679 094 530 · 924 254 639

Sosna zwyczajna BIO

Olejek eteryczny z sosny zwyczajnej BIO

Pinus sylvestris

  • Olejek eteryczny w 100% czysty i naturalny.
  • Certyfikat ekologiczny.
  • Pochodzenie: Austria
  • Nuta zapachowa: drzewna, żywiczna, balsamiczna
  • Aktualna partia: OEPNS0530
  • Najkrótszy termin ważności: maj / 2030

Wybierz opcję:

  • 5ml 4,05 €
  • 10ml 6,45 €
  • 30ml 15,85 €
  • 100ml 41,65 €

Podaj ilość i dodaj do koszyka:

Informacje o produkcie

  • INCI: Pinus sylvestris
  • Gęstość względna: 0,867
  • Skręcalność optyczna: -21,05º
  • Współczynnik załamania światła: 1,474
  • Ekstrakcja: Destylacja z parą wodną
  • Wykorzystana część rośliny: Igły
  • Nuta zapachowa: Nuta głowy
  • Intensywność zapachu: Silna
  • Kraj pochodzenia: Austria
  • OAE-PINSILVBIO
  • Numer CAS: 84012-35-1
  • Numer EINECS: 281-679-2
  • Główne składniki:
    • α Pinene: 40,77%
    • Camphene: 4,31%
    • β Pinene.20,01%
    • Myrcene: 7,81%
    • δ 3 Carene:1,60%
    • Limonene: 6,27%
    • β Phellandrene: 1,87%
    • β Ocimene: 3,41%

    Te składniki są specyficzne dla tej partii. Chemotyp określa się za pomocą analizy GC-MS.

  • Dodatki: Brak
Zakres cen Olejek eteryczny z sosny zwyczajnej BIO w Mi Cosmética Casera od 4,05 € do 41,65 € w 4 wariantach.
Ceny zawsze zawierają VAT.

Opis

Sosna zwyczajna jest żywicznym drzewem należącym do rodziny sosnowatych. Występuje naturalnie na dużych obszarach umiarkowanej Europy i na Syberii. Jest jedną z najpospolitszych sosen o najszerszym naturalnym zasięgu. To drzewo iglaste może osiągać 40 metrów wysokości i żyć do 500 lat. Charakterystyczna jest czerwonopomarańczowa kora, pozwalająca odróżnić ją od innych sosen.

Wykorzystuje się ją głównie w stolarstwie, a także do ponownego zalesiania i produkcji terpentyny.

Wygląd: Przezroczysta ciecz, od bezbarwnej do bladożółtej

Rozpuszczalność: Rozpuszczalny w alkoholu i oleju. Nierozpuszczalny w wodzie

Środki ostrożności

Nie stosować w pierwszych trzech miesiącach ciąży. ani u dzieci poniżej sześciu lat.

Taksonomia

Nazwa botaniczna: Pinus sylvestris - Rodzina: Pinaceae - Rodzaj: Pinus

Opinie

Opinie klientów 2 szt.

  - opublikowano 16.03.2022
Potwierdzony zakup
Ocena Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka
Przetłumaczona opinia. Bardzo mi się podoba, używam go do różnych rzeczy, maści przeciwbólowej itd.
Zobacz oryginał

Me gusta mucho, lo uso para varias cosas, ungüento para el dolor, etc.

Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Wypełniona gwiazdka Bardzo dobra jakość
Marta G.  - opublikowano 22.05.2020
Potwierdzony zakup
Przetłumaczona opinia. Bardzo czysty olej. Bardzo dobry stosunek jakości do ceny. Warto
Zobacz oryginał
Muy buena calidad

Aceite muy puro. Relación calidad precio muy buena. Merece la pena