679 094 530 · 924 254 639

Olejek eteryczny z jodły białej z dzikich zbiorów

Olejek eteryczny z jodły białej z dzikich zbiorów

Abies alba

  • Nuta zapachowa: ziołowa, świeża, balsamiczna i drzewna.
  • Aktualna partia: SEABB0829
  • Najkrótszy termin ważności: sierpień / 2029

Wybierz opcję:

  • 10ml 9,60 €
  • 50ml 24,95 €
  • 5ml 5,05 €

Podaj ilość i dodaj do koszyka:

Informacje o produkcie

  • INCI: Abies alba
  • Rodzaj olejku eterycznego: 100% czysty, pełny
  • Gęstość względna: 0.870
  • Skręcalność optyczna: -55º
  • Współczynnik załamania światła: 1,472
  • Ekstrakcja: Destylacja z parą wodną
  • Wykorzystana część rośliny: Igły
  • Nuta zapachowa: Drzewna, ziołowa
  • Intensywność zapachu: Silna
  • Kraj pochodzenia: Bułgaria
  • OAE-ABTBLANCOBIO
  • Numer CAS: 8002-09-3
  • Numer EINECS: 289-870-2
  • Główne składniki:
    • Limoneno: 17,07%
    • a-Pineno: 22,77%
    • b-Pineno: 24,13%
    • Camphene: 6,69%

    Te składniki są specyficzne dla tej partii. Chemotyp określa się za pomocą analizy GC-MS.

  • Dodatki: Brak
Zakres cen Olejek eteryczny z jodły białej z dzikich zbiorów w Mi Cosmética Casera od 5,05 € do 24,95 € w 3 wariantach.
Ceny zawsze zawierają VAT.

Opis

Jodła pospolita jest dużym drzewem, które może osiągać 50 metrów wysokości. Zwykle występuje w środkowej i północnej Europie. Rośnie także w Hiszpanii, konkretnie w Pirenejach, gdzie rozwija się od wysokości 700 metrów.

Żywicę tego drzewa zwykle wykorzystuje się do produkcji terpentyny. Pozyskuje się również drewno do różnych celów, zwłaszcza do produkcji papieru.

Jest drzewem stosunkowo długowiecznym; w optymalnych warunkach może żyć do 500 lat.

W geologii olejek eteryczny z jodły pospolitej stosuje się do zwiększania progu wibracyjnego domów.

Wygląd: Przezroczysta ciecz, od bezbarwnej do bladożółtej

Rozpuszczalność: Rozpuszczalny w alkoholu i oleju. Nierozpuszczalny w wodzie

Środki ostrożności

Unikać stosowania w pierwszych 3 miesiącach ciąży, z wyjątkiem wdychania zapachu. Nie stosować tego olejku eterycznego u dzieci poniżej 6 lat, chyba że zaleci to pracownik ochrony zdrowia lub specjalista aromaterapii.

Taksonomia

Nazwa botaniczna: Abies alba - Rodzina: Abietaceae - Rodzaj: Abies

Opinie

Opinie klientów 7 szt.

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Podoba mi się
Amparo S.  - opublikowano 10.10.2024
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Polecono mi go do balsamu do nóg i sprawdza się świetnie
Zobacz oryginał
Me gusta

Me lo recomendaron para bálsamo de piernas y va genial

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka doskonały stosunek jakości do ceny
Armenio  - opublikowano 06.09.2024
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. doskonały stosunek jakości do ceny
Zobacz oryginał
excelente relación calidad precio

excelente relación calidad precio

  - opublikowano 04.03.2023
Potwierdzony zakup
Ocena Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka
Przetłumaczona opinia. Miejscowo i do dyfuzji.
Zobacz oryginał

Por vía tópica y en difusión.

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Świetny do dyfuzji
Maribel L.  - opublikowano 26.02.2023
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Pachnie bardzo, bardzo dobrze, do balsamów na drogi oddechowe, do dyfuzora…,!
Zobacz oryginał
Estupendo en difusión

Huele muy muy buen para bálsamos respiratorios , en difusión …,!

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Jeden z moich ulubionych
Eva F.  - opublikowano 19.10.2022
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Bardzo subtelny aromat, a jednocześnie bardzo silne działanie terapeutyczne. Uważam, że ma bardzo dobrą jakość
Zobacz oryginał
Uno de mis favoritos

Aroma muy sutil y a la vez muy potente a nivel terapéutico. Me parece que tiene muy buena calidad

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Delikatny i świeży
Verónica R.  - opublikowano 08.09.2020
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Delikatny aromat śniegu i lasu
Zobacz oryginał
Suave y fresco

Aroma suave a nieve y bosque

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Balsamiczny, a przy tym przyjemny
Amelia  - opublikowano 09.08.2018
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Uwielbiam ten olejek eteryczny zarówno do przyjmowania z miodem, jak i dodawania do kremu na krążenie. Ma taką balsamiczną, ale przyjemną, słodką, cytrynową, świeżą nutę... mmmm gdyby istniał napój z tym olejkiem, przeze mnie skończyłyby się całe zapasy haha.
Zobacz oryginał
Balsámico sin ser desagradable

Me encanta este aceite esencial tanto para tomar con miel como para agregarlo a mi crema para la circulación. Tiene ese toque balsámico pero agradable, dulce, alimonado, fresco... mmmm si hubiera una bebida con este aceite acabaría con todas las existencias jaja.