679 094 530 · 924 254 639

Mięta zielona BIO - Mentha Spicata

Olejek eteryczny z mięty zielonej BIO

Mentha spicata

  • Olejek eteryczny w 100% czysty i naturalny.
  • Certyfikat ekologiczny.
  • Pochodzenie: Indie.
  • Nuta zapachowa: świeża, zielna, słodka.
  • Aktualna partia: OEHBB0330
  • Najkrótszy termin ważności: marzec / 2030

Wybierz opcję:

  • 5ml 4,10 €
  • 10ml 6,75 €
  • 30ml 12,30 €
  • 50ml 18,95 €
  • 100ml 34,50 €
  • 250ml 80,65 €

Podaj ilość i dodaj do koszyka:

Informacje o produkcie

  • INCI: Mentha spicata
  • Rodzaj olejku eterycznego: 100% czysty, pełny
  • Gęstość względna: 0,921
  • Skręcalność optyczna: -55º
  • Współczynnik załamania światła: 1,485
  • Ekstrakcja: Destylacja z parą wodną
  • Wykorzystana część rośliny: Liście i gałęzie
  • Nuta zapachowa: Nuta głowy
  • Intensywność zapachu: Silna
  • Kraj pochodzenia: Indie
  • AE5426
  • Numer CAS: 84696-51-5
  • Numer EINECS: 283-656-2
  • Główne składniki:
    • L Carvona: 59,47%
    • Limoneno: 21,99%
    • Mirceno: 2,07%
    • 1,8 Cineol: 1,78%
    • β Cariofileno: 1,61%
    • (Z) Dihidrocarvona: 1,25%
    • α-Pineno: 1,21%
    • β-Pineno: 1,20%
    • α-Borbone: 1,04%
    • Linalol: 0,05%

    Te składniki są specyficzne dla tej partii. Chemotyp określa się za pomocą analizy GC-MS.

  • Dodatki: Brak
Zakres cen Olejek eteryczny z mięty zielonej BIO w Mi Cosmética Casera od 4,10 € do 80,65 € w 6 wariantach.
Ceny zawsze zawierają VAT.

Opis

Mięta zielona pochodzi prawdopodobnie z basenu Morza Śródziemnego. Jest uprawiana w wielu krajach, a w niektórych spożywa się jej więcej niż w innych. Klasyczną herbatę marokańską przygotowuje się z tej przyjemnej mięty. Często dodaje się ją do słynnego tabbouleh (sałatki na bazie kuskusu typowej dla krajów Afryki Północnej) lub podaje wraz z sałatą jako dodatek do wietnamskich nemów (sajgonek).
Jest też używana w koktajlach, konkretnie do przygotowywania mojito.

Jej aromat jest bardzo przyjemny i kojący. Wielu osobom kojarzy się z zapachem miętowej gumy do żucia z chlorofilem.

Wygląd: Przezroczysta ciecz, od bladożółtej do lekko zielonkawej.

Rozpuszczalność: Rozpuszczalny w alkoholu i oleju, nierozpuszczalny w wodzie

Środki ostrożności

Nie stosować w czasie ciąży ani u dzieci poniżej 6 lat..

Taksonomia

Nazwa botaniczna: Mentha spicata, mentha latifolia - Rodzina: Lamiaceae - Rodzaj: Mentha

Opinie

Opinie klientów 2 szt.

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Podoba mi się jego zapach i smak, który nadaje niektórym potrawom i napojom
Àngels  - opublikowano 28.09.2022
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Służy mi do aromatyzowania niektórych potraw, takich jak bób, i nadawania świeżości wodzie do picia..
Zobacz oryginał
Me gusta su olor y el sabor que da a algunos platos y bebidas

Lo he utilizado para saborizar algunos platos, como habas, y para dar frescor al agua de bebida..

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Jak pięknie pachnie
Esther V.  - opublikowano 23.07.2022
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Ten olejek eteryczny aż chce się zjeść.
Zobacz oryginał
Que bien huele

Este aceite esencial dan ganas de comerselo.