679 094 530 · 924 254 639

Olej z nasion maku z 1. tłoczenia BIO

  • BIO

Olej z nasion maku z 1. tłoczenia BIO

Działa przeciwzapalnie, nawilżająco i przeciwutleniająco

  • Poprawia miękkość i elastyczność skóry
  • Nawilża, łagodzi i zmiękcza podrażnioną skórę.
  • Do każdego typu skóry, szczególnie wrażliwej.
  • Intensywnie kondycjonuje włosy.
  • 1. tłoczenie na zimno
  • Rolnictwo ekologiczne
  • Aktualna partia: ONPSB0827
  • Najkrótszy termin ważności: sierpień / 2027

Wybierz opcję:

  • 10ml 2,90 €

    Niedostępny

  • 30ml 5,60 €
  • 50ml 7,90 €

    Niedostępny

  • 100ml 13,90 €

    Niedostępny

Podaj ilość i dodaj do koszyka:

Informacje o produkcie

  • INCI: Papaver somniferum seed oil
  • Ekstrakcja: 1. tłoczenie na zimno
  • Rodzaj oleju: Virgin
  • Wykorzystana część rośliny: Nasiona
  • Główny składnik: Linoleico: 72,4%
  • Wrażliwy na światło: Nie
  • AN0113VB
  • Nr CAS: 8002-11-7
  • Nr EINECS:
  • Kraj pochodzenia: Turcja
  • Jakość oleju:
  • Współczynnik załamania światła (40ºC): 1,4752
  • Gęstość (25ºC): 0,924
  • Maksymalna kwasowość: 2,4º
  • Informacje do produkcji mydła:
  • Liczba zmydlania SAP: 115 NaOH / 163 KOH
Zakres cen Olej z nasion maku z 1. tłoczenia BIO w Mi Cosmética Casera od 2,90 € do 13,90 € w 4 wariantach.
Ceny zawsze zawierają VAT.

Opis

Olej z nasion maku zawiera duże ilości nienasyconych kwasów tłuszczowych, dlatego doskonale wspomaga odbudowę naszej skóry. Działa przeciwzapalnie, nawilżająco, antyoksydacyjnie i ujędrniająco.
Olej z nasion maku jest bogaty w omega-6 (kwas linolowy). Zawiera witaminy z grupy B oraz dużo flawonoidów, dzięki czemu chroni skórę przed wolnymi rodnikami. Zmiękcza szorstką skórę, dlatego doskonale sprawdza się na łokciach, stopach i kolanach.
Ma delikatny zapach i szybko się wchłania, dlatego jest stosowany w maściach, mazidłach i emulsjach zarówno w medycynie, jak i kosmetyce.
Stosuje się go także jako olej do masażu.

Profil kwasów tłuszczowych

Poniższe informacje są generowane automatycznie na podstawie analizy aktualnej partii. Dotyczą więc olejów kupowanych w naszym sklepie i są udostępniane przez nasz autorski system.

Ilustracja nie została jeszcze wygenerowana

Kwasy tłuszczowe

  • Linoleico: 72,4%
  • Oleinowy: 14,2%
  • Palmítico: 9%
  • Esteárico: 2,2%
  • Vaccenico: 1,0%
  • Linolénico: 0,6%

Środki ostrożności

Nie stosować w przypadku uczulenia na owoc, z którego pozyskuje się ten olej roślinny. Jest to produkt naturalny.

Postać produktu

Opakowanie tego oleju: Szkło

Powiązane produkty

Opinie

Opinie klientów 2 szt.

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Świetny
Carmen M.  - opublikowano 30.01.2024
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Używam go do jogi twarzy, bez zużywania dużej ilości i bez przetłuszczania twarzy. Potem skóra jest nawilżona, krążenie mocno pobudzone, a blask dyskretny i ładny. Zaskoczył mnie bardzo przyjemny zapach, podobny do prażonego sezamu, który szybko się ulatnia. Prawdziwe odkrycie.
Zobacz oryginał
Estupendo

Lo uso para hacerme yoga facial sin gastar mucho producto y sin que se me engrase el rostro. Después me deja la piel hidratada, con la circulación muy activada y un discreto y bonito brillo. Me ha sorprendido el olor tan agradable que tiene, parecido al del sésamo tostado y que se disipa rápidamente. Todo un descubrimiento.

Zalety (oryginał): Todas.

Wady (oryginał): Ninguna, estoy muy contenta.

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Bardzo dobrze nawilża.
Laura J.  - opublikowano 29.03.2023
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Prawie bez zapachu.
Zobacz oryginał
Muy hidratante.

Casi sin olor.

Zalety (oryginał): Lo use con este jabón...muy nutritivo y suave en la piel.