Informacje o produkcie
- INCI: Vitellaria paradoxa
- Ekstrakcja: 1. tłoczenie na zimno
- Rodzaj oleju: Dezodoryzowany
- Wykorzystana część rośliny: owoc
- Wrażliwy na światło: Nie
- MC001DB
- Nr CAS: 91080-23-8
- Nr EINECS: 293-515-7
- Jakość oleju:
- Współczynnik załamania światła (40ºC): 1,4646
- Gęstość (25ºC): 0,909
- Maksymalna kwasowość: 0,1º
- Informacje do produkcji mydła:
- Liczba zmydlania SAP: 129 NaOH / 184 KOH
- Liczba jodowa: 64,4
Ceny zawsze zawierają VAT.
Opis
Drzewo shea pochodzi z Afryki i występuje w takich krajach jak Senegal, Mali, Burkina Faso, Ghana, Wybrzeże Kości Słoniowej i Nigeria.Masło shea pozyskiwane z orzechów jest bogate w kwasy tłuszczowe, takie jak oleinowy, stearynowy, palmitynowy i linolowy.
Jest znane z silnych właściwości nawilżających, dzięki którym skutecznie zmiękcza i odżywia skórę oraz włosy.
Działa jak emolient, pomagając zachować elastyczność i zdrowy wygląd skóry.
Zawiera witaminy A i E oraz przeciwutleniacze, które mogą wspierać zdrowie skóry i chronić ją przed szkodliwymi czynnikami środowiskowymi.
Masło shea jest szeroko stosowane w produktach do pielęgnacji skóry, takich jak kremy nawilżające, balsamy, mydła...
Ceni się je również przy tworzeniu preparatów do nawilżania i zmiękczania włosów oraz pielęgnacji skóry głowy.
Profil kwasów tłuszczowych
Poniższe informacje są generowane automatycznie na podstawie analizy aktualnej partii. Dotyczą więc olejów kupowanych w naszym sklepie i są udostępniane przez nasz autorski system.
Właściwości, które nadaje Ekologiczne dezodoryzowane masło shea mydłu: kondycjonowanie, twardość, trwałość piany.
Kwasy tłuszczowe
- Palmítico: 4,3%
- Esteárico: 41,1%
- Oleinowy: 44,1%
- Linoleico:7,8%
- Linolénico: 0,1%
- Araquídico: 1,8%
- Eicosenoico: 0,3%
- Behénico: 0,1%
- Lignocérico: 0,2%
- Temperatura topnienia: 35
Środki ostrożności
Nie stosować w przypadku uczulenia na owoc, z którego pozyskuje się ten olej roślinny. Jest to produkt naturalny.
Postać produktu
Opakowanie tego oleju: Słoik z szerokim otworem
Taksonomia
Nazwa botaniczna: Vitellaria paradoxa - Rodzina: Sapotaceae - Rodzaj: Vitellaria
Powiązane produkty
Opinie
Opinie klientów 70 szt.
Zobacz oryginał
Ya voy por el segundo bote, va muy bien con mi problema de piel, la psoriasis, y es que desde que la utilizo no me pica la piel y se mantiene bien hidratada.Es de fácil aplicación y sin olor, y encima natural y bio. Un producto excelente para la piel
Zobacz oryginał
Buena
Zalety (oryginał): No huele, que a muchos les desagrada
Wady (oryginał): Ninguno
Zobacz oryginał
Maravilloso producto
Zalety (oryginał): Personal muy amable,productos excelentes
Zobacz oryginał
Excelentes productos
Zalety (oryginał): Rapidez en la entrega,personas muy atentas
Zobacz oryginał
Nunca me puede faltar manteca de karite
Zalety (oryginał): Para todo tipo de piel
Wady (oryginał): Podía ser más barata
| Ocena |
|
|---|
Zobacz oryginał
Me gusta su textura, envase de cristal, buen precio y buena calidad. La piel la obsorbe bien. Ideal para zonas resecas
Zobacz oryginał
Chicos, tenéis muy buenos productos
Zalety (oryginał): Todas
Wady (oryginał): Ninguna
Zobacz oryginał
Lo utilizo en mis jabones y cremas
Zalety (oryginał): Calidad, empaque
Wady (oryginał): Ninguna
Zobacz oryginał
perfecta!
Zalety (oryginał): El olor. Aunque el olor de la manteca de karité no es para nada desagradable, es cierto que para ciertas elaboraciones no viene bien que se distinga su olor.
Wady (oryginał): ninguno
Zobacz oryginał
Muy hidratante, excelente para tratar la sequedad de la piel. Basta una pequeña porción a la que se puede añadir una gota de algún aceite esencial o aroma.
Zalety (oryginał): No es tan compacta como otras mantecas, por eso es fácil de aplicar.
Aby napisać opinię, zaloguj się na swoje konto.
Zaloguj się