679 094 530 · 924 254 639

Sodium Cocoyl glutamate - proszek - RSPO/MB

Sodium Cocoyl glutamate - proszek - RSPO/MB

Środek powierzchniowo czynny w proszku zatwierdzony przez Ecocert.

  • Bardzo łagodny surfaktant anionowy do włosów i skóry.
  • Może być stosowany jako surfaktant główny i pomocniczy.
  • Odpowiedni do produkcji szamponów w kostce.
  • Zmieszany z innymi surfaktantami pomaga zmniejszyć ich potencjał drażniący.
  • Odpowiedni do produktów do jamy ustnej.
  • Przyjazny dla środowiska.
  • Pochodna oleju kokosowego i fermentowanego cukru.
  • Aktualna partia: TNCGP0728
  • Najkrótszy termin ważności: lipiec / 2028

Wybierz opcję:

  • 50g 5,65 €
  • 100g 9,55 €
  • 250g 20,70 €
  • 500g 38,90 €
  • 1Kg 74,95 €
  • 5Kg 377,25 €
  • 10Kg 627,60 €

Podaj ilość i dodaj do koszyka:

Informacje o produkcie

  • INCI: Disodium Cocoyl Glutamate
  • Poziom pH: pH 11 w roztworze wodnym 2%
  • Kraj pochodzenia: Hiszpania
  • TS4670
  • Numer CAS: 68187-30-4
Zakres cen Sodium Cocoyl glutamate - proszek - RSPO/MB w Mi Cosmética Casera od 5,65 € do 627,60 € w 7 wariantach.
Ceny zawsze zawierają VAT.

Opis

Disodium Cocoyl Glutamate w proszku

Łagodna anionowa substancja powierzchniowo czynna w proszku, pochodząca z surowców roślinnych. Otrzymuje się ją z kwasu L-glutaminowego, aminokwasu naturalnie obecnego w skórze i włosach, oraz kwasów tłuszczowych naturalnego pochodzenia.

To szczególnie interesujący składnik receptur myjących, w których pożądana jest piana, łagodność i dobra tolerancja skórna. Można stosować go w preparatach do mycia twarzy, żelach do kąpieli, szamponach, preparatach do golenia, spłukiwanych preparatach do demakijażu oraz w produktach stałych lub w proszku, które uwadnia się bezpośrednio przed użyciem.

Zachowanie w zależności od pH

Zgodnie ze sprawdzoną kartą techniczną INCI składnika to Disodium Cocoyl Glutamate. Przy sporządzaniu receptury o pH poniżej 7,5 INCI podane w karcie technicznej zmienia się na Sodium Cocoyl Glutamate. Dlatego w recepturach o kwaśnym lub lekko kwaśnym pH należy zmierzyć, zapisać i zweryfikować końcowe pH przed zamknięciem dokumentacji receptury.

Postać proszku pozwala przygotowywać zarówno suche receptury aktywowane wodą, jak i szampony w kostce lub płynne żele przez uprzednie rozpuszczenie. W każdym przypadku należy unikać wdychania pyłu podczas ważenia i mieszania.

  • Łagodna anionowa substancja powierzchniowo czynna pochodzenia roślinnego.
  • Minimalna zawartość substancji stałych: 95% zgodnie z kartą techniczną.
  • Łatwo rozpuszczalny w wodzie.
  • Zgodny z anionowymi, niejonowymi i amfoterycznymi substancjami powierzchniowo czynnymi.
  • Orientacyjne pH: 11 w roztworze wodnym 2%.
  • Zapewnia obfitą pianę i właściwości kondycjonujące.
  • Bez dodatku konserwantu zgodnie z kartą techniczną.
  • Przechowywać w temperaturze pokojowej, chroniąc przed mrozem, bezpośrednim słońcem i długotrwałym przegrzewaniem powyżej 40 ºC.

Zalecenia dotyczące receptur

Sprawdzona karta techniczna nie podaje jednoznacznej maksymalnej dawki. Dostosować dozowanie do rodzaju receptury i zawsze zweryfikować pH, pianę, lepkość, stabilność, skuteczność konserwacji i tolerancję. W recepturach suchych uwadniać tylko porcję przeznaczoną do użycia; w gotowych recepturach wodnych stosować odpowiedni system konserwujący i przeprowadzić weryfikację mikrobiologiczną.

INCI

Disodium Cocoyl Glutamate. Jeśli końcowa receptura jest dostosowana do pH poniżej 7,5: Sodium Cocoyl Glutamate.

Rozpuszczalność: Łatwo rozpuszczalny w wodzie

Środki ostrożności

Przechowywać poza zasięgiem dzieci. Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.

Opinie

Opinie klientów 7 szt.

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Używam go do wyjątkowych szamponów
Maria I.  - opublikowano 27.07.2021
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Mam bardzo cienkie i mocno puszące się włosy. Robienie szamponów z tym środkiem powierzchniowo czynnym bardzo mi służy, jest bardzo łagodny.
Zobacz oryginał
Lo utilizó para champús muy especiales

Tengo un pelo muy fino y con muy crespado y me va muy bien elaborar mis champús con este tensioactivo, es muy suave.

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Dobry
MARIA .  - opublikowano 27.06.2021
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Dodaję go do żeli i szamponów wraz z innymi płynami i działa bardzo dobrze
Zobacz oryginał
Bueno

Lo añado a mis geles y champús junto con otros líquidos y funciona muy bien

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Dobry
MARIA .  - opublikowano 27.06.2021
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. dodaję go do moich żeli i szamponu, działa
Zobacz oryginał
Bueno

lo añado a mis geles y champú y funciona

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Jest idealny do skóry wrażliwej i na zapalenie mieszków włosowych.
Mayormaribel  - opublikowano 07.02.2021
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Razem z S.C.I. bardzo polecam go do skóry wrażliwej i skóry głowy z konkretnymi problemami podrażnień, sprawdza się świetnie.
Zobacz oryginał
Es perfecto para piel sensible y foliculitis.

Junto con S.C.I. es súper recomendable su uso en pieles sensibles y cuero cabelludo con problemas específicos de irritación, va genial.

  - opublikowano 15.01.2021
Potwierdzony zakup
Ocena Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka
Przetłumaczona opinia. Podoba mi się do szamponu
Zobacz oryginał

Me gusta para champu

  - opublikowano 14.11.2020
Potwierdzony zakup
Ocena Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka
Przetłumaczona opinia. Zadowolona z produktu
Zobacz oryginał

Contenta con el producto

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Doskonały
Janaina G.  - opublikowano 22.09.2020
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Jeśli chcesz opracować szampon do kręconych włosów, zdecydowanie musisz wypróbować tę substancję powierzchniowo czynną, a najlepiej całą rodzinę aminokwasowych substancji powierzchniowo czynnych. Są bardzo delikatne i nawilżające, idealne do wszelkich produktów, a jeszcze lepsze do suchych włosów, wskazane także dla osób stosujących Low Poo.
Zobacz oryginał
Perfecto

Si lo que buscas es formular un champú para cabello rizado, sin duda tienes que probar con este tensioactivo o mejor con toda la familia de tensioactivos aminoácidos. Son muy suaves e hidratantes, perfectos para todo tipo de productos, pero mucho más que perfectos para cabellos secos, indicados también para quién hace Low Poo.