679 094 530 · 924 254 639

Olejek eteryczny ze świerku czarnego z dzikich zbiorów i BIO

Olejek eteryczny ze świerku czarnego z dzikich zbiorów i BIO

Picea mariana

  • Nuta zapachowa: ziołowa, świeża i drzewna.
  • Pozyskiwany z dziko rosnącej rośliny.
  • Aktualna partia: OAEAA
  • Najkrótszy termin ważności:

Wybierz opcję:

  • 5ml 7,65 €
  • 10ml 12,85 €
  • 30ml 29,33 €

Podaj ilość i dodaj do koszyka:

Informacje o produkcie

  • INCI: Picea mariana
  • Inne nazwy: Świerk czarny
  • Rodzaj olejku eterycznego: 100% czysty, pełny
  • Gęstość względna: 0,900
  • Skręcalność optyczna: 22,30º
  • Współczynnik załamania światła: 1.4715
  • Ekstrakcja: Destylacja z parą wodną
  • Wykorzystana część rośliny: Igły
  • Nuta zapachowa: Drzewna, ziołowa
  • Intensywność zapachu: Średnia
  • Kraj pochodzenia: Kanada
  • OE-ABETONEGROBIO
  • Numer CAS: 8008-80-8
  • Numer EINECS: 294-420-3
  • Główne składniki:
    • α Pineno: 20,23%
    • Acetato de Bornilo: 19,02%
    • Canfeno: 15,16%
    • δ 3 Careno: 9,41%
    • β Pineno: 7,47%
    • Limoneno: 3,58%
    • Mirceno: 3,31%
    • Santaleno: 2,87%
    • Tricicleno: 1,70%
    • δ Cadineno: 1,66%
    • β Felandreno: 1,34%
    • α Terpineol: 1,31%

    Te składniki są specyficzne dla tej partii. Chemotyp określa się za pomocą analizy GC-MS.

  • Dodatki: Brak
Zakres cen Olejek eteryczny ze świerku czarnego z dzikich zbiorów i BIO w Mi Cosmética Casera od 7,65 € do 29,33 € w 3 wariantach.
Ceny zawsze zawierają VAT.

Opis

Świerk czarny pochodzi z Ameryki Północnej. Zwykle rośnie w bardzo surowych regionach o ekstremalnym klimacie. Znajdziemy go na Alasce, w Kanadzie, w północno-zachodnich Stanach Zjednoczonych i w rosyjskim lesie borealnym (tajdze). Okazy można spotkać również w Alpach. Jest to drzewo wysokogórskie, bardzo odporne na zimno i wykazujące dużą zdolność przystosowania do środowiska, w którym rośnie.

Drzewo to było czczone przez Indian, którzy używali go w rytuałach szamańskich i do rewitalizacji.

Drewno świerka czarnego wykorzystywano w budownictwie, a obecnie służy głównie do produkcji papieru. W Kanadzie z gumy tego drzewa przygotowuje się fermentowany napój zwany „piwem świerkowym”.
Zmiany kosztu surowca trend · bez wartości liczbowych
20182026
Pokazuje, jak zmieniał się koszt surowca w ostatnich latach.

Wygląd: Klarowna ciecz, od jasnożółtej do zielonkawożółtej

Rozpuszczalność: Nierozpuszczalny w wodzie

Środki ostrożności

Unikać stosowania w pierwszych 3 miesiącach ciąży, z wyjątkiem wdychania zapachu.

Nie stosować tego olejku eterycznego u dzieci poniżej 6 lat, chyba że zaleci to pracownik ochrony zdrowia lub specjalista aromaterapii.

Taksonomia

Nazwa botaniczna: Picea mariana - Rodzina: Pinaceae - Rodzaj: Picea

Drzewo pochodzące z Kanady, z rodziny sosnowatych.

Fragment informacji z https://es.wikipedia.org/wiki/Picea_mariana

Opinie

Opinie klientów 2 szt.

  - opublikowano 21.11.2022
Potwierdzony zakup
Ocena Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka
Przetłumaczona opinia. Wspaniały zapach, który przenosi do lasu
Zobacz oryginał

Olor maravilloso que te transporta al bosque

Przetłumaczona opinia. Nic do poprawy
Zobacz oryginał
Tiene un olor suave por lo que pongo más gotas en el difusor q de otros aceites, normalmente mezclado con cedro o pino

Nada q revisar