679 094 530 · 924 254 639

Olejek eteryczny ylang-ylang kompletny (Totum) z dzikich zbiorów BIO

Olejek eteryczny ylang-ylang kompletny (Totum) z dzikich zbiorów BIO

Z dzikich zbiorów na Madagaskarze, gospodarka o obiegu zamkniętym

  • Wyjątkowa jakość, rośliny dziko rosnące zbierane ręcznie.
  • Pochodzenie: Madagaskar, gospodarka o obiegu zamkniętym.
  • Nuta zapachowa: kwiatowa, słodka, egzotyczna
  • Tonik do skóry; działa rozkurczowo, relaksująco i kojąco.
  • Bezpośrednio od producenta: z miejsca pochodzenia do Twojego domu, z gwarancją.
  • Top 10: ponad 15.000 sprzedanych sztuk od 2024 roku!
  • Aktualna partia: SEYYT0929
  • Najkrótszy termin ważności: wrzesień / 2029

Wybierz opcję:

  • 5ml 8,90 €
  • 10ml 15,90 €
  • 30ml 36,55 €
  • 100ml 79,90 €

Podaj ilość i dodaj do koszyka:

Powiadom mnie o ponownej dostępności.

Informacje o produkcie

  • INCI: Cananga odorata
  • Rodzaj olejku eterycznego: 100% czysty, pełny
  • Gęstość względna: 0,926
  • Skręcalność optyczna: -41.07º
  • Współczynnik załamania światła: 1,5025
  • Ekstrakcja: Destylacja z parą wodną
  • Wykorzystana część rośliny: Kwiaty
  • Nuta zapachowa: Nuta bazy
  • Intensywność zapachu: Średnia
  • Kraj pochodzenia: Madagaskar
  • SE1064
  • Numer CAS: 83863-30-3
  • Numer EINECS: 281-092-1
  • Główne składniki:
    • Germacreno D: 17,87%
    • β Cariofileno: 14,55%
    • (E,E) α Farneseno: 9,60%
    • Acetato De Geranilo: 7,16%
    • Benzoato De Bencilo: 6,72%
    • Linalol: 6,18%
    • α Humuleno: 4,00%
    • δ Cadígeno: 3,49%
    • Para-Metil-Anisol: 2,30%
    • α Cadinol: 1,82%
    • Salicilato De Bencilo: 1,79%

    Te składniki są specyficzne dla tej partii. Chemotyp określa się za pomocą analizy GC-MS.

  • Dodatki: Brak
Zakres cen Olejek eteryczny ylang-ylang kompletny (Totum) z dzikich zbiorów BIO w Mi Cosmética Casera od 8,90 € do 79,90 € w 4 wariantach.
Ceny zawsze zawierają VAT.

Opis

Nuta zapachowa:
Kwiatowa, słodka, egzotyczna
Ylang-ylang to kwiat krzewu o nazwie Canana odorata. Występuje głównie na Madagaskarze, Komorach, Reunion, Jawie, Sumatrze i Haiti.
Kwitnie przez cały rok, najobficiej w najcieplejszej i najbardziej wilgotnej porze roku.
Ylang-ylang oznacza kwiat kwiatów. Jego olejek eteryczny jest bardzo ceniony w perfumiarstwie.

Istnieją różne „kategorie” olejku eterycznego ylang-ylang: kompletny, extra oraz frakcje I, II,III.
Do celów terapeutycznych zwykle przeznacza się ylang-ylang kompletny i Extra.

Proces destylacji olejku eterycznego ylang-ylang «Extra» jest niezwykle delikatny, a nawet nieco ryzykowny ze względu na wrażliwość kwiatów. Dlatego niewielu producentów decyduje się destylować te delikatne kwiaty w ten sposób: niewielką ilość wody podaje się pod niskim ciśnieniem, aby unosiła wyłącznie najbardziej lotne cząsteczki.
Proces destylacji jest starannie nadzorowany, aby uniknąć przypalenia kwiatów

W przypadku olejku eterycznego ylang-ylang «Totum» do pełnej destylacji kwiatów wykorzystuje się większą ilość wody. Podczas pełnej destylacji pozyskuje się kilka frakcji zapachowych o różnej gęstości (łącznie 5).
W zależności od gęstości frakcje te oznacza się jako Ylang Ylang I, Ylang Ylang II i Ylang Ylang III.
Olejek eteryczny Ylang Ylang Totum zawiera wszystkie trzy frakcje uzyskane podczas destylacji.

Tradycyjnie kwiatami ylang-ylang posypuje się łoże nowożeńców. Z kwiatów, kurkumy i oleju kokosowego przygotowuje się również olejek pielęgnacyjny. Stosuje się go do pielęgnacji skóry i wzmacniania włosów.

Olejek eteryczny ylang-ylang jest wskazany w okresach stresu dzięki właściwościom uspokajającym i relaksującym. Jest interesujący do łagodzenia bólu: można stosować go przy bólach głowy i mięśni; jest też jednym z najczęściej polecanych przy bólu głębokim i kłującym.
Jest bardzo znany z zastosowania w pielęgnacji skóry, włosów i paznokci.
Ma opinię doskonałego afrodyzjaku.

Jego aromat jest słodki i kwiatowy. Nie zawsze podoba się „od pierwszego razu”, ale warto dać mu czas, ponieważ jest bardzo cenny, szczególnie dla kobiet.

ZASTOSOWANIE

Droga wziewna


Olejek eteryczny ylang-ylang najlepiej stosować miejscowo.

Stosowanie miejscowe

(Po odpowiednim rozcieńczeniu olejem roślinnym).

Olejek eteryczny ylang-ylang łagodzi ból miesiączkowy:

2 krople olejku eterycznego ylang-ylang
2 krople olejku eterycznego petitgrain z gorzkiej pomarańczy
Nakładamy na podbrzusze co 30 minut, 4 razy z rzędu. W razie potrzeby stosujemy jeszcze 1 do 2 razy w ciągu dnia.

Olejek eteryczny ylang-ylang jest doskonałym środkiem tonizującym skórę głowy. Stosujemy go w połączeniu z innymi olejkami, aby zapobiegać wypadaniu włosów.

20 kropli olejku eterycznego ylang-ylang
20 kropli olejku eterycznego rozmarynowego, chemotyp cyneolowy
20 kropli olejku eterycznego z liści curry

Łączymy 2 krople mieszanki z porcją szamponu. Pozostawiamy na parę minut.
Tej samej mieszanki można użyć do maski do włosów:
2 łyżki stołowe amli w proszku
2 łyżki stołowe shikakai w proszku
2 krople mieszanki
10 kropli oleju kokosowego
Dodajemy hydrolat z rozmarynu kamforowego do uzyskania kremowej konsystencji.
Nakładamy u nasady włosów i pozostawiamy na 15 do 20 minut.

Olejek eteryczny ylang-ylang pobudza libido. W połączeniu z innymi olejkami eterycznymi możemy przygotować mieszankę do masażu afrodyzjakalnego:

2 krople olejku eterycznego ylang-ylang
2 krople olejku eterycznego z kwiatu pomarańczy
2 krople olejku eterycznego fragonia
30 ml oleju jojoba

Nakładamy na całe ciało, omijając narządy płciowe.


Zastosowanie w olfaktologii (dobrostan psychiczny i emocjonalny)


Olejek eteryczny ylang-ylang bardzo pomaga w okresach stresu oraz wtedy, gdy odczuwamy frustrację i złość. Jest bardzo przydatny w okresie okołomenopauzalnym i podczas menopauzy, gdy emocje się zmieniają lub pojawia się przygnębienie.
Aby skorzystać z jego uspokajających i równoważących właściwości, najlepiej używać olejku jak perfum:

Roll-on 5 ml
5 kropli olejku eterycznego ylang-ylang
Olej jojoba do uzupełnienia.

Nakładamy codziennie na nadgarstki, szyję i za uszami.


Zmiany kosztu surowca trend · bez wartości liczbowych
20182026
Pokazuje, jak zmieniał się koszt surowca w ostatnich latach.

Wygląd: Przezroczysta ciecz od jasnożółtej do pomarańczowej

Rozpuszczalność: Rozpuszczalny w alkoholu i oleju

Środki ostrożności

Nie stosować w pierwszym trymestrze ciąży ani u dzieci poniżej 6 lat.

Taksonomia

Nazwa botaniczna: Cananga odorata - Rodzina: Annonaceae - Rodzaj: Cananga

Opinie

Opinie klientów 38 szt.

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Doskonała jakość
Esperanza .  - opublikowano 15.05.2026
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Doskonała jakość.
Zobacz oryginał
Excelente calidad

Excelente calidad.

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wspaniały olejek eteryczny
Excelente .  - opublikowano 20.03.2026
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. To olejek eteryczny znakomitej jakości
Zobacz oryginał
Una maravilla de aceite esencial

Es un aceite esencial buenísimo de calidad

Zalety (oryginał): Todas

Wady (oryginał): Ninguna contra

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Prawdziwe odkrycie
Maite .  - opublikowano 18.06.2025
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Oczekiwana skuteczność odpowiada rezultatom terapii, którą oferuję zwierzętom poprzez stosowaną zoofarmakognozję.
Zobacz oryginał
Todo un descubrimiento

La efectividad que espero es afín a los resultados en la terapia que ofrezco a los animales a través de la zoofarmacognosis aplicada.

Zalety (oryginał): Absoluta transparència. No puedo estar más contenta

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Cudeńko.
.M.I.  - opublikowano 23.09.2024
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Odurzający olejek z dzikich roślin, słodki, ale z bardziej „świeżą” nutą i innymi niuansami. Warto zapłacić trochę więcej. .
Zobacz oryginał
Un primor.

Un Aceite Silvestre embriagador, dulce pero con un toque mas "fresco", con otros matices. Merece la pena pagar algo mas. .

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Rewelacyjny,widać, że jest dobrej jakości.
Relajante .  - opublikowano 27.04.2024
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Dobrze zapakowany.
Zobacz oryginał
Espectacular ,se nota que es de calidad.

Bien empaquetado.

Przetłumaczona opinia. Ylang ylang totum bardzo mi się spodobał. Bardzo dobra jakość.
Zobacz oryginał
El ylang ylang totum me ha encantado. No puedo parar de ponerlo en el difusor. Muy buena calidad.

El ylang ylang totum me ha encantado. Muy buena calidad.

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Prawdziwy skarb. Dziękuję!!
Trinidad D.  - opublikowano 15.08.2023
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Produkt świetnej jakości.
Zobacz oryginał
Una verdadera joya. ¡Gracias!!

Un producto con gran calidad.

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Świetny
Yani  - opublikowano 19.01.2023
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Olejek do tworzenia receptur wód kolońskich dla dzieci i dorosłych. W odpowiedniej dawce nie szkodzi bowiem skórze najmłodszych
Zobacz oryginał
Genial

Un aceite para hacer formulas en colonias para niños y adultos. Ya que en la dosis correcta no daña la piel de los más peque

Zalety (oryginał): Muy fácil de usar

Wady (oryginał): Ninguna

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Bardzo dobry produkt
Elena  - opublikowano 08.09.2022
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Jego aromat jest wyjątkowy do stosowania w produktach do włosów i ciała.
Zobacz oryginał
Muy buen producto

Su aroma es excepcional para utilizarlo en productos para el pelo y cuerpo.

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Świetna jakość
Susana .  - opublikowano 08.08.2022
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Uwielbiam jego zapach.
Zobacz oryginał
Gran calidad

Me encanta su olor.