Informacje o produkcie
- INCI: Panthenol
- Czystość: 77,9%
- Poziom pH: 6,8
- Wzór chemiczny: C9H19NO4
- Wrażliwy na ciepło: Si
- Higroskopijny: Levemente
- Zalecane maksimum: 0,5 - 5% całej receptury
- AD1705
Ceny zawsze zawierają VAT.
Opis
Prowitamina B5 - D-Pantenol W75%
Wodny roztwór dekspantenolu 75%, opracowany w celu ułatwienia wprowadzania prowitaminy B5 do receptur kosmetyków do twarzy, ciała i włosów.
Pantenol jest składnikiem aktywnym o działaniu nawilżającym i kondycjonującym, szeroko stosowanym w kosmetyce ze względu na zapewniany komfort, miękkość i poprawę odczuć podczas używania. W produktach do włosów pomaga poprawić ich dotyk, a w preparatach do skóry przyczynia się do odczucia większego nawilżenia i elastyczności.
Charakterystyka
- INCI: Panthenol.
- CAS: 81-13-0. EINECS: 201-327-3.
- Skład: dekspantenol minimum 75% i woda do uzupełnienia do 100%.
- Produkt bez konserwantów.
- pH: 6,0 - 7,5 w roztworze 10%.
- Wygląd: przezroczysta, lekko żółtawa ciecz.
- Orientacyjne dawkowanie: 0,5% - 5%.
Stosowanie w recepturze
Dodawać do fazy wodnej. W emulsjach lub procesach na gorąco najlepiej dodawać podczas chłodzenia, gdy temperatura receptury spadnie poniżej 40 ºC, aby pracować wygodniej i zadbać o wszystkie składniki aktywne w recepturze.
Środki ostrożności i przechowywanie
- Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w temperaturze poniżej 15 ºC.
- Karta techniczna podaje minimalny okres przydatności 3 lata w oryginalnym opakowaniu.
- Jeśli produkt jest przechowywany po otwarciu dłużej niż 1 rok, zaleca się kontrolę mikrobiologiczną.
- Zweryfikować skuteczność konserwacji i stabilność gotowej receptury.
Rozpuszczalność: Rozpuszczalny w wodzie; dodawać do fazy wodnej.
Środki ostrożności
W przypadku kontaktu z oczami przemyć dużą ilością wody i mydła.
Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, chroniąc przed światłem.
Powiązane produkty
Opinie
Opinie klientów 28 szt.
Zobacz oryginał
Buen producto. Me gusta que traiga dosificador.
Zobacz oryginał
Mucho más efectiva que la de otros proveedores. Solo en la viscosidad ya se nota
Zalety (oryginał): Más concentrada
Zobacz oryginał
Lo uso en muchas elaboraciones
Zalety (oryginał): Todas
Wady (oryginał): Ninguna
Zobacz oryginał
Un producto indispensable para todo tipo de productos para piel y cabello. De altisima calidad, viene en botella de cristal y bien etiquetado.
Zalety (oryginał): No puede faltar en tu despensa potinguera.
Wady (oryginał): Ninguno
| Ocena |
|
|---|
Zobacz oryginał
Imprescindible en mis elaboraciones. Muy buen producto.
Zobacz oryginał
Me encanta este producto para todo
Zalety (oryginał): Muchas
Wady (oryginał): Ninguna
Zobacz oryginał
Perfecto
Zobacz oryginał
Lo utilizo siempre para realizar mis mascarillas de pelo, muy bueno!
Zobacz oryginał
Lo utilizo para muchos productos tanto para el pelo como la piel. Es de buena calidad y la concentración va genial
Zalety (oryginał): Concentración ideal para que se pueda aplicar en formato liquido
Zobacz oryginał
Para cosmética capilar.
Aby napisać opinię, zaloguj się na swoje konto.
Zaloguj się