679 094 530 · 924 254 639

Olej sacha inchi z 1. tłoczenia BIO

  • BIO
  • COSMOS-certified
  • Ecocert

Olej sacha inchi z 1. tłoczenia BIO

Idealny do każdego rodzaju skóry, silne działanie przeciwutleniające.

  • Bogaty w kwasy tłuszczowe omega 3, 6 i 9
  • Maksymalne stężenie wielonienasyconych kwasów tłuszczowych (około 85%)
  • Polecany do skóry suchej, wrażliwej, łuszczącej się i dojrzałej.
  • Łatwo się wchłania i nie pozostawia tłustego odczucia na skórze.
  • Polecany do skóry z rozszerzonymi porami.

Opakowanie 10ml ma nakrętkę z kroplomierzem.

  • 1. tłoczenie na zimno
  • Rolnictwo ekologiczne
  • Virgin
  • Aktualna partia: ONSCH0927
  • Najkrótszy termin ważności: wrzesień / 2027

Wybierz opcję:

  • 10ml 3,90 €
  • 50ml 10,95 €
  • 100ml 18,55 €
  • 250ml 41,65 €

Podaj ilość i dodaj do koszyka:

Powiadom mnie o ponownej dostępności.

Informacje o produkcie

  • INCI: Plukenetia volubilis
  • Ekstrakcja: 1. tłoczenie na zimno
  • Rodzaj oleju: Virgin
  • Wykorzystana część rośliny: nasiono
  • Główny składnik: Linolénico: 48,8%
  • Wrażliwy na światło: Nie
  • AN054VB
  • Nr CAS: N /A
  • Nr EINECS: N /A
  • Kraj pochodzenia: Peru
  • Jakość oleju:
  • Współczynnik załamania światła (40ºC): 1,4816
  • Gęstość (25ºC): 0,931
  • Maksymalna kwasowość: 0,9º
  • Informacje do produkcji mydła:
  • Liczba zmydlania SAP: 139 NaOH / 195 KOH
  • Liczba jodowa: 190
Zakres cen Olej sacha inchi z 1. tłoczenia BIO w Mi Cosmética Casera od 3,90 € do 41,65 € w 4 wariantach.
Ceny zawsze zawierają VAT.

Opis

Olej Sacha Inchi ma stężenie wielonienasyconych kwasów tłuszczowych wyższe nawet niż olej krokoszowy z 1. tłoczenia. Bogactwo kwasów tłuszczowych Omega 3, 6 i 9 wraz z wysoką zawartością witamin E i A czyni go doskonałym sprzymierzeńcem skóry dojrzałej lub składnikiem kremów przeciwstarzeniowych.

Dzięki wysokiej zawartości naturalnych tokoferoli jest odporny na utlenianie i szczególnie polecany do skóry suchej i łuszczącej się oraz każdego rodzaju skóry dojrzałej.

Jeśli natomiast Twoim problemem są mocno rozszerzone pory, olej Sacha Inchi pomaga poprawić ich wygląd zarówno przy skórze tłustej, jak i suchej. Bardzo dobrze tolerowany przez skórę wrażliwą.

Profil kwasów tłuszczowych

Poniższe informacje są generowane automatycznie na podstawie analizy aktualnej partii. Dotyczą więc olejów kupowanych w naszym sklepie i są udostępniane przez nasz autorski system.

Właściwości, które nadaje Olej sacha inchi z 1. tłoczenia BIO mydłu: kondycjonowanie, twardość, trwałość piany.

KondycjonowanieTwardośćPianaTrwałość pianyOczyszczanie5

Kwasy tłuszczowe

  • Palmítico: 3,9%%
  • Esteárico: 2,6%%
  • Oleinowy: 8,9%%
  • Linoleico: 34,4%%
  • Linolénico: 48,8%%
  • Temperatura topnienia: Nie określono

Środki ostrożności

Nie stosować w przypadku uczulenia na owoc, z którego pozyskuje się ten olej roślinny. Jest to produkt naturalny.

Postać produktu

Opakowanie tego oleju: Szkło

Taksonomia

Nazwa botaniczna: Plukenetia volubilis - Rodzina: Betulaceae - Rodzaj: Plukenetia

Fragment informacji z https://es.wikipedia.org/wiki/Plukenetia_volubilis

Powiązane produkty

Opinie

Opinie klientów 10 szt.

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Pusta gwiazdka Nie mieliście
Yolanda H.  - opublikowano 09.10.2025
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Bardzo lubię go do kremów
Zobacz oryginał
No teníais

Me gusta mucho para las cremas

Zalety (oryginał): Dura más que el aceite de Rosa mosqueta

Wady (oryginał): Un poco cara

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Bardzo dobrze
Carmen M.  - opublikowano 29.04.2024
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Używam go na twarz i jest bardzo dobrze.
Zobacz oryginał
Muy bien

Lo uso en la cara y muy bien.

Zalety (oryginał): Todas

Wady (oryginał): Ninguna

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Bardzo dobrze działa na skórę
Carmen M.  - opublikowano 17.04.2024
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Po raz pierwszy używam go do ćwiczeń jogi twarzy i nadaje skórze bardzo ładny, aksamitny wygląd. Do tego przyjemnie pachnie, podobnie do orzechów.
Zobacz oryginał
Deja muy buen la piel

Lo estoy usando por primera vez en mis ejercicios de yoga facial la y deja la piel con un aspecto aterciopelado muy bonito. Además su olor parecido a un fruto seco es agradable..

Zalety (oryginał): Todas

Wady (oryginał): Ninguna

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Pusta gwiazdka Idealny do skóry problematycznej.
María S.  - opublikowano 27.01.2022
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. To olej nawilżający i antybakteryjny. Wchłania się natychmiast. Jest delikatny w dotyku, o charakterystycznym ziołowym zapachu.
Zobacz oryginał
Ideal para pieles problemáticas.

Es un aceite hidratante y antibacteriano. Su absorción es inmediata. Es un aceite de tacto fino con un peculiar aroma herbal.

Zalety (oryginał): Resulta curativo en caso de imperfecciones de la piel como granitos y puntos negros.

Wady (oryginał): Puede resultar demasiado astringente en pieles delicadas.

  - opublikowano 04.01.2022
Potwierdzony zakup
Ocena Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Pusta gwiazdka
Przetłumaczona opinia. Doskonały
Zobacz oryginał

Perfecto

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Czysty i intensywny olej w dobrej cenie
Alberto .  - opublikowano 30.04.2021
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Czysty i intensywny olej w dobrej cenie
Zobacz oryginał
Un aceite limpio e intenso a buen precio

Un aceite limpio e intenso a buen precio

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Bardzo zadowolona
Leticia  - opublikowano 16.03.2021
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. To świetny olej wysokiej jakości, z dość odległym terminem ważności, używam go do serum do twarzy i naprawdę polecam, bo jest wyjątkowy.
Zobacz oryginał
Muy contenta

Es un aceite buenísimo, de gran calidad, con bastante margen de caducidad, yo lo utilizo para un serum facial y realmente lo recomiendo porque es especial.

  - opublikowano 12.06.2020
Potwierdzony zakup
Ocena Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka
Przetłumaczona opinia. Jest świetny
Zobacz oryginał

Es genial

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Nawilżający i niekomedogenny
Gloria P.  - opublikowano 29.05.2020
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Bardzo dobrze nawilża twarz i nie spowodował u mnie wyprysków. Ma ziołowy, ziemisty zapach, wcale nie nieprzyjemny. Nie jest suchym olejem, ale jego konsystencja daje skórze mięsistość i nawilżenie.
Zobacz oryginał
Hidratante y no comedogénico

Es muy hidratante en el rostro y no me ha producido granos. Su aroma es herbal y terroso, nada desagradable. No es un aceite seco pero su textura es muy jugosa para la piel.

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka idealny do nawilżania skóry
Nazaret D.  - opublikowano 07.08.2019
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Idealne do robienia kremów do ciała, bo mocno nawilża.
Zobacz oryginał
ideal para hidratar la piel

Ideal para hacer cremas corporales ya que hidrata mucho.