679 094 530 · 924 254 639

Czysta i naturalna astaksantyna - jakość kosmetyczna

Astaksantyna - jakość kosmetyczna

Silny naturalny przeciwutleniacz. USP / PhEUR

  • Całkowicie naturalna astaksantyna.
  • Gwarantowana minimalna czystość 2,5%
  • Pozyskiwana za pomocą CO2 z algi Haematococcus pluvialis.
  • Nietestowana na zwierzętach, niesyntetyczna.
  • Aktualna partia: ADATX0628
  • Najkrótszy termin ważności: czerwiec / 2028

Wybierz opcję:

  • 1g 7,35 €
  • 2g 12,05 €
  • 5g 25,90 €
  • 10g 44,50 €

Podaj ilość i dodaj do koszyka:

Informacje o produkcie

  • INCI: Astaxanthin
  • Czystość: > 2,5% (Maks.)
  • Wzór chemiczny: C40H52O4
  • Wrażliwy na ciepło: Si
  • Higroskopijny: Levemente
  • AD6456
  • Numer CAS: 472-61-7
  • Numer EINECS: 207-451-4
  • Nazwa IUPAC: (3S,3′S)-3,3′-Dihydroxy-β,β-carotene-4,4′-dione
Zakres cen Astaksantyna - jakość kosmetyczna w Mi Cosmética Casera od 7,35 € do 44,50 € w 4 wariantach.
Ceny zawsze zawierają VAT.

Opis

Ten drobny proszek o intensywnie czerwonej barwie to znacznie więcej niż zwykły składnik: to skarb natury zawierający co najmniej 2.5% naturalnej astaksantyny.

Naszą astaksantynę pozyskuje się przez ekstrakcję nadkrytycznym dwutlenkiem węgla, zaawansowaną i przyjazną środowisku metodą całkowicie eliminującą użycie rozpuszczalników chemicznych. Metoda ta gwarantuje czystość i siłę ekstraktu, zapewniając zachowanie wszystkich korzystnych właściwości w każdej cząstce proszku.

Źródłem tego naturalnego cudu jest mikroalga Haematococcus pluvialis, znana ze zdolności wytwarzania astaksantyny w optymalnych warunkach. Starannie wyselekcjonowane aplanospory tej algi są rozdrabniane, a następnie poddawane suszeniu rozpyłowemu, co daje drobny i jednorodny proszek, łatwy do dodania do różnych receptur kosmetycznych.

Proszek ten nie tylko nadaje charakterystyczny kolor, lecz także wzbogaca kosmetyki o antyoksydacyjne i odmładzające właściwości astaksantyny. Idealna dla osób poszukujących czystych i skutecznych składników, nasza astaksantyna stanowi krok naprzód w świecie kosmetyków naturalnych.

Dodaje się ją do fazy wodnej, a zakres stosowania wynosi od 0,1 do 0,5%.

Ważne

Aby długo zachowała nienaruszone właściwości antyoksydacyjne, należy przechowywać ją w temperaturze poniżej 8ºC, w nieprzezroczystej butelce.
Zawsze przechowywać w lodówce, szczelnie zamkniętą, aby uniknąć wilgoci.

Środki ostrożności

  • Podczas przechowywania unikać źródeł ciepła, promieniowania, elektryczności i kontaktu z żywnością.
  • Przechowywać z dala od utleniaczy oraz materiałów o silnym odczynie kwaśnym lub zasadowym.
  • Przechowywać opakowania w temperaturze od 5 do 35 °C, w suchym, dobrze wentylowanym miejscu.

Powiązane produkty

Opinie

Opinie klientów 5 szt.

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Bardzo dobry
Beatriz P.  - opublikowano 27.12.2025
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. To dobry przeciwutleniacz, już dodatek 0,1 procenta nadaje twarzy bardzo dobry wygląd
Zobacz oryginał
Muy bueno

Es un buen antioxidante y te deja la cara con muy buen aspecto con solo poner un 0,1 por ciento

  - opublikowano 30.11.2025
Potwierdzony zakup
Ocena Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka
Przetłumaczona opinia. Podarowany krem bardzo spodobał się obdarowanej. Do tego mała ilość nadaje kosmetykowi bardzo ładny kolor.
Zobacz oryginał

Regalé una crema y ha quedado encantada. Además deja un color muy bonito al cosmético con poquita cantidad.

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Rewelacja!!
Ana F.  - opublikowano 18.06.2025
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Cudo! Bardzo mała ilość w zupełności wystarcza, więc jest niezwykle wydajny. Stał się dla mnie niezbędny
Zobacz oryginał
Una pasada!!

Es una maravilla! Con muy poquito es más que suficiente y al final cunde muchísimo. Se ha convertido en un imprescindible para mi

Zalety (oryginał): Todas

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka W serum i kremie do skóry dojrzałej i suchej
Mayormaribel  - opublikowano 12.05.2024
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Świetnie sprawdził się na skórze, jako składnik aktywny jest rewelacyjny. Teraz będę go przyjmować wewnętrznie, aby wzmocnić działanie. Czuć czystość i jakość tego produktu.
Zobacz oryginał
En serum y en Crema para piel madura y seca

Me ha funcionado genial en piel, como activo es una pasada, ahora voy a tomarlo de manera interna para potenciar su efecto. La pureza de este producto y la calidad se nota.

Zalety (oryginał): Todas

Wady (oryginał): Que hay qué llevar cuidado si lo utilizamos al máximo 0,5 por cien porqué nos puede manchar la ropa al contacto con la crema accidentalmente, sobre todo en verano al dudar.

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Bardzo skuteczny
Beatriz P.  - opublikowano 11.04.2024
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Od razu czuć efekty na skórze
Zobacz oryginał
Muy eficaz

Notas enseguida los efectos en la piel