679 094 530 · 924 254 639

Lawenda

Odtworzony olejek eteryczny lawendowy (40/42)

Do aromatyzowania kosmetyków i mydeł oraz tworzenia perfum

  • Nadaje się do aromatyzowania mydeł i kosmetyków oraz tworzenia perfum.
  • Aktualna partia: AELV40928
  • Najkrótszy termin ważności: wrzesień / 2028

Wybierz opcję:

  • 10ml 2,85 €
  • 30ml 5,45 €
  • 50ml 7,80 €
  • 100ml 14,15 €
  • 250ml 31,95 €
  • 500ml 58,80 €

Podaj ilość i dodaj do koszyka:

Powiadom mnie o ponownej dostępności.

Informacje o produkcie

  • INCI: Lavanda Mont Blanc 40-42
  • Gęstość względna: 0,890
  • Współczynnik załamania światła: 1,4600
  • Nuta zapachowa: Nuta głowy
  • Intensywność zapachu: Silna
  • Kraj pochodzenia: Francja
  • AES-LAVANDA
  • Numer CAS: 90063-37-9 / 8000-28-0
  • Numer EINECS: 289-995-2
  • Główne składniki:
    • Linalol 36,19%
    • Lynalil acetate 39,08%
    • Camphor 4,22%

    Te składniki są specyficzne dla tej partii. Chemotyp określa się za pomocą analizy GC-MS.

  • Dodatki: Brak
Zakres cen Odtworzony olejek eteryczny lawendowy (40/42) w Mi Cosmética Casera od 2,85 € do 58,80 € w 6 wariantach.
Ceny zawsze zawierają VAT.

Opis

Lawenda 40/42 to produkt będący mieszaniną czystego olejku eterycznego (lavandula angustifolia, lavandula officinalis) i składników syntetycznych, odtwarzających skład aż do uzyskania optymalnych wartości. Dzięki temu zawsze ma taki sam zapach i konsystencję.
W zależności od partii produkcyjnej udział składników naturalnych wynosi od 25% do 90%.
Do odtworzenia składu wykorzystuje się syntetyczny linalol i octan linalilu (od 5% do 25%) oraz naturalny mircen (od 0,2% do 2%).

Dzięki dodatkowi syntetycznego linalolu ten olejek eteryczny utrwala inne zapachy w mydłach sodowych i potasowych.
Ma bardzo przyjemny zapach, ale nie jest czystym olejkiem eterycznym.
Zmiany kosztu surowca trend · bez wartości liczbowych
20182026
Pokazuje, jak zmieniał się koszt surowca w ostatnich latach.

Wygląd: Ciecz o barwie od bladożółtej do żółtej

Rozpuszczalność: Rozpuszczalny w alkoholu i olejach. Nierozpuszczalny w wodzie

Środki ostrożności

Nie stosować w pierwszym trymestrze ciąży.

Olejek eteryczny lawendowy jest jednym z niewielu, które można stosować bez rozcieńczania, jednak dla większego bezpieczeństwa należy wykonać próbę na niewielkim obszarze skóry. Pozwoli to sprawdzić, czy nie wywołuje podrażnienia lub alergii.

Opinie

Opinie klientów 45 szt.

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Doskonały
Claudia I.  - opublikowano 01.01.2024
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Bardzo dobry, zawsze używam go w moich mydłach i perfumach olejowych
Zobacz oryginał
Excelente

Muy bueno, el que siempre uso en mis jabones y perfumes de aceite

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Doskonały
Claudia I.  - opublikowano 01.01.2024
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Bardzo przyjemny aromat
Zobacz oryginał
Excelente

Muy buen aroma

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Doskonały
Lola M.  - opublikowano 03.05.2022
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Uwielbiam ten olejek eteryczny
Zobacz oryginał
Perfecto

Me encanta este aceite esencial

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Uwielbiam
Ángeles .  - opublikowano 02.03.2022
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Używam jej do niezliczonych rzeczy: kremów, serum, mgiełek...
Zobacz oryginał
Me encanta

La utilizo para infinidad de cosas, cremas, sérum, brumas...

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Przyjemny zapach
Olga  - opublikowano 02.03.2022
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Jakość i ładny zapach
Zobacz oryginał
Buen olor

Calidad y buen olor

Zalety (oryginał): Todas

Wady (oryginał): Ninguna

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Dobra jakość, używam go do robienia odświeżaczy powietrza do łazienki
Jose R.  - opublikowano 18.07.2021
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Dobra jakość, używam go do robienia odświeżaczy powietrza do łazienki
Zobacz oryginał
Buena calidad, lo uso para hacer ambientadores de baño

Buena calidad, lo uso para hacer ambientadores de baño

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Idealny
Claudia I.  - opublikowano 17.05.2021
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. bardzo dobry dodatek do kosmetyków, mydeł i innych produktów.
Zobacz oryginał
Ideal

muy buena para un aporte en cosmética, jabones y demás.

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Świetny i w dobrej cenie
Mercedes A.  - opublikowano 11.05.2021
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Dość często używam go do mydła i szamponu w kostce ze względu na właściwości. Uwielbiam olejki eteryczne i dobre ceny
Zobacz oryginał
Genial y bien de precio

Lo uso bastante para jabón y champú solido por sus propiedades. Me encantan los esenciales y buenos precios

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Super
Rebeca .  - opublikowano 21.04.2021
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Całkiem dobrze
Zobacz oryginał
Súper

Bastante bien

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Uwielbiam
Ángeles .  - opublikowano 22.03.2021
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Używam go bardzo często do kremów, mydeł, mgiełek do poduszek...
Zobacz oryginał
Me encanta

Lo utilizo muchísimo, para cremas, jabones, brumas de almohadas...