacz perfum lub substancję błonotwórczą w lakierach do włosów i paznokci. Łatwo ulega biodegradacji i ma niską toksyczność przed rozkładem.

Cytrynian trietylu stosowano jako pseudoemulgator w aromatach do papierosów elektronicznych. Działa jako stabilizator podobnie do lecytyny sojowej w wielu produktach spożywczych, a możliwość odparowywania pozwala na to szczególne zastosowanie.

Cytrynian trietylu w postaci, w jakiej jest produkowany, pozostaje stabilny w normalnych warunkach użytkowania. Należy unikać kontaktu z silnymi utleniaczami, a także narażenia na skrajnie wysoką temperaturę, otwarty ogień i inne potencjalne źródła zapłonu.


Dawkowanie: od 1 do 5%

Więcej danych technicznych

Świadectwo analizy:

Rozpuszczalność w wodzie w 25ºC: 6,8g / litr
WynikNorma

Ilustracja cząsteczki

Środki ostrożności

  • Przechowywać w miejscu chronionym przed światłem.
  • Niezgodny z wodorowęglanami metali alkalicznych, benzoesanami, salicylanami i węglanami.

Powiązane produkty

Opinie

Opinie klientów 3 szt.

  - opublikowano 08.02.2024
Potwierdzony zakup
Ocena Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka
Przetłumaczona opinia. Wszystko w porządku. Świeży produkt, jest data ważności.
Zobacz oryginał

Todo correcto. Producto fresco, hay data de caducidad.

Zalety (oryginał): Envio super ràpido, a todos lados veo la data de caducitat.

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Dobry produkt, odkryłam go do robienia dezodorantu w płynie i jestem zachwycona
Carmen .  - opublikowano 29.04.2023
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Dobry produkt, odkryłam go do robienia dezodorantu w płynie i jestem zachwycona
Zobacz oryginał
Buen producto, lo descubrí para hacer desodorante líquido y estoy encantada

Buen producto, lo descubrí para hacer desodorante líquido y estoy encantada

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Bardzo dobry produkt
Patricia .  - opublikowano 03.02.2022
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Produkt wysokiej jakości, bardzo wygodny w użyciu.
Zobacz oryginał
Muy buen producto

Producto de alta calidad y muy cómodo al uso.