Informacje o produkcie
- INCI: Oryza sativa
- Rodzaj oleju: Rafinowany
- Wykorzystana część rośliny: otręby
- Wrażliwy na światło: Nie
- AN034
- Nr CAS: 68553-81-1
- Nr EINECS: 271-397-8
- Kraj pochodzenia: Hiszpania
- Jakość oleju:
- Współczynnik załamania światła (40ºC): 1,470 - 1,474
- Gęstość (25ºC): 0,916 - 0,922
- Maksymalna kwasowość: 0,08º
- Informacje do produkcji mydła:
- Liczba zmydlania SAP: 136 NaOH / 192 KOH
- Liczba jodowa: 103,4
Ilustracja
By Franz Eugen Köhler, Köhler's Medizinal-Pflanzen, via Wikimedia Commons
Ceny zawsze zawierają VAT.
Opis
Olej z otrębów ryżowych to wyjątkowy składnik aktywny o działaniu przeciwstarzeniowym. Zapewnia odżywienie i ochronę przed szkodliwymi czynnikami zewnętrznymi. Jest wspaniałym olejem do zapobiegania przedwczesnemu starzeniu się skóry.Koi skórę podrażnioną i objętą stanem zapalnym. Polecany do zmniejszania cieni pod oczami.
To raczej suchy olej, który pozostawia skórę bardzo miękką i nawilżoną.
Olej z otrębów ryżowych jest stosunkowo stabilny; przechowuj go w chłodnym i ciemnym miejscu.
Aby uzyskać najlepsze oczekiwane rezultaty, połącz go z wybranymi spośród tych olejków eterycznych:
Działanie przeciwstarzeniowe: czystek, lawenda sewilska, paczula, kadzidłowiec, mirra, kocanka, rozmaryn o chemotypie werbenonowym, marchew (łącznie 1 do 3%).
Cienie pod oczami: kocanka (0.5%)
Nawilżenie: petit grain z gorzkiej pomarańczy, palmarosa, drzewo różane, lawenda, petit grain z klementynki
Profil kwasów tłuszczowych
Poniższe informacje są generowane automatycznie na podstawie analizy aktualnej partii. Dotyczą więc olejów kupowanych w naszym sklepie i są udostępniane przez nasz autorski system.
Właściwości, które nadaje Olej ryżowy mydłu: kondycjonowanie, trwałość piany.
Kwasy tłuszczowe
- Esteárico: 3,22%
- Linoleico: 35,09%
- Oleinowy: 43,33%
- Palmítico: 16,54%
- Linolénico: 0,56%
- Mirístico: 0,07%
- Temperatura topnienia: Nie określono
Środki ostrożności
Nie stosować w przypadku uczulenia na owoc, z którego pozyskuje się ten olej roślinny. Jest to produkt naturalny.
Postać produktu
Opakowanie tego oleju: Tworzywo sztuczne
Taksonomia
Nazwa botaniczna: Oryza sativa - Rodzina: Poaceae - Rodzaj: Oryza
Powszechnie nazywany ryżem, jest rośliną jednoroczną należącą do rodziny traw (Poaceae), której jadalne nasiona stanowią podstawę diety niemal połowy ludności świata.
Głównym składnikiem odżywczym są węglowodany, choć dostarcza również białka (7 %), składników mineralnych, a w naturalnej postaci także sporo witamin.
Powiązane produkty
Opinie
Opinie klientów 15 szt.
Zobacz oryginał
Lo uso para varias cosas y me encanta
Zobacz oryginał
Ideal para cremas
| Ocena |
|
|---|
Zobacz oryginał
MUY BUENO
Zobacz oryginał
Todo bien
Zalety (oryginał): Es muy buen aceite para pelo y otros usos
Wady (oryginał): Ninguna
Zobacz oryginał
GENIAL PARA EL CABELLO , CHAMPÚS Y ACONDICIONADORES.
Zobacz oryginał
Ningun problema
Zobacz oryginał
Me encanta, es una pasada
Zobacz oryginał
Olor super conseguido a chupachups de cereza
Zobacz oryginał
Super hidratante, de.muy buena calidad
Zobacz oryginał
Me encanta
Aby napisać opinię, zaloguj się na swoje konto.
Zaloguj się